Jegerne -Falske spor

Norgespremiere: 16.09.2011
15 år
2 t. 10 min.
Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Stygge ting skjer når politimannen Erik vender tilbake til den nordsvenske småbyen for å oppklare en grusom sak. Rolf Lassgård og Peter Stormare topper rollelisten i oppfølgeren til den svenske thriller-suksessen Jegerne fra 1996.
Det har gått 15 år siden Erik i all hast måtte forlate sin politi-post i Nord-Sverige. Nå bor han i Stockholm, og har lykkes i å bli Rikskommisjonens dyktigste etterforsker.

Et brutalt mord tvinger ham til å reise tilbake til sine hjemtrakter. Det man trodde var en enkel drapssak viser seg snart å være noe langt mer komplisert, der både jegere, lokale politimenn og Eriks nærmeste blir knyttet til den grusomme handlingen.

Jo nærmere Erik kommer sannheten, jo dypere blir konflikten mellom ham og politiet på det lille stedet, og oppdraget utvikler seg til et mareritt Erik aldri hadde kunnet forestille seg.


Regissørens kommentar:
- I mange år har man spurt meg om jeg kunne gjøre en oppfølger til den første filmen. Jeg takket hver gang nei, siden jeg betraktet den første historien som avsluttet. Den var basert på sanne hendelser fra mitt oppvekstmiljø i Nord-Sverige, og var en dypt personlig fortelling fra min side. Jeg hadde vanskeligheter med å gjøre en oppfølger ut fra rent kommersielle interesser. Men da jeg og manusforfatterene Björn Karlström og Stefan Thunberg kom i prat, utviklet vår samtale seg til en sterk og gripende historie om den gjenlevende broren fra den første filmen, Rolf Lassgårds karakter Erik.

Jeg tror at Jegerne 2 kan bli en kompakt og dramatisk thriller i samme klasse som Jegerne. Den opererer i mine hjemlige sfærer, i de små samfunnene i de store skogene, i det nord-svenske innlandet. Det handler om mennesker og sosiale systemer, totalt forskjellig fra verdisynet i det store byene. / Kjell Sundvall

Fakta

Norgespremiere
16.09.2011
Originaltittel
Jägarna 2
Sjanger
Thriller
Skuespillere
Rolf Lassgård
Peter Stormare
Kim Tjernström
Annika Nordin
Lo Kauppi
Regi
Kjell Sundvall
Manus
Björn Carlström
Stefan Thunberg
Produsent
Björn Carlström
Per Janérus
Peter Possne
Foto
Jallo Faber
Musikk
Johan Söderqvist
Nasjonalitet
Sverige
Originalspråk
Svensk
Lengde
2 t. 10 min.
Produksjonsår
2011
Produksjonsselskap
Sonet Film
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Flere brutale voldshandlinger og skildring av et skamfert lik gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene