Den som frykter ulven

Norgespremiere: 02.04.2004
15 år
1 t. 46 min.
Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Morgan hadde planlagt alt ned til minste detalj. Banken, tidspunktet, fluktbilen, til og med hvilke klær han skulle ha på seg.
Hva han ikke hadde planlagt var at det skulle være en annen kunde i banken. En kunde, som han var tvunget å ta med seg som gissel og senere viser seg å være en mentalpasient, som akkurat har rømt fra sin anstalt og dessuten er etterlyst for et brutalt mord. Erkki. Bare navnet får han til å gyse.

Den som frykter ulven er en thriller, der ingenting er som det i utgangspunktet ser ut til å være. Konkrete fakta er ikke mer enn konkrete fakta, og de hjelper lite i oppklaringen av det brutale mordet på den gamle enken Haldis.

Dansken Karsten Skov er mannen som skal oppklare saken. Noe han planlegger å gjøre raskt, fordi han har bestemt seg for å flytte tilbake til Danmark. Alt i et desperat forsøk på å glemme at han faktisk har en fireårig sønn her. En sønn som han ikke har truffet på et år og sannsynligvis aldri får se igjen.

Etterforskningen peker raskt mot at det er "gærningen" Erkki som er den skyldige, og Karsten setter inn alle ressurser i jakten på den mistenkte. Bare et menneske, Sara Rask, psykiater og Erkkis terapeut, tror Erkki er uskyldig. Hun krever at Karsten skal undersøke og følge opp andre spor.

Det hele leder til en dyp konflikt mellom Karsten og Sara. Eller er det kjærlighet? Det vet de nok ikke selv engang. I alle fall innser Karsten at saken ikke er så enkel som den så ut til å være og snart viser det seg å være hans vanskeligste sak noensinne. Og jo nærmere han kommer mordgåtens løsning, jo flere paralleller ser han til hans eget liv. Også hos han finnes frykten for å se seg selv i speilet. Også her finnes en liten gutt uten far

Den som frykter ulven bør ikke gå inn i skogen, lyder ordtaket. Alle har vi en ulv vi frykter. En sannhet vi fortrenger. En sannhet som før eller senere kommer til overflaten med ukjente konsekvenser som resultat. Livs kriser, forelskelse eller kanskje ond og brå død? Dette gjelder alle i Den som frykter ulven. Men mest av alle gjelder det 1. politi betjenten Karsten Skov selv.

Fakta

Norgespremiere
02.04.2004
Originaltittel
Den som frykter ulven
Sjanger
Thriller
Skuespillere
Kristoffer Joner
Stig-Henrik Hoff
Lars Bom
Laila Goody
Aksel Hennie
Regi
Erich Hörtnagl
Manus
Stefan Ahnhem
Produsent
Torleif Hauge
Finn Gjerdrum
Foto
John Andreas Andersen
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 46 min.
Produksjonsår
2003
Produksjonsselskap
Paradox
Distribusjon
Scanbox
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Thrilleren får 15-års grense pga framstillingen av en del blodige scener og drap.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene