Prinsen av Egypt (orig. versjon)

Norgespremiere: 26.12.1998
ANIMASJON, BARNEFILM

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

To menn - brødre og prinser av det største imperiet på jorden. Den ene skal en gang herske over Egypt. Den andre skal bli en av tidenes største helter. En løgn gjorde dem til brødre... men sannheten vil knuse et imperium og for alltid skille dem ad...i tro...i arv...og i skjebne.
Historien om Moses, slaven som ble prins og deretter befrier av et helt dynasti, har blitt fortalt og gjenfortalt gjennom århundrer og har inspirert generasjon etter generasjon. Nå kommer denne tidløse historien på lerretet i ny form for publikum i alle aldre.

I den originale utgaven av Prinsen av Egypt hører vi stemmene til Val Kilmer som Moses og Ralph Fiennes som Ramses. I tillegg hører vi Sandra Bullock som Miriam, Danny Glover som Jetro, Jeff Goldblum som Aron, Steve Martin som Hotep, Helen Mirren som Dronningen, Michelle Pfeiffer som Sippora, Martin Short som Huy og Patrick Stewart som Farao Seti.

Produksjonsteamet ble ledet av regissørene Brenda Chapman, den første kvinnelige regissør av en animasjonsfilm, Steve Hickner og Simon Wells, produsentene Penney Finkelman Cox og Sandra Rabins og sjefsprodusent Jeffrey Katzenberg.

Oscar-vinner Stephen Schwartz ("Pocahontas") skrev 6 originale sanger til filmen og Hans Zimmer, som vant Oscar for sin musikk til "Løvenes Konge", komponerte filmmusikken.

Over 350 artister, animatører og teknikere fra over 35 forskjellige land viet 4 år av sine liv for å bringe Prinsen av Egypt til lerretet. Filmen representerer en helt ny type animasjonsfilm med blant annet "State of the Art"- fremvisningsverktøy utviklet av DreamWorks og SGI. Dette verktøyet usynliggjør overgangene til 2-D og 3-D animasjon. Nye metoder innen karakter- og produksjonsdesign gir filmen et uttrykk som er merkbart annerledes i sammenligning med andre animasjonsfilmer. I tillegg har prisvinnende effektartister fra live action-filmer samarbeidet med animatørene for å kunne skape et enda mer realistisk uttrykk for animasjonsfilmen.

Val Kilmer (Moses) er viden kjent for sitt brede spekter av filmer. Hans roller inkluderer Jim Morrison i Oliver Stones "The Doors" og Doc Holliday i westernfilmen "Tombstone" i tillegg til tittelrollen i "Batman Forever" og "Helgenen". Kilmers neste aktuelle film er "At First Sight" med Mira Sorvino som motspiller. Andre av hans filmer er debuten "Top Secret", "Supergenier", "Top Gun", "Willow", "Thunderheart" og Quentin Tarantinos "True Romance".

Ralph Fiennes (Ramses) vant Oscar for beste birolle som nazikommandant i "Schindlers liste" samt for beste skuespiller i sin overbevisende rolle i storfilmen "Den engelske pasienten". Han høstet også stor anerkjennelse for sitt portrett av Charles Van Doren i Robert Redfords "Quiz Show". For sitt arbeid ved teatret vant han i 1994 en Tony for tittelrollen i Broadwayproduksjonen "Hamlet". Fiennes er fra Suffolk i England og gjorde sin filmdebut som Heatcliff i "Stormfulle høyder". Andre av hans filmer inkluderer "Strange Days", "Oscar og Lucinda" og "The Avengers". Han har nylig avsluttet produksjonen "Eugene Onegin", der han også var produsent.

Sandra Bullock (Miriam) er for tiden aktuell med flere filmer; "Magiens makt" med Nicole Kidman, "Hope Floats" med Harry Connick Jr i tillegg til DreamWorks' kommende romantiske komedie "Forces of Nature" med Ben Affleck. Bullock var medprodusent på de to førstnevnte filmene og har også produsert flere kortfilmer inkludert "Making Sandwiches", der hun hadde sin manus- og regidebut. Hennes store gjennombruddsfilm var kassasuksessen "Speed", og hun vant etter dette en Golden Globe for sin rolle i den romantiske komedien "Mens du sov". Bullock har i tillegg hatt roller i blant annet "Demolition Man", "Brytekamp med Ernest Hemingway", "Sporløst forsvunnet", "The Thing Called Love", "Det rette valget", "Nettet", "I krig og kjærlighet" og "Speed II".

Brenda Chapman (regissør) er født og oppvokst i Illinois og utviklet tidlig en interesse for animasjon som senere ledet henne til studier ved California Institute of the Arts. Sommerferiene benyttet hun til å jobbe med TV-animasjon. Etter å ha fullført studiene var hun trainee under produksjonen "Den lille havfruen" og fortsatte deretter som ansvarlig for både skribenter og skuespillere på "Løvenes Konge". Andre av hennes prosjekter inkluderer "Bernard og Bianca i Australia", "Skjønnheten og udyret" og "Ringeren i Notre Dame". Chapman har vært en del av animasjonsteamet ved DreamWorks siden starten i 1994.

Steve Hickner (regissør) gjør sin debut som regissør med Prinsen av Egypt, men har bred erfaring som produsent fra tidligere prosjekter som "Dinosaurene er tilbake", "Balto" og "Et amerikansk eventyr: Fivel i ville vesten". Tidligere i sin karriere jobbet han med prosjekter som "Den lille havfruen", "The Black Cauldron", "Mesterdetektiven Basil Mus" og "Hvem lurte Roger Rabbit?".

Simon Wells (regissør) regisserte nylig animasjonsfilmen "Balto" og var medregissør på "Et amerikansk eventyr: Fivel i ville vesten" og "Dinosaurene er tilbake". Wells begynte sin karriere som regissør for den kjente animatøren Richard Williams og har senere arbeidet med prosjekter som "Hvem lurte Roger Rabbit?" og "Tilbake til fremtiden" I og II.

Fakta

Norgespremiere
26.12.1998
Originaltittel
Prince of Egypt
Sjanger
ANIMASJON, BARNEFILM
Skuespillere
Val Kilmer
Ralph Fiennes
Sandra Bullock
Danny Glover
Michelle Pfeiffer
Jeff Goldblum
Regi
Brenda Chapman
Steve Hickner
Simon Wells
Manus
Philip LaZebnik
Produsent
Penney Finkelman Cox
Sandra Rabin
Musikk
Stephen Schwartz
Hans Zimmer
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1t.40m.
Produksjonsår
1998
Produksjonsselskap
DreamWorks Pictures
Distribusjon
United International Pictures

Få med deg disse filmene