Transformers

Norgespremiere: 04.07.2007
11 år
2 t. 24 min.
Action / Sci-Fi

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Deres krig. Vår verden.

Planeten Cybertron er bebodd av robotrasen Transformers som har evnen til å forandre seg til andre mekanismer og hver enkelt har en unik mekanisk forkledning. Robotene er delt inn i to leire: de gode og rettferdige Autobots, ledet av Optimus Prime, og de onde Decepticons, ledet av Megatron (som forandrer seg til et skytevåpen som passer situasjonen).

Energiforsyningen på Cybertron, er i ferd med å gå tom, og begge robotstyrkene begir seg ut i rommet for å finne nye ressurser, noe som fører dem til Jorden. Forkledd som biler, fly, båter og lignende, som menneskene lett kjenner igjen, starter de en hemmelig krig for å overta Jordens naturressurser.Ved Polarsirkelen en gang på 1800-tallet, faller kaptein Archibald Witwicky ned i en sprekk i isen og lander på en metallisk hånd, delvis begravet.


Øynene til Decepticonenes leder, Megatron, stirrer opp på ham og brenner et kart over stedet der det livgivende stoffet Allspark finnes, inn i brilleglassene hans. Disse brillene går i arv helt til unge Sam får dem i vår tid.Samtidig angriper Blackout, en Decepticon, en amerikansk militærbase i Quatar, og jager mannskapet til kaptein Lennox ut i ørkenen, og hjemme i Los Angeles, kjøper Sam Witwicky sin første bil, som viser seg å være Bumblebee, en Autobot. Jakten på brillene til gamle Archibald er i gang, og krigen om energiressursene er flyttet fra Cybertron til Jorden.Filmens historie er full av fascinerende action, der både gode og onde krefter kan være ødeleggende for menneskeheten, men filmen inneholder mye humor og byr også på en dash romantikk.


Fakta

Norgespremiere
04.07.2007
Originaltittel
The Transformers
Sjanger
Action
Sci-Fi
Skuespillere
Shia LaBeouf
Megan Fox
Josh Duhamel
Tyrese Gibson
Rachael Taylor
Anthony Anderson
Jon Voight
John Turturro
Michael O'Neill
Kevin Dunn
Regi
Michael Bay
Manus
Alex Kurtzman
Roberto Orci
Produsent
Ian Bryce
Tom De Santo
Lorenzo di Bonaventura
Foto
Mitchell Amundsen
Musikk
Steve Jablonsky
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 24 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
DreamWorks Pictures
Paramount Pictures
Hasbro
di Bonaventura Pictures
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen skildrer kampen mellom de gode og de onde robotene Transformers. Filmen inneholder flere voldsomme actionsekvenser med kraftige lydeffekter. Filmen får derfor 11-års grense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene