Mathieu og korguttene

Norgespremiere: 05.11.2004
7 år
1 t. 33 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Fransk premiere 17 mars. innspilt ? 33 000 000 pr 10/6

Årets heteste tittel på årets Berlin-festival, den franske "Les Choristes" er den type elskelige, sentimentale film som enkelte kritikere nok kan finne på å se ned på, men som publikum kommer til å stille seg i lange køer for.
Historien har mye av det samme i seg som den suksessfulle dokumentaren "Å være og å ha". "Les choristes" er historien om den arbeidsledige musikklæreren som blir ansatt som inspektør på et guttehjem, og som tar i bruk musikken både til å temme sine uregjerlige elever, og for å motarbeide rektors brutale metoder. Filmen er ikke redd for klisjeer, men bruker disse på en så frisk og uhøytidelig måte at få vil være i stand til å motstå dens sjarme.

Året er 1948. Clement Mathieu er en middelaldrende musikklærer som i likhet med de fleste musikere drømmer om å en dag bli en stor komponist. I stedet får han ansvaret for en hel klasse med mistilpassede barn, noen av dem foreldreløse hvis forldre miste livet under krigen, andre fra familier uten håp for fremtiden eller uregjerlige bøllefrø som foreldrene helt enkelt har gitt opp.

Fra første øyeblikk tar han elevenes side hver gang den autoritære rektoren løfter spanskrøret og vil slå. Etter hvert kommer han innpå elevene som anser ale voksne, og lærere spesielt, som sine naturlige fiender. Med tiden som hjelp vinner han han guttenes tillit, og viser dem en verden de ikke visste fantes... musikkens vidunderlige verden.

Fakta

Norgespremiere
05.11.2004
Originaltittel
Les Choristes
Sjanger
Drama
Skuespillere
Gérard Junot
François Berléand
Kaddour Merad
Jaques Perrin
Jaen-Baptiste Maunier
Regi
Christophe Barratier
Manus
Christophe Barratier
Philippe Lopes-Curval
Produsent
Jaques Perrin og Nicolas Mauvemay
Foto
Carlo Varini og Ph Lopes-Curval
Musikk
Bruno Coulais
Nasjonalitet
Frankrike
Originalspråk
Fransk
Lengde
1 t. 33 min.
Produksjonsår
2004
Produksjonsselskap
Galatee Films
Pathe Renn Prod.
France 2 Cinema (France)/Novo Arturo Films
Vega Film (Switzerland)
Distribusjon
Fidalgo
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Dette franske dramaet fra en forbedringsskole for gutter inneholder noen få scener med innslag av fysisk avstraffelse. Disse hendelsene dempes av en varm atmosfære i filmen for øvrig, og filmen får derfor 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene