Antatt skyldig

Norgespremiere: 01.02.2008
15 år
2 t.
Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Antatt skyldig er en thriller med Reese Witherspoon, Meryl Streep og Jake Gyllenhaal, regissert av Gavin Hood, mannen bak Oscar-vinneren Tsotsi i 2006.
CIA-analytiker Douglas Freeman (Gyllenhaal) med base i Nord-Afrika blir vitne til en ytterst brutal avhøring utført av det hemmelige politiet i landet han jobber. Den avhørte er egyptisk-fødte Anwar El-Ibrahim som arbeider som kjemi-ingeniør i USA. Hans familie emigrerte dit da han var gutt, og nå mistenkes Anwar for å være hjernen bak ett terrorangrep.

Anwars gravide kone Isabella (Reese Witherspoon) kjenner ikke til forhøret og gjør alt hun kan for å finne sin ektemann, tilsynelatende forsvunnet på mystisk vis under en flytur fra Cape Town til Washington. Isabella henvender seg i desperasjon til en av Anwars gamle venner, en mann med gode politiske forbindelser gjennom sitt arbeid i senatet.

Når parets venn har sett nærmere på saken kan han avsløre at Anwar er besluttet avhørt av CIA's egen terrorsjef Corrinne Whitman (Meryl Streep). Han er overført til et hemmelig fengsel med avhør av terrormistenkte som spesialitet. Det gjør ikke saken lettere at fengselssjefen selv har store personlige problemer, med en datter har innledet et forhold til en islamistisk fundamentalist.

Fakta

Norgespremiere
01.02.2008
Originaltittel
Rendition
Sjanger
Thriller
Skuespillere
Reese Witherspoon
Jake Gyllenhaal
Meryl Streep
Alan Arkin
Regi
Gavin Hood
Manus
Kelley Sane
Produsent
Steve Golin
David Kanter
Keth Redmon
Michael Sugar
Marcus Viscidi
Foto
Dion Beebe
Musikk
Paul Hepker
Mark Kilian
Nasjonalitet
USA
Sør-Afrika
Språk
Engelsk
Lengde
2 t.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
New Line Cinema
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
En gjennomgående truende stemning, samt enkelte realistiske torturscener gjør at denne filmen må vises med 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene