Prinsesse på vift

Norgespremiere: 17.11.2011
1 t. 58 min.
Drama / Komedie / Romantikk

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Sagnomsust romantisk komedie gjorde Audrey Hepburn til stjerne

Unge, frustrerte prinsesse Ann fra et ubestemmelig europeisk land ønsker å få oppleve verden som et vanlig menneske. På beskyttet besøk i Roma smyger hun seg ut av hotellet sitt, og kommer seg ut på gata, men ting er ikke helt som hun hadde tenkt der ute i den virkelige verden. Hun trenger snart en reddende engel, som ganske riktig dukker opp i form av en amerikansk journalist.

Prinsesse på vift var en stor suksess for både Audrey Hepburn, Gregory Peck og byen Roma. Og ikke minst skapte Hepburn og Pecks uforglemmelige tur på scooter rundt i byens gater et kjempesalg av Vespa, som i filmes kjølvann rykket kraftig fra konkurrenten Lambretta og nærmest ble et symbol på frihet. Filmen ble Audrey Hepburns store gjennombrudd, og hun oppnådde å vinne Oscar for beste kvinnelige hovedrolle. Roma - den evige stad - var en kjent verdensby, men Prinsesse på vift var med på gjøre byen til den internasjonale feriebyen den er i dag, også for vanlig folk. Selv den dag i dag selges det plakatbilder med Gregory Peck og Audrey Hepburn på Vespa gjennom Romas gater.


Filmen er stilsikkert og humørfylt regissert av allsidige William Wyler, og en romantisk komedie som bærer sine snart 60 år som stor underholdning med humør og vitalitet.
Fakta

Norgespremiere
17.11.2011
Originaltittel
Roman Holiday
Sjanger
Drama
Komedie
Romantikk
Skuespillere
Audrey Hepburn
Gregory Peck
Eddie Albert
Marco Tulli
Regi
William Wyler
Manus
Ian McLellan Hunter
John Dighton
Produsent
William Wyler
Foto
Franz Planer
Henri Alekan
Musikk
Georges Auric
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 58 min.
Produksjonsår
1953
Produksjonsselskap
Paramount
Distribusjon
Cinematekene

Få med deg disse filmene