Fatter'n

Norgespremiere: 19.03.2010
7 år
1 t. 37 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En varm komedie om kjærlighet, vennskap og kunsten å være mann.

Fatter'n har det fortreffelig i livet. Han har jobb, venner og en sønn som er glad i ham. Men sønnen har en hemmelighet han kvier seg for å dele med far. Så sønnen tenker at kanskje er det best om senior finner seg en kjæreste? Farvel, idyll.
Utenfor det lille sykkelverkstedet til Jörgen sitter tre venner. Jörgen mistenker at kona har et altfor godt øye til naboen, så han tenker ut drastiske ideer for å redde ekteskapet. Kvinnebedåreren Juan har ikke slike problemer, singel som han er. Men han er bekymret for sin aldrende labrador. Aziz, derimot, har ikke en mørk tanke i verden. Han er også singel, men det plager ham ikke. Hvordan kan en kvinne erstatte hans kjære hustru som døde altfor tidlig? Nei, han gleder seg over hverdagens rutiner og at han snart skal bli bestefar. Tror han. For sønnen Sami har ikke vært ærlig. Han og kona Amanda kan ikke bli biologiske foreldre. De har bare latt som i lang tid, for Sami tør ikke fortelle fatter'n at de heller skal adoptere. Sami er redd hans tradisjonsbundne far ikke tåler slike nyheter. Men kanskje sjokket blir lettere å bære hvis fatter'n får noe annet å tenke på? Hva med en ny kvinne i livet hans, en mulig farmor til det nye barnet? Slik tenker Sami, og fatter'n er ikke helt uvillig. Men å sende en gammel enkemann ut på sjekkemarkedet får noen følger Sami ikke hadde tenkt på.

Regissør Josef Fares om "Fatter'n"
- Jeg har alltid villet lage en film med fatter'n i hovedrollen, som en hyllest til ham og hans person. Han er utrolig fargerik, har et nærvær som få andre, og alle som møter fatter'n, blir glad i ham. Dessuten har han selvtillit ut over det vanlige. En venn pleier å si at om Sverige hadde hatt ti prosent av fatter'ns selvtillit, ville Sverige vært verdens ledende land.
[?]
- Alle menn i denne filmen kjemper for å skjule hvem de er, men det er helt unødvendig. Egentlig er de akseptert akkurat slik de er. Det finnes i det hele tatt en aksept i denne filmen. I bunn og grunn er det en enkel og vakker komedie, men jeg håper publikum skal ta til seg historien og menneskene i den og bli glade, kjenne seg varme og litt snillere.

Josef Fares
(regi og manus)
Joses Fares ble født i Libanon i 1977. Ti år senere kom han sammen med familien til Örebro i Sverige. Som 15-åring begynte Josef å lage egne filmer som han sendte inn til amatørfilmfestivaler. Om lag 50 kortfilmer og diverse priser senere kom han inn på regilinjen ved Dramatiska Institutet.
Samarbeidet med selskapet Memfis ble innledet med "Coola killar" (1999). Oppfølgeren "Jalla! Jalla!" (2000) ble en kritiker- og publikumssuksess. Fremgangen fortsatte med elleville "Kopps" (2003). Den ble sett av 775.000 kinogjengere i Sverige. I 2005 kom en langt mer personlig og alvorlig film, "Zozo", en oppveksthistorie inspirert av Fares' eget liv. Kriminaldramaet "Leo" fulgte i 2007 og kortfilmen "Hockeymodell" i 2008.

Jan Fares
(Aziz)
Jan Fares er baker av yrke og har vært loppemarkedselger og sykkelreparatør, men har spilt i tre av sønnen Josefs filmer: "Jalla! Jalla!", "Kopps" og "Leo". Med "Fatter'n" har han sin første hovedrolle, men det var ikke avskrekkende. Jan konsenterte seg bare om Josefs instruksjoner

Torkel Petersson
(Jörgen)
Torkel Petersson har spilt for Josef Fares i en rekke filmer, og han er en samarbeidspartner i manusarbeidet. Petersson har også hatt flere store teaterroller.

Hamadi Khemiri
(Sami)
"Fatter'n" er Hamadi Khemiris første film etter en rekke teaterroller. Han har blant annet skrevet, regissert og spilt i den TV-sendte monologen "Signalfel", som også blir til turné med Riksteatret.

Nina Zanjani
(Amanda)
Nina Zanjani er kjent fra en rekke "Wallander"-filmer, og har også spilt i flere store teateroppsetninger.

Juan Rodriguez
(Juan)
Juan Rodriguez har over 30 års fartstid på svenske teaterscener. Han har også hatt store roller i TV-serier som "Tre kronor", "Spung", "Labyrint" og "Varuhuset".

Fakta

Norgespremiere
19.03.2010
Originaltittel
Farsan
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Jan Fares
Torkel Petersson
Hamadi Khemiri
Nina Zanjani
Anita Wall
Juan Rodriguez
Jessica Forsberg.
Regi
Josef Fares
Manus
Josef Fares
Torkel Petersson
Produsent
Anna Anthony
Nasjonalitet
Sverige
Språk
Svensk
Lengde
1 t. 37 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Memfis Film
Film i Väst
SVT
Trollhättan Film
Svenska Filminstitutet
Nordisk Film & TV Fond
Distribusjon
Sandrew Metronome
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Enkelte korte scener med voldsutøvelse gjør at denne filmen får 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene