State of Play

Norgespremiere: 01.05.2009
11 år
2 t. 7 min.
Drama / Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

I det politiske spillet er det gjerne to fraksjoner som stadig endrer balansen: politikere som ønsker å beholde sine innflytelsesrike posisjoner og journalister som er ute etter å avdekke korrupsjonen som følger med ukontrollert makt.

Det som knytter disse motstandere sammen er deres behov for hverandre. Og likvidering - enten av deres omdømme eller deres liv - er noen ganger middelet for å nå målet.
Oscar-vinner RUSSEL CROWE leder et stjernespekket ensemble i denne intense thrilleren om en lovende kongressrepresentant og en undersøkende journalist som blir involvert i det som tilsynelatende ser ut som tilfeldige mord. Crowe spiller Cal McAffrey, en erfaren D.C. journalist med en kompromissløs besluttsomhet som fører til at han oppklarer et mysterium med mord og sammensvergelser blant noen av landets mest lovende politikere og bedriftsledere i State of Play fra KEVIN MACDONALD.
Den ambisiøse og urokkelige kongressrepresentanten Stephen Collins (Oscar-vinner Ben Affleck) er fremtiden for sitt politiske parti. Collins er en respektert folkevalgt og leder av komiteen som overvåker forsvarskostnadene. Det er knyttet store forventinger til denne lovende stjernen om å stå frem som en ledende person, helt til hans unge og vakre assistent dør tragisk og skjulte hemmeligheter begynner å komme frem.
McAffrey har den tvilsomme æren av å både ha et gammelt vennskap med Collins og med den beintøffe redaktøren, Cameron Lynne (Oscar-vinner Helen Mirren), som har gitt ham oppdraget med å undersøke denne saken. Da han og hans uerfarne partner Della Frye (RACHEL MCADAMS) forsøker å avdekke morderens identitet oppdager McAffrey en dekkoperasjon som vil kunne riste nasjonens maktstruktur. I en by med dyktige PR rådgivere og velstående politikere vil han oppdage én sannhet: Når milliarder står på spill, er ingens integritet trygg.

Oscar-vinner RUSSEL CROWE (Cal McAffrey) hadde nylig hovedrollen i Body of Lies, American Gangster og westernfilmen 3:10 to Yuma. American Gangster og 3:10 to Yuma fikk nominasjoner til Screen Actors Guild i 2008.
Body of Lies var Crowes fjerde film sammen med Scott og den første var Gladiator hvor han fikk en Oscar. Hans Oscar-vinnende opptreden i 2000 som den Romerske generalen Maximus i Gladiator kom etter å ha fått to andre Oscar-nominasjoner for The Insider (1999) og A Beautiful Mind (2001).
Crowe hadde også hovedrollen i Cinderella Man. Hans opptreden som den modige bokseren fra depresjonstiden, Jim Braddock, gav han blant annet enda en nominasjon til en Golden Globe. Før dette hadde han hovedrollen i Master and Commander: The Far Side of the World.
Crow ble først lagt merke til i Hollywood med L.A. Confidential hvor han spilte politimannen Bud White. Senere hadde han hovedrollen i Mystery, Alaska og i Taylor Hackfords Proof of Life hvor han spilte mot Meg Ryan.
I 1995 hadde han sin debut i amerikanske spillefilmer i westernfilmen The Quick and the Dead og fulgte så opp med rollen som den virtuelle skurken SID 6.7 i Virtuosity. Andre filmer inkluderer blant annet Heaven's Burning, Breaking Up, Rough Magic, The Sum of Us, For the Moment, Love in Limbo, The Silver Brumby, The Efficiency Expert and Prisoners of the Sun.
Crowe er født på New Zealand, men har vokst opp i Australia. Her har han også fått flere priser for sin innsats på lerretet. Crowe bor nå i Australia med sin kone og to barn.

I 2007 fikk BEN AFFLECK (Stephen Collins) prisen for ?Best Directorial Debut? fra National Board of Review for sin film Gone Baby Gone.
Han ble virkelig kjent først i 1997 med den anerkjente filmen Good Will Hunting hvor han hadde hovedrollen samt skrev sammen med Matt Damon. For denne filmen fikk de en Oscar for ?Best Original Screenplay? og en Golden Globe.
Han har siden hatt hovedrollen i filmer som Shakespeare in Love, Pearl Harbor, Changing Lanes og Jersey Girl.
Sist ble Affleck sett i Smokin' Aces og den kritikerroste Hollywoodland, en film han fikk mye anerkjennelse for inkludert en Golden Globe nominasjon i 2007.
Affleck var nylig en del av ensemblet i filmen He's Just Not That Into You og kan snart bli sett i Extract som har premiere høsten 2009. Han kommende prosjekt inkluderer en hovedrolle i The Company Men og The Town, sistnevnte skal han også regissere.

Regissør KEVIN MACDONALD startet sin filmkarriere med dokumentarer. I 2000 fikk hans første fullengde-dokumentar One Day in September en Oscar for ?Best Documentary Feature?.
Hans andre spillefilm, Touching the Void, fikk en BAFTA og er fortsatt den dokumentaren med høyest inntjening.
MacDonalds første fullengde-drama var The Last King of Scotland. Denne filmen fikk to BAFTA priser for sin portrettering av Idi Amin.
Andre dokumentarfilmer MacDonald har laget er blant annet My Enemy's Enemy - historien om Nazi Klaus Barbie; Being Mick - en autorisert dokumentar om Mick Jagger samt Humphrey Jennings: The Man Who Listened to Britain - et portrett av den surrelistiske maleren, antropologen og filmmakeren.

Fakta

Norgespremiere
01.05.2009
Originaltittel
State of Play
Sjanger
Drama
Thriller
Skuespillere
Jason Bateman
Rachel McAdams
Russell Crowe
Ben Affleck
Robin Wright Penn
Helen Mirren
Jeff Daniels
Harry J. Lennix
Regi
Kevin Macdonald
Manus
Matthew Michael Carnahan
Produsent
Tim Bevan
Ellen Bronfman
Eric Fellner
Andrew Hauptman
Foto
Rodrigo Prieto
Musikk
Alex Heffes
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
2 t. 7 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
Universal Pictures
Working Title Films
Andell Entertainment
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
En underliggende truende stemning og enkelte lite nærgående voldsskildringer, gjør at denne thrilleren får 11-årsgrense. Skildringer av nedskytninger gjør at filmen frarådes underårige.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene