Gullivers Reiser

Norgespremiere: 18.02.2011
7 år
1 t. 27 min.
Eventyr / Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Reiseskribent Lemuel Gulliver påtar seg et oppdrag i Bermuda, men ender opp på Lilleputtenes øy hvor han troner over de små innbyggerne.
Gullivers Reiser er en modernisert utgave av den klassiske historien om Gulliver. Vi møter Jack Black (Kung Fu Panda) som Lemuel Gulliver; en hyggelig postansvarlig i en New York avis. Etter at Gulliver klarer å bløffe seg til et oppdrag hvor han skal skrive om Bermuda Triangelet reiser han dit og havner i det uoppdagede landet Lilleputt. I denne fantasifulle nye verden er endelig Gulliver en å se opp til, ikke minst størrelsen. Han forteller innbyggerne historier om seg selv der han tar hemningsløst æren for verdens beste oppfinnelser og plasserer seg selv midt i historiske begivenheter. Gulliver bare styrker heltestatusen sin når han leder sine nye venner i en avgjørende kamp mot deres langvarige fiender.
Men når Gulliver taper alt og setter Lilleputtene i fare må han gjøre alt han kan for å rette opp skaden. Til slutt oppdager Gulliver at det er ikke størrelsen det kommer an på når det virkelig gjelder, men at det er det du har på innsiden som teller.

Da Jonathan Swift skrev romanen sin på 18hundre tallet hadde fortsatt ikke hele verden blitt oppdaget. Tanken om at det kunne eksistere en øy befolket av bitte små mennesker virket ikke helt utenkelig. Jack Black, produsent John Davis, regissør Rob Letterman og manusforfatter Joe Stillman (Shrek) forsøkte å lage en historie som er relevant og morsom for publikum i dag. De tenkte et lite øyeblikk på å legge historien til en fremmed planet før de kom opp med forslaget om å la han reise gjennom en "inter-dimensjonal portal" - ikke til en fremmed planet, men til en alternativ verden som sidestilte den moderne tid og gamle dager. "Et av våre grunnleggende mål var å gjøre Lilleputt troverdig for publikum" sier John Davis. "Vi ønsker at de skal oppleve dette sammen med Gulliver"

Når vi møter Lemuel Gulliver i filmen er han en liten mann i en stor by - New York. Han har en enkel og ikke spesielt viktig jobb som internt bud i en stor avis. Han ønsker å fremstå som en vellykket mann som har oppnådd mye, men av redsel for å mislykkes er det lite han tør å gjøre. Når han ankommer Lilleputt forandrer det seg. Etter den første, litt kronglete starten imponerer han innbyggerne med sin fascinerende livshistorie, inkludert hvordan han overvant Darth Vader, hvordan han overlevde det synkende Titanic, og hvordan han leder verden i sin egenskap som President den Kule (visepresidenten er Yoda).
Gulliver hjelper til og med en av innbyggerne (Jason Segel) å kurtisere en prinsesse (Emily Blunt) ved bruk av, som Gulliver kaller det, 1. grads kurtisering - og helt alene, redder Lilleputt fra angrep fra erkefienden Blefuscian.

Den første personen Gulliver møter i Lilleputt er General Edward Edwardian, Kommandant i Lilleputts hær. Edward stoler ikke på denne merkelige skapningen, som plutselig dukker opp i Lilleputt, og ambisiøs som han er tar han Gulliver til fange. Men taktikken hans mislykkes når Gulliver blir den nye (virkelig) STORE helten i Lilleputt og som overtar Edwards plass som Kommandant.
Mens Edward er kjent for sine militære bedrifter, er det en annen innbygger, Horatio, som lengter etter noe mer. Men når Horatio blir venn med Gulliver - de møtes i fengselet - så snur lykken seg for ham. Når Gulliver blir en helt i Lilleputt tar han Horatio under sin beskyttelse og hjelper han med å kurtisere den uoppnåelige Prinsesse Mary som er forlovet med Edward.
"Det eneste problemet, selvsagt, er at Gulliver ikke aner hva han gjør" sier Black. Segel, som måtte anlegge britisk aksent for rollen legger til: "På samme måte som Gulliver, må også Horatio lære at i livet og i kjærligheten, er det best å være deg selv."
Prinsesse Mary derimot tilbringer mesteparten av dagen med å forbedre seg på, og blir kidnappet av fienden Blefuscians. Dette skjer hver uke og er ikke akkurat hva prinsessen ønsker å bruke livet sitt på. I tillegg kjeder Edward vettet av henne med sin kurtisering. Men dagene ser litt lysere ut når Horatio dukker opp og sprer romantikk i luften. Emily Blunt, mest kjent for tøffere og hardhudede karakterer bl.a. som den intense neurotiske assistenten i "The Devil Wears Prada" , ville svært gjerne spille det hun kaller den mest "jentete" rollen sin hittil. "Det var på tide å spille noen søte og uskyldige for en gangs skyld" sier Blunt.

Prinsessens far, Kong Theodore er, som General Edward, litt forsiktig i forhold til Gullivers ankomst til Lilleputt. "Kongen føler seg truet av denne fremmede som kommer inn i livet hans og dem han regjerer over" sier den velkjente Skotske skuespilleren Billy Connolly som innehar rollen. "Men Theodore oppdager raskt at han må forholde seg til Gulliver, og det gjør han."

Teknisk nyskaping på settet
For å få forholdet mellom Gulliver og Lilleputtene til å fremstå som troverdig og naturlig ble det nødvendig å utvikle et helt nytt kamera - DualMoCo (MoCo star for motion control) Denne tar i bruk kompleks datateknologi og synkroniserer flere kameraer slik at man kan spille inn både Gulliver og Lilleputtene på samme sted til samme tid og allikevel få frem den enorme forskjellen i størrelse mellom dem.
Mens Black befant seg i et område i studioet foran en såkalt green screen, var skuespillerne som spilte Lilleputter i et annet område, men allikevel i full dialog med hverandre. For regissør Rob Letterman var dette utrolig viktig, spesielt i en komedie hvor man er avhengig av et naturlig samspill som bare skjer når skuespillerne er i samme rom.
Gullivers reiser ble spilt inn i England. Mye av innspillingen foregikk i Pinewood Studios, men også flere av Englands fantastiske bygninger og områder ble benyttet i filmen. Blenheim Slott og Old Royal Naval College i Greenwich, sørøst for London var noen av de flotte bygningene som ble filmet. Sistnevnte er bakteppet for den avsluttende scenen i filmen med et fantastisk dansenummer til Edwin Starrs hit "War"


Fakta

Norgespremiere
18.02.2011
Originaltittel
Gulliver's Travels
Sjanger
Eventyr
Komedie
Skuespillere
Emily Blunt
Jason Segel
Jack Black
Amanda Peet
T.J. Miller
Billy Connolly
Chris O'Dowd
Romany Malco
Catherine Tate
James Corden
Olly Alexander
Lock Lee
Nikki Harrup
Stewart Scudamore
Richard Laing
Regi
Rob Letterman
Manus
Nicholas Stoller
Joe Stillman
Produsent
Jack Black
John Davis
Gregory Goodman
Brian Manis
Benjamin Cooley
Foto
David Tattersall
Musikk
Henry Jackman
Nasjonalitet
USA
Lengde
1 t. 27 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
20th Century Fox
Davis Entertainment Co.
Dune Entertainment
Ingenious Media
Big Screen Prods.
Ingenious Film Partners
Phoenix Film Partners
Distribusjon
Twentieth Century Fox Norway
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Kraftige effekter og flere dramatiske scener som kan virke skremmende på de yngste, gjør at denne filmen får 7-årsgrense.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene