Flaskeposten

11 år
131 min - 3606 meter
DRAMA, ROMANTIKK

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Theresa (Robin Wright Penn) ferierer alene på halvøya Cape Cod i Massachusetts mens sønnen Jason besøker faren. En dag hun er på joggetur langs en øde kyststrekning oppdager Theresa en flaske som inneholder et kortfattet, følelsesladet brev, signert bare med "G". Poesien og lengselen i brevet går rett i hjertet på Theresa. Som faktasjekker i en større Chicago-avis er hun vant til å børste støv av utydelige spor, og hun begynner å lete etter den ukjente forfatteren.

Theresa er i ferd med å bli forelsket i en mann hun aldri har møtt.
Brikkene i puslespillet faller på plass i Outer Banks i Nord-Carolina. Der bor den ensomme seilbåtbyggeren Garret Blake (Kevin Costner). Siden kona døde, har Blake isolert seg og bare hatt kontakt med faren Dodge (Paul Newman) som uten hell har forsøkt å få sønnen til å viske ut de besettende minnene om kona.
Theresa kommer i kontakt med Blake, men tør ikke si at hun skal lage en avisreportasje om ham. Imidlertid blir hennes profesjonelle distanse ganske snart avløst av forelskelse. Følelsene er gjensidige, men Blake klarer ikke helt å slippe taket i minnene. Når han omsider får plass i hjertet for Theresa, er tiden i ferd med å renne ut...


Kevin Costner (Garret Blake/produsent)
Costner er best kjent for storfilmen "Danser med ulver" (1990), som han produserte, regisserte og spilte hovedrollen i. Den vant sju Oscarpriser, deriblant for beste film og beste regissør. Costner gjorde nylig de samme tre oppgavene i "Postmannen" (1997).
I 1996 slo Costner seg igjen sammen med regissøren av "Bull Durham" (1988), Ron Shelton, og lagde den romantiske komedien "Tin Cup" (med Rene Russo og Don Johnson). Dette var litt av et stilskifte for Costner, som nylig hadde gjort seg ferdig med storsatsingen "Waterworld" (1995), der han spilte en Mad Max-figur på havet.
Costner har brukt seksløperen i Lawrence Kasdans "Wyatt Earp" (1994) og "Silverado" (1985) og musklene i "The Bodyguard" (1992), storsuksessen med Whitney Huston.

Costner ble rost av kritikerne for rollen som rømling i Clint Eastwoods "A Perfect World" (1993), og har flere andre storfilmer på samvittigheten. Han spilte statsadvokat Jim Garrison i Oliver Stones "JFK - saken fortsetter" (1991), Robin Hood i "Robin Hood: Tyvenes prins" (1991), politimann Elliott Ness i Brian DePalmas "De ubestikkelige" (1987) og tjenestemann i Pentagon-thrilleren "Ingen utvei" (1987).


Robin Wright Penn
(Theresa Osborne)
I 1997 spilte Robin Wright Penn i "She´s So Lovely" mot ektemann Sean Penn og John Travolta og i "Loved" mot William Hurt. Hun er sist sett i "Hurlyburly" (1998), med Sean Penn, Kevin Spacey og Meg Ryan på rollelisten.
Wright Penn debuterte i "Hollywood Vice Squad" (1986), og har blant annet spilt i Rob Reiners "Prinsessebruden" (1987), Barry Levinsons "Toys" (1992, med Robin Williams), Gilles MacKinnons "The Playboys" (1992, med Albert Finney og Aidan Quinn), Phil Joanous "Helvetes forgård" (1990, med Sean Penn, Ed Harris og Gary Oldman) og Sean Penns "The Crossing Guard" (1995). Målt i publikumsoppslutning er hennes største suksess rollen som Jenny Curran i Oscarvinneren "Forrest Gump" (1994, med Tom Hanks).


Paul Newman (Dodge Blake)
Newman er en av Hollywoods største veteraner. Han er nominert til Oscar åtte ganger, fikk en æres-Oscar i i 1985 og Oscar for beste skuespiller året etter for "The Color of Money", (med Tom Cruise). Blant filmene han er nominert for finner vi "Katt på hett blikktak" (1958), "Uten ondskap" (1981), "Dommen" (1982) og "Nobody´s Fool" (1994). Newman ble også nominert til Oscar for beste film med "Rachel, Rachel" (1968), som han produserte og regisserte. Blant hans seneste filmer er James Ivorys "Mr. and Mrs. Bridge" (1990), Coen-brødrenes "Det store spranget" (1994) og "Twilight" (1998).

Det var en av Newmans første roller, som bokseren Rocky Graziano i "Somebody Up There Likes Me" (1956), som gjorde ham kjent for det amerikanske publikummet. Blant andre kjente filmer på repertoaret er "Butch Cassidy and the Sundance Kid" (1969), "Stikket" (1973), "Inferno i flammer" (1974) og "Fort Apache, The Bronx" (1981).


Luis Mandoki (regissør)
Mandoki er fra Mexico og utdannet seg i San Francisco og London. Etter flere kortfilmer debuterte han med langfilmen "Motel" (1983). Han fikk internasjonal oppmerksomhet for "Gaby, en sann historie" (1987), og skuespiller Norma Aleandro ble Oscarnominert. Hans første amerikanske film var "Hvite løgner" (1991) med Susan Sarandon og James Spader. Neste prosjekt var "Født i går" (1993) med Melanie Griffith, John Goodman og Don Johnson. Før "Flaskeposten" regisserte Mandoki "When a Man Loves a Woman" (1994), et drama om en alkoholisert kvinne (Meg Ryan) og hennes oppofrende mann (Andy Garcia).

Fakta

Originaltittel
Message in a Bottle
Sjanger
DRAMA, ROMANTIKK
Skuespillere
Kevin Costner
Robin Wright Penn
Paul Newman
John Savage
Illeana Douglas
Robbie Coltrane
Jesse James m.fl
Regi
Luis Mandoki
Manus
Nicholas Sparks og Gerald Di Pego
Produsent
Kevin Costner
Denise De Novi og Jim Wilson
Foto
Caleb Deschanel
Musikk
Gabriel Yared
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
131 min - 3606 meter
Produksjonsår
1999
Produksjonsselskap
Warner Bros.
Distribusjon
Sandrew Metronome
Aldersgrense
11 år

Få med deg disse filmene