Cold Mountain

Norgespremiere: 27.02.2004
15 år
2 t. 35 min.
Drama / Romantikk

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Storslagen romantikk med Nicole Kidman, Jude Law og Renée Zellweger!

COLD MOUNTAIN er regissør Anthonty Minghellas nye film med Nicole Kidman, Jude Law og Renée Zellweger i hovedrollene. Det er et romatisk drama som har mottatt Golden Globe for Beste kvinnelige birolle og 13 BAFTA-nominasjoner. Filmen skal også åpne filmfestivalen i Berlin i år.
1860-årenes Amerika. For menneskene som lever i dette landet splittet av krig, er veien til forsoning lang. Dette er den røde tråden i COLD MOUNTAIN, Charles Fraziers prisbelønte roman om kjærlighet, vennskap, natur, overlevelse og et Amerika i forandring idet borgerkrigen går mot slutten. Romanen er nå blitt til film, takket være den "Oscar"-belønte regissøren Anthony Minghella ("Den engelske pasienten") og en rolleliste med Jude Law, Nicole Kidman og Renée Zellweger i spissen.

I COLD MOUNTAIN følger vi de sammenflettede historiene til tre personer som alle har mistet sine røtter som følge av krigen. Tre personer hvis fysiske og sjelelige overlevelse viser seg helt avhengig av hverandre. Først møter vi sørstatssoldaten Inman (Jude Law), som krigsskadet kjemper seg over landjorden til en nasjon i krig med seg selv og hjem til kvinnen han elsker. Drevet av minner på sin ferd mot sin elskede Ada (Nicole Kidman), støter Inman på slaver og opprørere, han styrer unna soldater og dusørjegere og finner uventede venner og farlige fiender hvor han enn snur og vender seg. Samtidig må Ada, preget av tro og nyfunnet mot, gå en vei som slett ikke er noe enklere. Den en gang så kultiverte og overbeskyttede kvinnen må klare seg som best hun kan i en farefylt verden, og må verne farsgården mot angrep og undergang. Alene, helt uten venners støtte eller kjennskap til utenverdenen. Men redningen kommer, i den usannsynlige skikkelsen til en livlig landstryker ved navn Ruby (Renée Zellweger), som finner sin naturlige plass etter hvert som hun lærer Ada om styrke, selvtillit og den forbløffende naturen, som Ada aldri tidligere har stiftet bekjentskap med.

Når de kommer stadig nærmere hverandre, vever Inman, Ada og Ruby sammen en fortelling om lengselen etter hjemmets trygge favn etter et opphold ute i villmarken, lengselen etter fred etter krigens brutalitet, og lengselen etter kjærlighet og familieliv.

Fakta

Norgespremiere
27.02.2004
Originaltittel
Cold Mountain
Sjanger
Drama
Romantikk
Skuespillere
Nicole Kidman
Jude Law
Renée Zellweger
Natalie Portman
Philip Seymour Hoffman
Donald Sutherland
Ray Winstone
Brendan Gleeson
Kathy Baker
James Gammon
Giovanni Ribisi
Eileen Atkins
Charlie Hunnam
Jena Malone
Ethan Suplee
Jack White
Regi
Anthony Minghella
Manus
Anthony Minghella
Produsent
Sydney Pollack
William Horberg
Albert Berger
Ron Yerxa
Foto
John Seale
Musikk
Gabriel Yared
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
2 t. 35 min.
Produksjonsår
2003
Produksjonsselskap
Miramax Films
Distribusjon
Buena Vista International
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Dette dramaet fra borgerkrigen i Amerika inneholder skildringer av kamper, mishandlinger og nedskytinger. Filmen får derfor 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene