The Simpsons Movie (original tale)

Norgespremiere: 27.07.2007
7 år
1 t. 29 min.
Animasjon

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Det trengs et helt lerret for å favne Homer Simpsons dumhet, og "The Simpsons Movie" klarer det.

Etter 18 sesonger, 400 episoder og utallige priser og æresbevisninger, er The Simpsons omsider klar for kinoduken. Og det er på tide, nettopp fordi det kreves et bredt lerret for virkelig å fange inn Homer Simpsons episke dumhet.

I den etterlengtede filmen basert på den superpopulære TV-serien, er Homer nødt til å redde verden fra en katastrofe han selv har forårsaket. Det hele begynner med Homer, hans nye kjælegris og en lekk silo fylt med avføring - en kombinasjon som trigger en katastrofe Springfield aldri har opplevd maken til. Marge er rasende på Homer, men verre er det med den hevnlystne mobben som samler seg foran huset til familien Simpson. Våre venner Homer, Marge, Bart, Lisa og Maggie slipper så vidt unna, men mister hverandre etter kort tid.

Springfields befolkning har en rekke gode grunner til å være ute etter Simpson-blod. Katastrofen Homer har satt i gang har tiltrukket seg oppmerksomheten til selveste president Arnold Schwarzenegger og filmens skurk, Russ Cargill, lederen av det amerikanske miljøverndepartementet.

"Du vet, herr president", sier Cargill til sin sjef, "da du utpekte meg til sjef for miljøverndepartementet, fikk du ros får å ha utpekt en av Amerikas mest suksessfulle menn til det minst suksessfulle departementet i regjeringen. Og hvorfor takket jeg ja til jobben? Fordi jeg er en rik mann som ville gi noe tilbake. Ikke pengene, men "noe". Dette "noe" er en djevelsk plan om å isolere den Homer-skapte katastrofen.

Med Springfields og hele verdens skjebne på spill, legger Homer ut på en personlig odyssé for frelse - der han må bli tilgitt av Marge, gjenforene familien og redde hjembyen. Kan dette være akkurat litt mye for Homer Simpson?

Med The Simpsons Movie har MATT GROENING og de andre filmskaperne fått anledning til å vise noe TV-serien, selv med sine utallige priser og enorme kulturelle innflytelse, aldri har kunnet. - Vi ville fortelle en lang Simpsons-historie på et bredt lerret og høre kinopublikummet le, sier Groening.

- Det som skiller filmen fra serien er størrelsen, sier JAMES L. BROOKS, Oscar-vinneren bak filmer som Livets lyse side og Tid for ømhet, som også er forfatter og produsent av The Simpsons. - Vi har 100 forskjellige snakkeroller i filmen, og vi har skapt scener som ville være helt utenkelige å tegne for serien. Vi ville rett og slett at Simpsons-filmen skulle bli en ordentlig kinoopplevelse for publikum.

Så tidlig som i første sesong ble Brooks og Groening forespurt om å lage en spillefilm, men hvorfor har det tatt så lang tid?

- Vi ventet 18 år med å lage filmen, fordi vi ville gjøre det av andre årsaker enn at vi hadde anledning til det. Vi ville lage en film fordi det var riktig. Vi ville skape en historie som krevde størrelsen til en film. The Simpsons Movie er ikke tre TV-episoder som er slått sammen, men noe større og mer, avslutter AL JEAN, manusforfatter og produsent av filmen.


Fakta

Norgespremiere
27.07.2007
Originaltittel
The Simpsons Movie
Sjanger
Animasjon
Skuespillere
Homer
Marge
Bart
Lisa
Moe Szyslak
Seymour Skinner
Regi
David Silverman
Manus
Matt Groening og James L. Brooks
Produsent
Al Jean
Matt Groening
James L. Brooks
Musikk
Hans Zimmer
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 29 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
20th Century Fox
Distribusjon
Fox Films AS
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Til tross for en gjenkjennelig animert verden kan enkelte actionpregede scener virke urovekkende for underårige. Derfor får filmen 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene