Ulvesommer

Norgespremiere: 28.02.2003
1 t. 26 min.
Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Når sommerkurset i utendørsklatring blir avlyst, bestemmer tolv år gamle Kim seg for å gjøre det samme som hennes avdøde far gjorde den sommeren han var tolv. Hun vil klatre Østveggen - alene, akkurat som pappa. Det går ikke helt som Kim hadde planlagt, - hun faller ned og blir skadet, og våkner opp til et dramatisk møte med en ulv. Skremt og hjelpeløs sperres hun inne i et ulvehi sammen med en utsultet ulvunge. Det blir starten på et meget spesielt vennskap.
Vi har trukket vinnere i vår Ulvesommer konkurranse på www.julia.no / www.ulvesommer.no : VINNERE!

Kim opplever sitt livs eventyr i denne sommerferien. Forfulgt av rasende jegere tvinges hun til å velge side i en opphetet konflikt. På samme måte som "Fri Willy" og "Ulvehunden", forteller "Ulvesommer" den eventyrlige historien om et uvanlig partnerskap, og et enda mer uvanlig vennskap mellom et barn og et vilt dyr.

Det er Julia Pauline Boracco Braathen (11) som spiller Kim. Kims mor spilles av Line Verndal som i høsten 2002 spiller Andrea i NRKs store dramasatsning "Brigaden". Jørgen Langhelle, Amandanominert for "Tyven, tyven" og "Jeg er Dina", spiller sauebonde og jeger, med god hjelp av Aksel Hennie (hovedrollen i spillefilmen "Johnny Vang") og Ingar Helge Gimle (spilt i en rekke norske filmer og TV-serier, bl.a. "Absolutt blåmandag, som han fikk Amanda for og TV2s "Hotel Cæsar"). Fra Sverige kommer Samuel Fröler - kjent for de fleste gjennom tv-serien "Skjærgårdsdoktoren" og filmer som "Enskilda samtal" og "Den goda viljen". Niklas James Knudsen, kjent fra NRKs "Tiden før Tim", spiller rollen som Kims venn Mads.

Fakta

Norgespremiere
28.02.2003
Originaltittel
Ulvesommer
Sjanger
Familiefilm
Skuespillere
Jørgen Langhelle
Line Verndal
Julia Pauline Boracco Braathen
Samuel Fröler
Regi
Peder Norlund
Manus
Peder Norlund
Produsent
Kaare Storemyr og Ellen Jacobsen
Foto
Harald Gunnar Paalgard
Musikk
Stefan Nilsson
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 26 min.
Produksjonsår
2002
Produksjonsselskap
Nordisk Film
Distribusjon
Nordisk Filmdistribusjon

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene