Micmacs - Det glade vanvidd

Norgespremiere: 27.08.2010
11 år
1 t. 45 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

MICMACS er den nye filmen fra Jean Pierre Jeunet, regissøren av suksessfilmene DEN FABELAKTIGE AMELIE FRA MONTMARTRE og DELICATESSEN.
Først var det en mine som eksploderte midt i den Marokkanske ørkenen. Noen år senere var det en kule på avveie som innlosjerte seg i hjernen hans. Bazil har ikke mye flaks når det kommer til våpen. Det første gjorde han foreldreløs, og det andre holder ham i grenselandet mellom liv og en plutselig og øyeblikkelig død.

Etter å ha blitt utskrevet fra sykehuset er Bazil hjemløs. Heldigvis er vår inspirerte og forsiktige drømmer adoptert av en gjeng gjenbruksforhandlere som bor i en ekte Ali Baba hule, hvis talenter og ambisjoner er så overraskende som de er mangfoldige; Remington, Calculator, Buster, Slammer, Elastic Girl, Tiny Pete og Mama Chow.

En dag Bazil går forbi to ruvende bygninger gjenkjenner han logoene til våpenfabrikantene som forårsaket hans lidelser. Ved hjelp av sin trofaste gjeng av skjøre venner bestemmer han seg for å ta hevn.

Underdogs slåss mot hjerteløse industrigiganter - Vår gjeng gjenopplever kampen mellom David og Goliat, med fantasi og innbillingsevne over gjennomsnittet.

Fakta

Norgespremiere
27.08.2010
Originaltittel
Micmacs a Tire-Larigot
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Dany Boon
André Dussollier
Nicolas Marie
Jean-Pierre Marielle
Yolande Moreau
Julie Ferrier
Omar Sy
Dominique Pinon m.fl.
Regi
Jean-Pierre Jeunet
Manus
Jean-Pierre Jeunet
Guillaume Laurant
Produsent
Frédéric Brillion
Gilles Legrand
Jean-Pierre Jeunet
Foto
Tetsuo Nagata
Musikk
Raphaël Beau
Nasjonalitet
Frankrike
Originalspråk
Fransk
Lengde
1 t. 45 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
Epithete Films
Tapioca Films
Distribusjon
Scanbox
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder enkelte dramatiske voldshandlinger. Skildringene er innenfor en tydelig komisk ramme, og filmen antas derfor ikke å virke skremmende på barn og unge over 11 år.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene