The Last Station

Norgespremiere: 16.04.2010
11 år
1 t. 53 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Etter nesten femti års ekteskap finner grevinne Sofya, Leo Tolstojs hengivne kone, lidenskapelige elskerinne, muse og samarbeidspartner, sin verden snudd på hodet. I henhold til sin nyskapte religion har den store russiske forfatteren frasagt seg sin adelige tittel, sine eiendommer og til og med familien til fordel for fattigdom, vegetarianisme og til og med sølibat.
Sofya fortæres av rettferdig harme når hun oppdager at Tolstojs betrodde disippel, som hun forakter, i hemmelighet har overtalt hennes mann til å skrive et nytt testamente. Dokumentet vil gi rettighetene til hans arbeider til det russiske folket i stedet for hans egen familie. Hun tar i bruk all sin list, alle sine forøreriske egenskaper i sitt omfattende arsenal for å kjempe for det hun mener er rettmessig sitt. Men jo mer ekstrem oppførselen hennes blir jo lettere er det for Chertkov å overbevise Tolstoj om hvilken skade hun kan gjøre på hans storslagne ettermæle. Konflikten blir så intens at Tolstoj, i en alder av 82, som verdens største media-celebritet, rømmer hjemmefra midt på natten og hans kone leier et tog og følger ham gjennom Russland.

Inn i dette minefeltet vandrer Tolstojs tilbedende nye assistent, naive Valentin Bulgakov (McAvoy). Han blir en brikke, først i den beregnende Chertkovs, og deretter i den sårede, hevngjerrige Sofyas spill for å underminere den andres fordeler. Noe som kompliserer Valentins liv ytterligere er hans overveldende følelser for Masha, en fritenkende tilhenger av Tolstojs ideer hvis ukonvensjonelle oppfatninger omkring sex og kjærlighet både tiltrekker og forvirrer ham. Forledet av Tolstojs tanker omkring ideell kjærlighet, men forundret over Tolstojs omfattende og turbulente ekteskap, er Valentin dårlig utstyrt til å håndtere alle komplikasjoner omkring kjærlighet i det virkelige liv.

En fortelling om to romanser - en i startfasen, en nær slutten - The Last Station er en kompleks, morsom, rik og følelsesladet historie om vanskelighetene med å leve med kjærlighet og det umulige i å leve uten.

Fakta

Norgespremiere
16.04.2010
Originaltittel
The Last Station
Sjanger
Drama
Skuespillere
Christopher Plummer
James McAvoy
Helen Mirren
Paul Giamatti
Anne-Marie Duff
Kerry Condon
Patrick Kennedy
John Sessiona
Regi
Michael Hoffman
Manus
Michael Hoffman
Jay Parini
Produsent
Phil Robertson
Andrey Konchalovskiy
Brian Donovan
Chris Curling
Robbie Little
Bonnie Arnold
Andreas Ulmke-Smeaton
Jens Meurer
Ewa Karlstrom
Judy Tossell
Foto
Sebastian Edschmid
Musikk
Sergey Yevtushenko
Nasjonalitet
USA
Storbritannia
Tyskland
Russland
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 53 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
Egoli Tossell Film/Zephyr Films
Egoli Tossell Film Halle
the Andrei Konchalovsky Production Center
Distribusjon
Walt Disney Studios Motion Pictures Norway
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Dramatiske scener og skildringer av sterke følelsesutbrudd gjør at denne filmen får 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene