Valhalla Rising

Norgespremiere: 19.03.2010
15 år
1 t. 32 min.
Action

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Den overnaturlig sterke og stumme krigeren One Eye (Mads Mikkelsen) har i årevis blitt holdt fanget av en høvding og hans klan. One Eyes uovervinnelige kampferdigheter har holdt ham i live gjennom dødelige gladiatorkamper, og hans rykte som den mutte morder har spredt seg i det barske og nådeløse landskapet. One Eye lykkes til slutt å slå i hjel sin fangevokter, og sammen med en slavegutt begir han seg ut på en reise inn i mørkets hjerte.

På deres flukt møter de en vikingklan, som prediker Guds ord og som søker Det hellige land. One Eye og gutten får lov til at mønstre klanens skip, men seilasen blir en utmattende overlevelseskamp. En mystisk og ugjennomtrengelig tåke innhyller skipet og all navigasjon er umulig. Flere av klanens menn begynner å frykte en forbannelse og tviler på One Eyes egentlige opphav og ærende.Valhalla Rising er regissør Nicolas Winding Refns (Pusher-trilogien, Bronson) mest kompromissløse, abstrakte og utfordrende film til dags dato. Refn tar publikum med på en reise gjennom et brutalt landskap, hvor mennesket er i kamp mot hverandre, men også strides med naturen og dras mot troen på en forutbestemt skjebne. Stjerneskuespilleren Mads Mikkelsen, som gjorde sin debut i Refns Pusher i 1996 og som fikk sitt store internasjonale gjennombrudd som Le Chiffre i Casino Royale, utfordres her i rollen som den stumme, enøyde vikingen One-Eye. Filmens manus er skrevet av Refn i samarbeid med den anerkjente norske forfatteren Roy Jacobsen (Seierherrene, Frost).


Fakta

Norgespremiere
19.03.2010
Originaltittel
Valhalla Rising
Sjanger
Action
Skuespillere
Mads Mikkelsen
Maarten Steven
Jamie Sives
Ewan Stewart
Gary Lewis
Gordon Brown
Gary Mccormack
Andrew Flanagan
Alexander Morton
Stewart Porter
Matthew Zajac
James Ramsey m.fl.
Regi
Nicolas Winding Refn
Manus
Roy Jacobsen
Nicolas Winding Refn
Produsent
Johnny Anderson
Bo Ehrhardt
Henrik Danstrup
Foto
Morten Søborg
Musikk
Peter Peter Schneidermann
Peter Kyed
Nasjonalitet
Storbritannia
Danmark
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 32 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
Nimbus Film Productions
NWR Film Productions m.fl.
Distribusjon
Euforia Film
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Flere skildringer av brutale voldshandlinger gjør at denne filmen får 15-årsgrense. På grunn av enkelte særlig nærgående scener frarådes filmen for ungdom under 15 år.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Få med deg disse filmene