Body of Lies

Norgespremiere: 21.11.2008
15 år
2 t. 7 min.
Action

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Ikke stol på noen. Bedra dem.

Roger Ferris manøvrer i en verden der hvert feiltrinn kan bety døden. På etterretningstjenestens mest utsatte poster i Midt-Østen er Ferris avhengig av kollegaen Ed Hoffman hjemme i USA. Hoffman skyr ingen midler for å nå sine mål.

Roger Ferris er den beste medarbeideren den amerikanske etterretningstjenesten har ute i felten. Han er en dreven agent som forhandler i farlige situasjoner der ingen andre kommer fra det i live. Men Ferris er en mann uten annen identitet enn sitt siste dekknavn. Han må stole på at den følelseskalde stemmen i den sikre telefonen skal holde ham i live.
Stemmen tilhører CIA-veteranen Ed Hoffman, en mann som går til krig med en bærbar PC hjemme i forstaden. Han bestemmer hver bevegelse for Ferris - også når han dukker unna kuler ute i felten. En terroristleder på stigende kurs har satt i verk en global serie bombeattentater. Selv ikke verdens mest avanserte etterretningsnettverk makter å avverge aksjonene. For å lure lederen ut i dagslys må Ferris infiltrere en verden av undergrunnsfinansiering og desperate martyrer. Han må også forme en skjør allianse med jordanske spesialstyrker. Oppdraget bringer ham gjennom Irak, Jordan, Washington og Dubai. Jo nærmere Ferris kommer målet, jo mer fanges han i et nett der støttespillere ikke er bedre enn sitt siste bedrag, og der tillit er den farligste av alle taktikker.

Ridley Scott
Engelskmannen med kunstfaglig bakgrunn er godt etablert i Hollywood. Hans visuelt sterke filmer har gitt ham tre Oscar-nominasjoner for beste regi: for delvis dokumentariske "Black Hawk Down" (2001), historiedramaet "Gladiatoren" (2000) og feministerklæringen "Thelma & Louise" (1991).
Scott var en betydelig aktør innen reklamefilm før han tok spranget til spillefilm med "Duell" (1977), et krigsdrama fra Napoleonstiden som ble belønnet med juryprisen ved filmfestivalen i Cannes.

 Scotts neste filmer fornyet science fiction-genren med sitt formspråk og ladede innhold. "Alien - Den 8. Passasjer" (1979) fikk en Oscar-pris for beste visuelle effekter. "Blade Runner" (1982) var en dyster fremtidsfabel med Harrison Ford, og ble den yngste filmen noen gang funnet verdig en plass i USAs nasjonale filmarkiv. 

Utover 80-tallet signerte Scott eventyret "Legenden" (1985), thrilleren "Vitne i fare" (1987) og den multikulturelle politi-thrilleren "Black Rain" (1989).
Ridley Scotts nyere filmer omfatter "Førsteklasses svindlere" (2003), "Kingdom of Heaven" (2005) og "American Gangster" (2007).

Leonardo DiCaprio
(Roger Ferris)
Leonardo DiCaprio begynte karrieren i TV, men fikk sitt gjennombrudd som filmskuespiller i "Et gutteliv" (1993). Samme år spilte han en mentalt handikappet gutt i Lasse Hallströms "Hva er det med Gilbert Grape?", og tolkningen ble hedret med en Oscar-nominasjon for beste mannlige birolle. For hovedrollen i Baz Luhrmanns nyskapende "Romeo + Julie" (1996) fikk DiCaprio Sølvbjørnen ved filmfestivalen i Berlin. Deretter ble han berømt langt utover kretsen av filminteresserte. James Camerons gjennomvåte kraftanstrengelse "Titanic" (1997) er verdens største filmsuksess. Historien om det berømte skipsforliset mottok 11 Oscar-priser og ytterligere tre nominasjoner. DiCaprio spilte fattiggutten Jack Dawson, som innleder et forhold til overklassepiken Rose DeWitt Bukater.
I 2002 var DiCaprio igjen høyprofilert, med oppdrag for to av Hollywoods fremste regissører. Steven Spielberg serverte røverhistorien "Catch Me If You Can", med DiCaprio som dyktig svindler. Martin Scorsese bød på et langt mørkere stemningsleie i sin "Gangs of New York", en brutal skildring av rivaliserende gjenger på Manhattan i tidligere tider.
DiCaprio stilte opp for Scorsese på nytt som den eksentriske regissøren og forretningsmannen Howard Hughes i "The Aviator" (2004), og fikk en Oscar-nominasjon for beste mannlige hovedrolle. Det tredje samarbeidet de to imellom skjedde med mafiafilmen "The Departed" (2006), som har mottatt strålende kritikker og en rekke priser. Også "Blood Diamond" (2006), om en kynisk diamantbransje, mottok flere Oscar-nominasjoner og gode kritikker.

Russell Crowe
(Ed Hoffman)
Australske Russell Crowe ble det mannlige midtpunktet i Hollywood etter Oscar-nominasjon for tobakksthrilleren "The Insider" (1999) og som Oscar-vinnende sverdsvinger i den storslåtte "Gladiatoren" (2000). Siden har han blitt nominert til den gjeve statuetten for "Et vakkert sinn" (2001), om en genial, forstyrret matematiker. Crowe kom ikke i Hollywoods blitslys over natten. Han gjorde på hele 90-tallet solide roller både i Australia og USA. Mange husker omstridte "Romper Stomper" (1992), med Crowe som nynazist. En ganske annen rolle hadde han i sin første amerikanske film, som revolvermann i "The Quick and the Dead" (1995). Så kom krimdramaet "L.A. Konfidensielt" (1997), og dermed fikk Crowe plass på Hollywoods A-lag.
Blant hans nyere filmer er sjødramaet "Master and Commander: The Far Side of the World" (2003), westernfilmen "3:10 to Yuma" (2007) og Ridley Scotts kriminalepos "American Gangster" (2007).

Fakta

Norgespremiere
21.11.2008
Originaltittel
Body of Lies
Sjanger
Action
Skuespillere
Russell Crowe
Leonardo diCaprio
Golshifteh Farahani
Oscar Isaac
Simon McBurney med flere
Regi
Ridley Scott
Manus
William Monahan
Produsent
Donald De Line og Ridley Scott
Foto
Alexander Witt
Musikk
Marc Streitenfeld
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Amerikansk
Lengde
2 t. 7 min.
Produksjonsår
2008
Produksjonsselskap
Warner Bros.
Distribusjon
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne filmen inneholder skildringer av tortur og nedskytinger som gjør at den får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene