Orphan

Norgespremiere: 25.09.2009
15 år
2 t. 3 min.
Drama / Grøsser / Spenning / Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Det er noe fryktelig galt med Esther

Det tragiske tapet av deres ufødte barn har knust Kate (Vera Farmiga) og John (Peter Sarsgaard). Ekteskapet skranter, og Kates nervøse legning er blitt verre på grunn av mareritt og spøkelser fra fortiden. For å få livet noenlunde på rett kjøl bestemmer paret seg for å adoptere et barn. På det lokale barnehjemmet føler John og Kate en underlig dragning mot lille Esther (Isabelle Fuhrman). De har bare så vidt rukket å ønske Esther velkommen til sitt nye hjem før illevarslende hendelser får Kate til å mistenke at det er noe galt med barnet.

Den tilsynelatende engleaktige jenta er ikke den hun synes å være. Kate blir bekymret for familiens sikkerhet, og hun prøver å overbevise John og de andre om at de må gjennomskue den søte fasaden. Men advarslene hennes tas ikke på alvor før det er for sent? for alle.


Om Orphan-staben:
"Orphan" er regissert av Jaume Collet-Serra ("House of Wax") etter et manuskript av David Leslie Johnson og en historie av Alex Mace. I hovedrollene finner vi Vera Farmiga ("The Departed"), Peter Sarsgaard ("Elegy"), Isabelle Fuhrman ("Hounddog"), CCH Pounder (TV-serien "The Shield") og Jimmy Bennett ("Star Trek").

Joel Silver, Susan Downey, Jennifer Davisson Killoran og Leonardo DiCaprio har produsert filmen, mens de utøvende produsentene har vært Steve Richards, Don Carmody og Michael Ireland. Co-produsentene har vært Richard Mirisch, David Barrett og Erik Olsen.

Den kreative staben bak kameraet har omfattet fotograf Jeff Cutter, scenograf Tom Meyer, klipper Tim Alverson, kostymedesigner Antoinette Messam og komponist John Ottman.

Warner Bros. Pictures presenterer, i samarbeid med Dark Castle Entertainment, "Orphan" fra produksjonsselskapet Appian Way Production.
Filmen vil bli distribuert av Warner Bros. Pictures, et Warner Bros. Entertainment-selskap.

Fakta

Norgespremiere
25.09.2009
Originaltittel
Orphan
Sjanger
Drama
Grøsser
Spenning
Thriller
Skuespillere
Vera Farmiga
Peter Sarsgaard
Isabelle Fuhrman
CCH Pounder
Regi
Jaume Collet-Serra
Manus
David Johnson
Alex Mace
Produsent
Leonardo DiCaprio
Don Carmody
Joel Silver
Foto
Jeff Cutter
Musikk
John Ottman
Nasjonalitet
Canada
Frankrike
Tyskland
USA
Originalspråk
Amerikansk
Lengde
2 t. 3 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
Warner Bros.
Dark Castle Entertainment
Appian Way
Distribusjon
Norsk Filmdistribusjon
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
En angstskapende stemning og flere brutale drapsskildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene