Tilfellet Hallam Foe

Norgespremiere: 25.01.2008
15 år
1 t. 35 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Noen mennesker ser annerledes på livet.

Hallams talent for å observere mennesker bringer frem hans dypeste redsler - og hans underligste begjær. Han drives til å eksponere den egentlige årsaken til morens død, men ender i stedet opp med å lete etter kjærligheten - på byens tak.
Hallam Foe er hjemsøkt av mysteriet omkring morens død. Druknet hun seg selv, eller ble hun dyttet? Hallam har bevis som han mener impliserer Verity, hans forføreriske, kattaktige stemor. Men hans egne metoder for å avdekke hemmeligheter er ikke noe mindre utspekulerte.

Fra sitt tilholdssted i tretoppene, eller ved å liste seg gjennom sin fars forfalne skotske herregård, spionerer han på folk. Og mest av alt spionerer han på Verity. Og jo mer overbevist han blir om hennes skyld, jo sterkere føler han tiltrekningen mot henne. Når Verity konfronterer ham er han helt ute av stand til å stå imot hennes forføreriske krefter. Hans eneste utvei er å forlate familieredet.

Blakk og alene reiser Hallam fra det skotske høylandet og kræsjlander i virkeligheten. Men når han vandrer gjennom Edinburghs ugjestmilde gater oppdager han et annet bruksområde for sine spesielle evner. Når han får et glimt av Kate, en ung kvinne som er forbløffende lik hans mor, følger han etter henne til hotellet der hun jobber og snakker seg til en jobb.

Livet tar seg opp for Hallam. På dagtid finner han venner blant byens utstøtte, og på nattestid gjør han det han liker aller best - klatrer over byens tak, der han spionerer på folk og observerer alle deres rare sider. Byen er en terskel til glimt av sjarm og liv, og Hallam er som en edderkoppmann. Når han undersøker klokketårnet på hotellet, finner han et nytt gjemmested der han kan spionere på Kate i hennes nærliggende leilighet og kikke inn gjennom vinduene hennes med kikkerten sin.

Men Hallams bittersøte drømmer blir knust når han oppdager at Kate er involvert i et hemmelig forhold til hotelldirektøren, Alasdair. Og hva verre er, Alasdair innser at de blir holdt med oppsikt. Det krever et tilfeldig møte og enda en utspekulert idé fra Hallams side å bryte opp forholdet, selv om han må avsløre seg selv for å få det til. Likevel overvinner Kate sin første reaksjon som er avsky og begynner å la seg besnære av spionen og slår følge med ham opp på byens tak.

Det kan ikke vare. Samtidig som Kate ser ut til å akseptere Hallam for den han er, begynner hans gamle demoner å flyte opp til overflaten igjen. Verity og faren har funnet ham, og de vil at han skal fraskrive seg familiearven og svike morens minne. Dette er den siste fornærmelsen og rettferdiggjøringen han trenger for å oppfylle sin hevn.

Han innser likevel en ting - ved å betrakte andre mennesker, har han unngått å se på sin egen person. Den virkelige kampen er mot fienden inne i ham selv.

I ferd med å begå en fryktelig feil, har Hallam Foe én siste sjanse til å bli voksen.

JAMIE BELL ble berømt over natten for tittelrollen i kjempesuksessen Billy Elliot. Siden har han blant annet spilt i King Kong, Dear Wendy, Nicholas Nickleby og Flag Of Our Fathers.

SOPHIE MYLES er kjent fra blant annet From Hell, Thunderbirds, Art School Confidential, Mansfield Park og begge Underworld-filmene.

CIARÁN HINDS er kjent fra rollen som Julius Cæsar i TV-serien Rome, og har spilt i en lang rekke filmer, blant dem The Weight Of Water, The Sum Of All Fears, Road To Perdition, Miami Vice, Munchen, The Phantom Of The Opera, Mary Reilly, Oscar And Lucinda og Kokken, tyven, hans kone og hennes elsker.

JAMIE SIVES har spilt i Wilbur Wants To Kill Himself, Mean Machine, Frozen, One Last Chance, On A Clear Day, Love And Other Disasters og flere andre filmer.

CLAIRE FORLANI har blant annet spilt i For Your Consideration, Meet Joe Black, Basquiat, Mallrats, Mystery Men og The Last Time I Commited Suicide.

Regissør DAVID MACKENZIE har tidligere laget filmene The Last Great Wilderness, Young Adam og Asylum.

Fakta

Norgespremiere
25.01.2008
Originaltittel
Hallam Foe
Sjanger
Drama
Skuespillere
Jamie Bell
Sophie Myles
Ciaran Hinds
Jamie Sives
Claire Forlani
Regi
David Mackenzie
Manus
Ed Withmore
David Mackenzie
Produsent
Gillian Berrie
Foto
Giles Nuttgens
Nasjonalitet
Storbritannia
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 35 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Sigma Films
Distribusjon
Nordisk Filmdistribusjon
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Dette dramaet har et dystert univers som skildrer Hallams mentale svingninger. Filmen viser sex-scener og drapsforsøk. Derfor får filmen 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene