Lara Croft: Tomb Raider - Livets Vugge

Norgespremiere: 15.08.2003
15 år
1 t. 56 min.
Action

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"Pandoras Eske", som sies å huse en ubeskrivelig ondskap, ligger gjemt på det afrikanske kontinentet, i et område kjent som "Livets Vugge".
Den stormannsgale professoren Dr. Jonathan Reiss (Ciarán Hinds) er besatt av idéen om å temme de onde kreftene som finnes i Esken. Nå er det opp til "tempelrøveren" Lara Croft (Angelina Jolie) å finne den sagnomsuste Esken før den faller i Reiss' hender. Reiss må stoppes for enhver pris, og Lara Croft er siste skanse i kampen for å bevare Livet som vi kjenner det, og hindre den skruppelløse Reiss i å oppnå sin ytterste målsetning; verdensherredømme.

Angelina Jolie er tilbake i rollen som Lara Croft, tempelrøveren, den første kvinnelige filmskikkelsen som er basert på et dataspill-konsept. "Tomb Raider"-serien er blitt en av de mest populære spillserier noensinne, og den dataanimerte heltinnen i spillet, Lara Croft, utviklet seg til en kultfigur på linje med en hvilken som helst annen Hollywood-stjerne. "Lara Croft: Tomb Raider - Livets Vugge " er den andre filmen om Lara Croft, og flere fjes fra den første filmen er med denne gangen også, deriblant Crofts "høyre hånd" Bryce (Noah Taylor) og "venstre hånd" Hillary (Christopher Barrie). I tillegg får Lara følge av tidligere agent Terry Sheridan (Gerard Butler), en gammel flamme som ikke bidrar til å gjøre ting mindre kompliserte

"Lara Croft: Tomb Raider - Livets Vugge " er filmet i studio (det legendariske "007-studioet" Pinewood Studios i England) og på location på tre kontinenter; Europa, Afrika og Asia. I beste Indiana Jones-stil reiser Lara Croft verden rundt for å overliste Dr. Reiss, fra et minoisk tempel på Santorini i Egeerhavet, til Shanghai, Hong Kong og til slutt Kenya og Tanzania.

Angelina Jolie (Lara Croft) gjorde sitt definitive gjennombrudd i 1999, da hun spilte i to så vidt forskjellige filmer som "The Bone Collector", og "Stjålne år ". For innsatsen i sistnevnte film mottok hun både Oscar og Golden Globe for "Beste Kvinnelige Birolle". Jolies neste store suksess var bilfilmen "Gone in 60 Seconds" (2000), og året etter spilte hun altså tittelrollen i "Lara Croft: Tomb Raider". 2004 blir et meget hektisk år for Angelina Jolie; da blir det premierer på ikke mindre enn 5 filmer hvor Jolie bidrar.

Gerard Butler (Terry Sheridan) har spilt i en rekke større filmer. Han startet filmkarrieren med små roller i "Mrs. Brown" (1997) og Bond-filmen "Tomorrow Never Dies" (1997) og har jobbet seg gradvis til større roller. "Tomb Raider" er hans største rolle til nå. Butler har spilt i overraskende mange "eventyr"-filmer; først i "Tale of the Mummy" (1998), siden i Wes Cravens "Dracula 2000" (2000) og nå "Tomb Raider". Og neste film ut blir eventyrfilmen "Timeline" som kommer til vinteren.

Ciarán Hinds (Jonathan Reiss) er, som flere av de andre skuespillerne i "Tomb Raider", en teaterskuespiller som har gått til filmen. Han tok sin utdannelse ved Royal Academy of Dramatic Arts i London, og har spilt i flere store oppsetninger med kjente ensembler, deriblant the Royal Shakespeare Comany. Hinds har hatt store og små roller i en rekke filmer, deriblant "Road to Perdition" (2002) og "Det absolutte mareritt " (2002). Av andre kjente filmer finner vi ham i Peter Greenaways "Kokken, tyven, hans kone og hennes elsker " (1989), samt en rekke fjernsynsfilmer og miniserier som "Jane Eyre" og "Ivanhoe".

Jan De Bont (regissør) er en ekte filmskaper av den gamle skolen, skolert i alt fra kamera til lyd til klipping. Før han ble kjent som regissør, jobbet De Bont mye med størrelser som Paul Verhoeven, Ridley Scott og Joel Schumacher, for å nevne noen. De Bonts første Hollywood-film "Speed" (1994) ble en braksuksess både for ham selv og for Sandra Bullock, som virkelig slo igjennom med den filmen. Hans neste film "Twister" (1996) var en mildt sagt stormfull affære som befestet De Bonts posisjon som en av de ypperste innen action-sjangeren. Jan De Bont har sitt eget produksjonsselskap, Blue Tulip, som blant annet var medansvarlig for en av fjorårets storfilmer, "Minority Report", med Tom Cruise i hovedrollen.

Fakta

Norgespremiere
15.08.2003
Originaltittel
Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life
Sjanger
Action
Skuespillere
Angelina Jolie
Gerard Butler
Noah Taylor
Ciarán Hinds
Djimon Hounsou
Tilman Schweiger
Christopher Barrie
Regi
Jan De Bont
Manus
Dean Georgaris
Produsent
Lawrence Gordon
Lloyd Levin
Foto
David Tattersall
BSC
Musikk
Mark Mancina
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 56 min.
Produksjonsår
2003
Produksjonsselskap
Paramount Pictures
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
15 år

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene