Djevelens ryggrad

Norgespremiere: 12.07.2002
1 t. 46 min.
Grøsser

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"The living will always be more dangerous than the dead."
En ny film fra regissøren av BLADE 2 og MIMIC, Guillermo Del Toro.
Nominert i kategorien Beste Horror Film av Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA.

Hva er et spøkelse? En følelse, eller et forferdelig øyeblikk som kommer tilbake igjen og igjen? Noe som står fast i tiden, som et uskarpt fotografi?

Dette sier den eldre professoren Cásares i begynnelsen av den skrekkfulle fabelen om guttene på barnehjemmet Santa Lucia. Året er 1939, og den spanske borgerkrigen går mot slutten. En stor og tung murbygning i et avsidesliggende, tørt og flatt område langt fra folk, huser forlatte barn av den republikanske militsen og politikere som har meldt seg frivillig til kampen mot Franco.

Når den ti år gamle Carlos kommer til stedet, blir han uglesett av Jaime, som er eldst og er lederskikkelsen blant guttene på hjemmet. Men snart viser det seg at Carlos ikke er noen redd, liten snørrunge.

Bortsett fra professor Cásares blir skolen drevet av Carmen, en kjølig og reservert husmor som drar på et tungt treben. Hun er enken etter en venstreradikal poet, og selv om det ikke mangler på omsorg for guttene, er hun en svært lukket person. På hjemmet finner vi også Alma og kjæresten Jacinto som er aggressiv og grådig. Han hater skolen over alt og skjemmes over å ha vært der i 15 år. Gradvis oppdager Carlos de mørkere sidene ved de forskjellige menneskene som oppholder seg på barnehjemmet, både blant de voksne og barna, inkludert ånden som hjemsøker dem: "den som hvisker". Etterhvert viser det seg å være gjenferdet til Santi. Han forsvant en kveld da en bombe falt midt i gården, og nå vandrer gjenferdet hans omkring i krokene i den solide bygningen.

Dette er et psykologisk, nervepirrende drama, en spøkelseshistorie som får det til å gå kaldt nedover ryggen og nakkehårene til å reise seg.
Men Djevelens ryggrad er også en politisk allegori over den brutale borgerkrigen som foregår rett utenfor guttehjemmets murer.

Fakta

Norgespremiere
12.07.2002
Originaltittel
Espinazo del Diablo
Sjanger
Grøsser
Skuespillere
Marisa Paredes
Frederico Luppi
Eduardo Noriega
Inigo Garces og Fernando Tielve
Regi
Guillermo Del Toro
Manus
Antonio Trashorras og David Munos
Produsent
Agustin Almodovar og Bertha Navarro
Foto
Guillermo Navarro
Musikk
Javier Navarrete
Nasjonalitet
Spania
Originalspråk
Spansk
Lengde
1 t. 46 min.
Produksjonsår
2001
Produksjonsselskap
El Deseo s.a. og Tequila Gang
Distribusjon
Scandinavian Entertainment Group

Anmeldelser

Bilder

Få med deg disse filmene