Lord of War

Norgespremiere: 11.11.2005
15 år
2 t. 2 min.
Action

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"Lord of War" - filmen som avslører den illegale våpenhandelen

Den russiskfødte amerikaneren Yuri Orlov (Nicolas Cage) er våpensmugler. Han er en nedrig mann som leker med andre menneskers liv og død for å gjøre seg selv rik.
Han kjøper billige våpen og stridsvogner fra de tidligere Sovjetstatene og selger dem dyrt til terroristgrupper og regjeringer i krigsherjede områder i Afrika og Midtøsten. Han har tatt i bruk alle tenkelige knep for å komme seg til topps, men så møter han, helt uventet, sin verste fiende; samvittigheten.

Hawke (Ethan Hawke), Interpol-agenten som har i oppdrag å avsløre den internasjonale våpensmugleren, starter jakten på Yuri, som på sin side finner ut at det ikke er lett å legge bak seg et liv med damer, våpen og rikdom når ikke en gang dine verste fiender vil du skal slutte.

Yuri er en slags antihelt, blottet for moral og med nådeløs opptreden. Samtidig elsker han familien sin og er veldig beskyttende overfor sin yngre bror, Vitale. Vitale er en vill og gal partytype som innerst inne drømmer om å kunne gi opp sin kriminelle løpebane, men kjærligheten til vakre kvinner og våpen tar overhånd.

Bridget Moynahan (I, Robot) er Yuris uvitende kone, mens Jared Leto (Alexander den Store) spiller Vitale, Yuris lillebror. Han dyrker Yuri som sin største helt, og står alltid parat til å gjøre alt han ber om.

Fakta

Norgespremiere
11.11.2005
Originaltittel
Lord of War
Sjanger
Action
Skuespillere
Nicolas Cage
Jared Leto
Bridget Moynahan
Ethan Hawke
Eamonn Walker
Ian Holm
Sammi Rotibi
Steve J. Termath
Nalu Tripician
Patrick Walton Jr.
Regi
Andrew Niccols
Manus
Andrew Niccols
Produsent
Nicolas Cage
Andrew Niccols
Norman Golightly
Andreas Grosch
Chris Roberts
Foto
Amir M. Mokri
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
2 t. 2 min.
Produksjonsår
2005
Produksjonsselskap
Ascendant Pictures
Entertainment Manufacturing Company
Reeleyes Film
Saturn Films
VIP 3 Medienfonds
Distribusjon
Scanbox
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Denne filmen forteller om den kyniske tenkemåten til en våpensmugler og hans kunder. Skildringer av henrettelser og drap gjør at filmen får 15-årsgrense. Enkelte scener med særlig nærgående bilder av voldsofre gjør at filmen frarådes ungdom under 15 år.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene