Huset ved vannet

Norgespremiere: 11.08.2006
Tillatt for alle
1 t. 38 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Hvordan kan du unngå å miste noen du aldri har møtt?

Legen Kate Forster og arkitekten Alex Wyler er i ferd med å bli forelsket - etter lang tids brevveksling. Begge lengter etter å ta skrittet videre og møtes. Det er bare ett, gåtefullt problem som må løses: De lever to år adskilt...

Dr. Kate Forster føler det er på tide med en forandring i livet. Hun forlater forstaden i Illinois der hun fullførte turnustjenesten og får jobb ved et travelt sykehus i Chicago. Det er én ting hun reiser fra motvillig - det unike glasshuset hun har leid. Det er luftig, lyst og elegant, med store vinduer og utsikt mot en rolig sjø. Det er et sted hvor hun kunne være seg selv.
Det er en vintermorgen i 2006 da Kate flytter. På vei til byen legger hun en lapp i postkassen til den som skal overta huset. Hun ber om at han skal ettersende posten. Hun skriver også at merkene etter poter på inngangsdøren var der da hun flyttet inn.
Den neste beboeren ser et ganske annet bilde da han kommer. Arkitekten Alex Wyler finner et dårlig vedlikeholdt hus ved sjøen. Det er støvete, møkkete og nedgrodd av ugress. Og potefarene er ikke å se noen steder.
Huset betyr noe spesielt for Alex. I lykkeligere tider ble det bygd av faren han ikke lenger har kontakt med, en berømt arkitekt som lot karrieren og omdømmet gå foran hensynet til familien. Alex føler en spesiell ro her nå, og han vil gjenreise eiendommen i all dens prakt. En dag, mens han maler den værbitte brygga, ser han en løshund løpe over den ferske malingen og mot inngangen til huset. Der etterlater hunden avtrykk akkurat der Kate sa de skulle være.
En forundret Alex skriver til Kate og sier at det ikke har bodd noen i huset før ham. Han lurer på hvordan hun kunne vite om hunden. Kate, som forlot huset for bare en uke siden, tror han fleiper med henne og sender en beskjed tilbake.
"Bare for moro skyld, hvilken dag er det der?"
"14. april 2004."
"Nei," sier hun. "Det er 14. april 2006."
Samme dagen, med to års mellomrom.
Er det mulig?
Kate og Alex fortsetter å skrive via postkassen i huset ved vannet. De får bekreftet at de - utrolig og umulig - lever to år adskilt. Dette uvanlige båndet mellom dem gjør at de forteller mer om hverandre for hver uke. Håp og drømmer deles, inntil de oppdager at de er forelsket.
De vil bygge bro over tidskløften og møtes. Men lengselen er ikke uten farer. De risikerer å miste hverandre for alltid.

Alejandro Agresti
(regi)
Argentineren Alejandro Agresto, bosatt i Nederland, er mest kjent internasjonalt for "Valentín" (2002), om en liten gutt som drømmer om å bli astronaut. Filmen mottok priser ved flere filmfestivaler rundt om i verden. Agresti har regissert om lag 20 spillefilmer siden debuten "La Neutrónica explotó en Burzaco" (1984).

Keanu Reeves
(Alex Wyler)
Keanu Reeves har de siste årene vært en av de mest eksponerte skuespillere i verden takket være "Matrix"-trilogien, et grensesprengende science fiction-prosjekt tenkt ut av brødrene Andy og Larry Wachowski. "The Matrix" (1999) overrumplet publikum og kritikere med sine visjoner og svimlende effekter. De to oppfølgerne, "The Matrix Reloaded" og "The Matrix Revolutions", ble begge lansert i 2003.
For Reeves var "Speed" (1994) døråpneren til actionuniverset, og filmen brakte også Sandra Bullock høyt på listen over nye filmstjerner.
Reeves debuterte på lerretet i ungdomsdramaet "River's Edge" (1986). I 1991 var han tomsete tenåringsrocker i "Bill og Ted drar til helvete", FBI-agent i "Point Break" og mannlig prostituert i "Mitt eget Idaho", Gus Van Sants drama med avdøde River Phoenix i den andre hovedrollen. Året etter var Reeves med i Francis Ford Coppolas "Bram Stoker's Dracula". Før "The Matrix" var han "Djevelens advokat" (1997), med Al Pacino som den onde selv. Mellom "Matrix"-slagene spilte Keanu Reeves i "The Gift" (2000), "The Watcher" (2000), "Sweet November" (2001) og "Hardball" (2001). Han har også spilt mot Jack Nicholson og Diane Keaton i komedien "Når du minst venter det..." (2003).

Sandra Bullock
(Kate Forster)
En buss ute av kontroll i "Speed" (1994) gjorde Sandra Bullock til stjerne - med god drahjelp av medspiller Keanu Reeves. Dette førte til hovedroller i to suksesser året etter: den romantiske komedien "Mens du sov" og den paranoide thrilleren "Nettet". Bullock har siden spilt i blant annet den John Grisham-baserte "Tid for hevn" (1996), "Magiens makt" (1998, med Nicole Kidman), dramaet "28 dager" (2000) og komedien "Miss Undercover" (2000), som hun ble Golden Globe-nominert for. Oppfølgeren "Miss Undercover 2" kom i 2005. På norske kinoer er Bullock sist sett i "Crash" (2004), et ensembledrama som fikk tre Oscar-priser - for Beste film, Beste klipping og Beste originalmanus.
Bullock har i stadig større omfang fungert som produsent gjennom sitt eget selskap, Fortis Films. Hun produserte blant annet "Miss Undercover" og TV-serien "George Lopez". Som regissør har Bullock signert kortfilmen "Making Sandwiches" (1998), med seg selv, Matthew McConaughey og Eric Roberts i rollene.

Fakta

Norgespremiere
11.08.2006
Originaltittel
The Lake House
Sjanger
Drama
Skuespillere
Keanu Reeves
Sandra Bullock
Christopher Plummer med flere
Regi
Alejandro Agresti
Manus
David Auburn
Produsent
Bruce Berman
Musikk
Paul M. van Brugge
Prince
Nasjonalitet
USA
Språk
Amerikansk
Lengde
1 t. 38 min.
Produksjonsår
2006
Produksjonsselskap
Warner Bros.
Distribusjon
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Ingen scener er egnet til å skade de aller yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene