Couples Retreat

Norgespremiere: 13.11.2009
7 år
1 t. 54 min.
Komedie / Romantikk

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

VINCE VAUGHN leder den stjernespekkede besetningen i Couples Retreat. I denne filmen drar fire par fra midtvesten på en reise til et meget luksuriøst hotell. Et av parene har kommet hit for å jobbe med ekteskapet, mens de tre andre har kommet for å kjøre jet ski, nyte spa-anlegget og kose seg i solen. De oppdager etter hvert at deltakelsen på dette hotellets ukonvensjonelle par-terapi er alt annet enn frivillig. Med ett merker de at deres grupperabatterte ferie har en kostnad. Velkommen til problemøya.
Dave (Vince Vaughn) og Ronnie (MALIN AKERMAN) er det sosiale samlingspunktet i gruppen med venner. I løpet av de siste årene har de bygget seg et liv de har dedikert seg til sine barn, venner og jobb.
Etter åtte tilsynelatende lykkelige år sammen har Jason (JASON BATEMAN) og Cynthia (KRISTEN BELL) kommet til en korsvei. Det en gang så lykkelige paret sjokkerer vennene sine - Dave &sRonnie, Joey (JON FAVREAU) &sLucy (KRISTIN DAVIS) og Shane (FAIZON LOVE) &shans nye kjæreste Trudy (nykommer KALI HAWK) - da de forteller dem at de vurderer skilsmisse.
I et forsøk på å redde ekteskapet gjør de et siste skippertak.
Jason og Cynthia har oppdaget Eden Resort, et tropisk paradis i stillehavet som er spesialisert i fordypende ekteskapsterapi. Men den eneste muligheten for at de skal få råd til å dra er gjennom Eden Resorts grupperabatt, Pelikan-pakken. Det er en vinn-vinn situasjon. Mens de kan få rådgivningen de trenger kan vennene nyte de hvite sandstrendene, slappe av i spa-anlegget, kjøre jet ski og nyte ferien.
Uansett hvor fristende det virker (og hvor mye de enn ønsker å hjelpe Jason og Cynthia) er det ikke en sjanse for at de alle kan komme seg av gårde?helt til Dave &sRonnie bestemmer seg for å dra. Nå er de fire parene på vei til paradis og nytelsen i tropene kan begynne.
Men det er bare en hake?
Gruppen oppdager at ALLE parene må gjennom de uortodokse terapimetodene til Eden Resorts anerkjente par-hvisker - Monsieur Marcel (JEAN RENO). Det er alle eller ingen. Og hvis det er ingen, blir alle sendt hjem. Etter en kort stund oppdager parene at ikke alt er som det virker, spesielt deres egne forhold. Det som følger er et morsomt og hjerteskjærende møte med de virkelige problemene som alle par møter.

VINCE VAUGHN (Dave/skrevet av/produsert av) bruker en potent kombinasjon av sjarme, karisma og kreativ skarpsindighet for å gi oss et trippel bidrag som skuespiller, produsent og manusforfatter.
Den siste komedien Vaughn produserte og spilte i var "Four Christmases". Filmen gikk rett inn på førsteplass på inntjeningslistene i USA. Tidlig i 2008 lanserte Vaughn komediedokumentaren "Vince Vaughn's Wild West Comedy Show: 30 Days &s30 Nights - Hoollywood to the Heartland". Filmen følger fire stand-up komikere mens de reiser rundt i landet og har 30 show på 30 dager.
Gjenforent med regissøren fra "Wedding Crashers", David Dobkin var Vaughn med å produsere, samt spille Julenissens misfornøyde og bitre bror som returnerer til Nordpolen etter lang tids fravær i filmen Fred Claus fra 2007. Samme år spilte han en birolle i Sean Penns kritikerroste "Into the Wild".
Sommeren 2006 spilte Vaughn mot Jennifer Aniston i den populære anti-komedien "The Break-Up". Laget og produsert av Vaughn var "The Break-Up også den første spillefilmen som ble produsert på hans produksjonsselskap Wild West Picture Show Productions. Året etter signerte selskapet en rett til å få første gjennomlesning av filmer fra Universal Pictures.
Sommeren 2005 jobbet Vaughn med Owen Wilson i den populære komedien "Wedding Crashers". Med en inntjening på mer enn 208 millioner dollar har New Line Cinema med denne filmen hatt den nest høyeste inntjeningen for en komedie med 17 års aldersgrense (R-rated) og er en av seks R-rated filmer som har tjent mer enn 200 millioner dollar i USA. Filmen revitaliserte R-rated arenaen for komedier og ble en av de mestselgende DVDene innen sin sjanger
Sommeren 2004 spilte Vaughn mot Ben Stiller i komedien "Dodgeball: A True Underdog Story". Han ble også sett i rollen som skurken Reece Feldman i "Starsky &sHutch". Med Luke Wilson og Will Ferrell i hovedrollene holdt "Old School" publikum leende gjennom hele sommeren i 2003, og har blitt en moderne komedieklassiker.
Vaughn spilte hovedrollen som Raji - en wannebe rap og R&B produsent - i "Be Cool". Dette ensemblet inneholdt blant annet John Travolta, Uma Thurman, Cedric the Entertainer og Andre 3000. Vaughn spilte også i "Mr. &sMrs. Smith". I denne kassasuksessen spilte Vaughn Eddie, bestevennen til John Smith spilte av Brad Pitt.
Etter at han inngikk avtalen om første gjennomlesning med Universal har Vaughn flere prosjekter under produksjon. Denne listen inkluderer blant annet Melissa Marrs roman "Wicked Lovely", et grumsete og gripende moderne eventyr om intriger og dødelig kjærlighet. Caroline Thompson kommer til å tilpasse bestselgeren fra The New York Times til filmlerretet.
Vaughn kommer opprinnelig fra Chicago og fikk først oppmerksomhet fra kritikere og publikum i Doug Limans uavhengige hit og kultklassiker "Swingers". I 2001 gjenforente Vaughn seg med manusforfatteren fra "Swingers" og hovedrolleinnehaver Jon Favreau i den klassiske komedien "Made". I denne filmen var han også produsent.
Vaughns har også jobbet med filmer som "Thumbsucker"; "Domestic Disturbance"; "The Cell"; "Psycho"; "Clay Pigeons"; "Return to Paradise"; "A Cool, Dry Place"; "The Locusts" og "The Lost World: Jurassic Park".

Gjennom en variert rekke av roller på tv, film og teaterscenen har KIRSTIN DAVIS (Lucy) bevist at hun er en talentfull og allsidig skuespiller.
Denne sommeren har Davis startet filmingen av oppfølgeren til suksessen "Sex and the City; The Movie". Oppfølgeren skal etter planen være på filmlerretet i mai 2010. Davis spilte Charlotte York i seks sesonger i HBO serien "Sex and the City" og har fått nominasjoner til en Emmy og en Golden Globe for beste birolle i en komedie. Serien hadde også Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon og Kim Cattrall i hovedrollene. Alle disse fire kvinnene har to ganger fått Screen Actors Guild Award for Best Supporting Actress in a Comedy Series. Sex and the City fikk også en Emmy og flere Golden Globe priser gjennom sine seks sesonger.
I 2006 spilte Davis hovedrollen i "Deck the Hall"s og i spillefilmversjonen av Disneys "The Shaggy Dog". I 2005 spilte Davis sammen med David Arquette i "The Adventures of Shark Boy and Lava Girl in 3-D".
I tillegg til film og tv fortsetter Davis å jobbe med teater, både i New York og London.
Før Sex and the City gjorde Davis et stort inntrykk på tv da hun spilte i det populære kultfenomenet Melrose Place og brakte liv inn i Brooke Armstrong. Hun har også hatt gjesteroller i Will &sGrace, Seinfeld, Friends, ER og The Larry Sanders Show.
Davis er født i Boulder, Colorado, men hun flyttet til Columbia, South Carolina, da hennes far fikk jobb på universitetet i Columbia som professor i psykologi. Hun gikk senere på Rutgers University for å gjøre ferdig sin BFA på deres program for klassisk teater.
Hun har nylig lansert sin egen kolleksjon, Kristin Davis Collection, i samarbeid med Belk. Belk er en butikk hun handlet mye som barn. Kolleksjonen inkluderer både sportstøy, kjoler, svømmetøy, smykker, sko, solbriller og håndvesker.
Davis bor både i New York og Los Angeles.

MALIN AKERMAN (Ronnie) har raskt blitt en av industriens mest opptatte unge skuespillerinner. Hun spilte sist en av hovedrollene i filmadapsjonen av tegneserieboken "Watchmen" som Laurie Jupiter aka Silk Spectre II. Sist år hadde hun hovedrollen i suksessfulle romantiske komedien "27 Dresses" som ble regissert av Anne Fletcher. Akerman ble nylig gjenforent med Fletcher da hun spilte hovedrolle sammen med Sandra Bullock og Ryan Reynolds i "The Proposal". I 2007 spilte Akerman hovedrollen i den romantiske komedien "The Heartbreak Kid" sammen med Ben Stiller. Andre filmer hun har spilt i er "Harald &sKumar Go to White Castle" og "The Brothers Solomon".
Hun ble født i Stockholm, Sverige. Da hun var to år gammel flyttet Malin til Toronto med sin familie og tilbrakte ungdomstiden både i Toronto og Sverige. I en alder av fem startet Malin å jobbe som modell og skuespillerinne i TV-reklamer. Da hun var sytten vant Malin konkurransen Ford Supermodel of Canada og begynte å tilbringe sine somre i Europa hvor hun jobbet som modell. Selv om hun nøt en vellykket karriere som modell bestemte hun seg for å starte på universitetet og fokusere på studiene. Hun fortsatte som skuespiller for å betale regningene og fikk til slutt en audition som brakte henne til L.A.. Her fikk hun flere tilbud fra agenter og managere.
Kort tid etter at hun ankom Los Angeles fikk Malin gjesteroller både på TV og i uavhengige filmer. Hennes gjennombrudd kom i 2005 da hun imponerte kritikere og publikum i HBO serien "The Comeback" hvor hun spilte Juna Millken. I denne serien spilte Lisa Kudrow hovedrollen. I tillegg hadde hun også en minneverdig rolle i den tredje sesongen av Entourage.

PETER BILLINGSLEY (Regissør) har vært et medlem av samfunnet i Hollywood siden han var liten. Han har oppnådd suksess og anerkjennelse både bak og foran kamera. I 2005 fikk den tidligere barnestjernen en Emmy nominasjon for å ha vært med-produsent på Independent Film Channels kritikerroste Dinner for Five med Jon Favreau. Han var nylig ansvarlig prosent for suksesskomedien Four Christmases og kassasuksessen "Iron Man".
Billingsley produserte også komedien "The Break-Up" i 2006 og dokumentarfilmen "Vince Vaughn's Wild West Comedy Show: 30 Days &s30 Nights"-Hollywood to the Heartland. I tillegg var han med-produsent på klassikeren "Made", en film med Favreau og Vince Vaughn i hovedrollene samt filmen Zathura: A Space Adventure.
Billingsley ble nylig en av hovedpersonene i Wild West Picture Show Productions. Produksjonsselskapet ble etablert av Vaughn og fikk nylig en rett til å få første gjennomlesning av filmer fra Universal Pictures. "Couples Retreat" er Billingsleys debut som regissør.
Billingsley vokste opp med publikums oppmerksomhet etter at han startet som barneskuespiller i en alder av tre år. Han har spilt i noen av de mest kjente tv-reklamene fra 70-tallet. Etter å ha hatt opptredener på et stort antall av tv-show og filmer gjennom sin ungdomstid spilte den Emmy-nominerte skuespilleren hovedrollen i feriefilmen "A Christmas Story".
Han er født i New York City, men bor nå i Los Angeles.

Fakta

Norgespremiere
13.11.2009
Originaltittel
Couples Retreat
Sjanger
Komedie
Romantikk
Skuespillere
Malin Akerman
Kristen Bell
Vince Vaughn
Jason Bateman
Jean Reno
Jon Favreau
Kristin Davis
Regi
Peter Billingsley
Manus
Jon Favreau
Produsent
Scott Stuber
producer
Foto
Eric Edwards
Musikk
A.R. Rahman
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 54 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
Universal
Relativity Media
Wild West Picture Show
Stuber Pictures
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne komedien inneholder enkelte dramatiske scener som kan virke skremmende for de yngste. Filmen får derfor 7-årsgrense.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene