Tommys inferno

Norgespremiere: 19.08.2005
11 år
1 t. 35 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Kjærlighet er et helvete.

Å gjøre det eller ikke gjøre det, det er spørsmålet for vår mann Tommy. Han og kjæresten Maria har vært sammen lenge nok til at hun syns det begynner å bli på tide med noe mer enn klining og tafsing. Tommy derimot, har ekstrajobb som altergutt, genene til en som jobbet for Gud, og en idé om at puling er noe man venter med til man er gift. Tommys Inferno er en film om noe så utypisk som en gutt som vil "vente litt".

Når faren din er en død prest du aldri har møtt, og moren din et premieeksempel på voksen umodenhet og tidvis lav moral, er ikke sex noe du har et helt ukomplisert forhold til. Tommy slites mellom ønsket om å gjøre noe riktig der de voksne har gjort feil, og en seksuelt frustrert kjæreste som desperat forsøker å komme til i buksene hans.
Maria er i det hele tatt en svært seksuelt nysgjerrig og utålmodig karakter. Og ettersom Tommy stadig vekk avviser henne, må Maria etter hvert ordne opp på egen hånd. Også bokstavelig talt.

Tommys mor finner på sin side kjærligheten både titt og ofte. Noe som blant annet har resultert i et lite sjarmtroll med fetisj for superheltkostymer, halvsøsteren Isobel. Hun er som Tommy sier, "et produkt av en trommelærer", og Tommys motivasjon for å vente handler like mye om morens stadige amorøse feilskjær, som hva han tror ville vært farens ønske for ham.

I motsetning til Tommy, ønsker kompisen Ahmed intenst å ta for seg av friheten som ung voksen, noe som ikke er helt enkelt når familien din er strengt praktiserende muslimer. Ahmed har et avslappet, for ikke å si liberalt forhold til Islam, og foretrekker å bruke tiden på å skrive historier inspirert av Tommy og Marias ikkeeksisterende sexliv for et pornoblad. Ahmed nekter etter hvert å bli fortalt hvordan han skal leve livet sitt. Han er overbevist om at alle mennesker må ta ansvar for seg selv, og starter derfor en anarkistisk elevgruppe der han som en narsissistisk profet underviser skolegårdens nerder og mobbeofre i selvdyrkelse.

Tommys motvilje mot å ha sex, fører etter hvert til at Maria dumper ham til fordel for skolens sleske teatersjarmør. I sine forsøk på å få henne tilbake, kastes Tommy etter hvert ut i en stadig mørkere nedadgående spiral. Verden snus på hodet, og Tommy faller i rasende fart gjennom sitt eget private helvete der både hans ideer om kjærlighet og rammeverket rundt hans personlighet og oppvekst, konfronteres med en ubehagelig virkelighet.
Tommys Inferno er en film om sex, kjærlighet, vennskap og opprør - kort fortalt de viktigste tingene i livet.

TOMMY

Eirik Evjens første filmrolle var i Lars Bergs Glasskår I 2002 hvor han spilte hovedrollen som Victor. For rollen vant Eirik pris som beste skuespiller i Giffoni Film Festival i Napoli i 2002. Filmen vant også pris på Filmfestivalen i Berlin.
Eirik dukket også opp i en episode av TV serien Skolen som gikk på NRK i 2004. På fritiden driver Eirik med Freeride sykling i Oslomarka og jobber i sykkelbutikk ved siden av skolen.

AHMED

Mehran Iqbal debuterer som skuespiller i Tommys Inferno. Han ble oppdaget da han gikk på Haugen skole, og har i ettertid medvirket i TV serien Slangebæreren av Unni Lindell som kommer på NRK og spillefilmen Izzat som kommer på kino til høsten. Han går på Oslo Handelsgym og spiller fotball og hører på musikk mellom skuespillerjobbingen.

MARIA

Anine Echoff kommer opprinnelig fra Sigdal, men flyttet til Drammen for å gå på musikk, dans og drama linjen på St.Hallvards Videregående Skole. Her ble hun oppdaget på audition og valgt til rollen som Maria. Bortsett fra teateroppsetninger i skolesammenheng, er dette hennes debut som skuespiller.

VIVIAN

Anne Lene Heiberg går på dramalinjen på Hartvig Nissen Videregående Skole og rollen som Vivian er hennes første rolle på film. Hun har også vært med i flere episoder av Hotel Cæsar i en liten rolle. Ellers er hun glad i å synge og danse og har tidligere opptrått med kor og i skoleoppsetninger.

DANIEL

Carl Christian F.Grimstad går i klassen til Anne Lene på Hartvig Nissen Videregående Skole i Oslo. Han har deltatt i en rekke skoleoppsetninger og har vært med i reklamefilm for Statoil i regi av Morten Tyldum. På fritiden spiller han gitar og trener Ju Jitsu.

RUBINA

Yassmine Alexandra Johansen har stått på scenen i mange år som modell og sanger, men Tommys Inferno er hennes første spillefilm. Hun driver med sang og musikk under artistnavnet Yassmine Alexandra og ønsker å bli musikkprodusent i fremtiden.
Yassmin jobber til vanlig på sykehjem, men hennes store drøm er å drive med musikk på heltid.

MAI

Anh Vu ble et kjent navn for mange da hun deltok i Idol I 2004. Anh kommer fra Sandnes og går på St.Olavs Videregående skole i Stavanger.
Musikk er Anhs største lidenskap, og hun har siden Idol opptrådd flere ganger og var også med på stavanger artistenes sang til inntekt for Tsunami ofrene i januar.
Selv om Anh er vant til å stå foran kamera har hun aldri hatt en filmrolle før, så Tommys Inferno er hennes film debut. Etter videregående skal Anh ta et friår hvor hun skal jobbe med musikk.

TOMMYS MOR

Linn Skåber gikk ut av Teaterhøgskolen i 1997. Hun har vært tilknyttet Oslo Nye Teater og Centralteateret i mange år, men er best kjent for roller i TV serier som Lyckliga Gatan, Ca Lykkelig, Nissene på låven og fra sine mange opptredener sammen med Trond Viggo. Linn har også medvirket i flere av NRK Drama's serier om Sejer, basert på Karin Fossums bøker. Hun er også bevandret på revyscenen sammen med Lompelandslaget og i egne show. Linn har hatt flere filmroller bl.a. i Get Ready To Be Boyzvoized, 1732 Høtten og i vinter var hun aktuell i spillefilmen Vinterkyss av Sara Johnsen. Linn har skrevet flere TV og kortfilmmanus og er akkurat ferdig med en ny barne-TV serie som kommer på TV til høsten. Hun skal også spille rollen som Catherine i farsen Utlendingen av Larry Shue på Centralteateret denne høsten.

REGISSØREN

Regissør og manusforfatter Ove Raymond Gyldenås, har sin bakgrunn fra regilinjen på Den Norske Filmskolen i Lillehammer. Gyldenås markerte seg sterkt med sin eksamensfilm fra Lillehammer i 2001. Ungdomskomedien "Sinnssyk i Gjerningsøyeblikket" ble en umiddelbar suksess hos publikum. Filmen er blitt vist på en rekke festivaler og ble her hjemme hedret med en publikumspris for beste fiksjonsfilm på den norske kortfilmfestivalen i Grimstad.

Etter avsluttet utdanning har han, foruten å regissere en rekke reklamefilmer for Fantefilm AS, utviklet og skrevet på flere spillefilmprosjekter. Prosjektet TOMMYS INFERNO har vært i utvikling med støtte av spillefilmkonsulent Erlend Loe på Norsk Filmfond siden høsten 2002.

Fakta

Norgespremiere
19.08.2005
Originaltittel
Tommys inferno
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Eirik Evjen
Anine Eckhoff
Mehran Iqbal
Linn Skåber med flere
Regi
Ove Raymond Gyldenås
Manus
Ove Raymond Gyldenås
Produsent
Christian Fredrik Martin og Asle Vatn for Friland AS
Foto
Jon Gaute Espevold
Musikk
Ginge Berentsen Anvik
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 35 min.
Produksjonsår
2005
Produksjonsselskap
Friland
Distribusjon
Sandrew Metronome
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom fra 13
Begrunnelse
Denne filmen fra et flerkulturelt miljø skildrer ungdom og seksualitet. Til tross for en til dels blodig og dramatisk skytescene får filmen 11-årsgrense da hendelsen løser seg på en god måte.

Få med deg disse filmene