Grease

Norgespremiere: 19.06.1998
Musikal / Romantikk

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Velkommen tilbake til Grease - den mest suksessfulle filmmusikalen noensinne. Det er nå 20 år siden filmen ble lansert, og i år kommer den tilbake med bedre lyd og bilde.

Danny (John Travolta) og Sandy (Olivia Newton-John) møter hverandre i sommerferien og sammen opplever de den perfekte sommerromanse. Men den solfylte tiden ved stranden går så altfor fort. Høsten og skolestart nærmer seg, og snart må de forlate hverandre. Sandy skal reise tilbake til Australia sammen med sine foreldre og Danny skal tilbake til Rydell Hight School.Danny ankommer Rydell High den første skoledagen iført den gamle skinnjakken og inntar straks sin posisjon som den tøffe lederen for "T-Bird" gjengen. Sandys familie drar allikavel ikke tilbake til Australia. De skal bli i USA og Sandy er blitt overført til Rydell High. Her blir hun tatt hånd om av "T-Bird" gjengens kvinnelige motstykke "The Pink Ladies". Hun forteller jentene om sin sommerforelskelse med Danny Zuko og de, som kjenner ham og hans rykte godt, sørger for et overraskende møte mellom de to.Danny er virkelig glad for å treffe Sandy igjen, men viser henne bare en overfladisk og likeglad mine i redsel for å miste ansikt overfor vennene sine. Sandy blir skuffet over den "nye" Danny som er så annerledes enn ham hun traff i sommer.Skolens rektor ivrer etter å fa alle igang igjen etter ferien. Hun annonserer at Rydell High er plukket ut til å være med i et fjernsynsshow som representant for en typisk amerikansk skole og opptakene skal skje under en dansekonkurranse som skal arrangeres på skolens avslutningsfest.Det er siste skoleåret for både Sandy og Danny og romansen fortsetter mellom dem hele året, dog ikke uten problemer. Dråpen som får begeret til å renne over for Sandy er at en av Dannys tidligere venninner utmanøvrerer henne under finalen i dansekonkurransen og vinner denne sammen med ham.Sandy er ulykkelig og innser at det må skje en forandring av et eller annet slag. Hun bestemmer seg for å gjøre noe drastisk med situasjonen og gir Danny hans livs største overraskelse...
John Travolta (Danny) har mottatt to Oscar nominasjoner i løpet av sin karriere: for "Saturday Night Fever" og "Pulp Fiction." Han debuterte i filmen "Carrie" og fikk deretter hovedrollen i suksessen "Saturday Night Fever". Etter dette spilte han inn "Grease", og senere så vi han i "Look Who's Talking". Etter dette var et lenge stille rundt Travolta før han gjorde et suverent "comeback" i "Pulp Fiction". Siden har vi sett han i "Get Shorty", "Michael", "Fenomenet", "Mad City", "Face Off" og "She's so lovely". Senere i år kommer han i filmen "Primary Colors".Olivia Newton-John (Sandy) debuterte på filmlerretet i rollen som Sandy, men hun var allerede internasjonalt kjent for sin sangkarriere. Hun har mottatt 8 American Music Awards i tillegg til en rekke andre utnevnelser. Andre filmer inkluderer "Xanadu", "Two of a Kind", "It's My Party", i tillegg til de to populære TV filmene "A Mom for Christmas" og "A Christmas Romance". Newton-John har siden "Grease" spilt inn 10 albumer, i tillegg til at hun ble utnevnt som talskvinne for FN's miljøprogram og Goodwill ambassadør for Colette Chudas miljøstiftelse.Randall Kleiser (regissør) debuterte med "Grease". Han studerte film ved University of Southern California, hvor han lagde kortfilmen "Peege", som vant en rekke priser. Han viste denne filmen til Universal Studios hvor han ble tilbudt jobb. Etter "Grease" har han laget bla. "The Blue Lagoon", "Summer Lovers", "Honey, I Blew Up the Kid", og "It's My Party". Han har nettopp avsluttet filmen "Shadow of Doubt".Roller:


Danny............................John Travolta


Sandy.............................Olivia Newton-John


Rizzo.............................Stockard Channing


Kenickie.........................Jeff Conaway


Frenchy...........................Didi Conn


Rektor.............................Eve ArdenStab:


Regissør...............................Randal Kleiser


Manus..................................Bronte Woodard


Etter originalmusicalen av.....Jim Jacobs


Produsent..............................Robert Stigwood


Allan Carr


Foto.......................................Bill Butler, A.S.C.


Musikk...................................Barry Gibb


Louis St. Louis


John FarrarParamount


Norske tekster: Kim Aamot


Spilletid: 1t 51min


Scope


Dolby/DTS


Produksjonsår: 1978/1998


Art: Musical


USA
Fakta

Norgespremiere
19.06.1998
Originaltittel
Grease
Sjanger
Musikal
Romantikk
Skuespillere
John Travolta
Olivia Newton-John
Stockard Channing
Jeff Conaway
Barry Pearl
Michael Tucci
Kelly Ward
Didi Conn
Jamie Donnelly
Dinah Manoff
Eve Arden
Frankie Avalon
Joan Blondell
Edd Byrnes
Sid Caesar
Regi
Randal Kleiser
Manus
Bronte Woodard
Produsent
Robert Stigwood
Allan Carr
Foto
Bill Butler
Musikk
Barry Gibb
Louis St. Louis
John Farrar
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1t.50m.
Produksjonsår
1978
Produksjonsselskap
Paramount/Robert Stigwood/Allan Carr
Distribusjon
United International Pictures

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene