The Day After Tomorrow

Norgespremiere: 28.05.2004
11 år
2 t. 4 min.
Action / Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Fra skaperen av "Independence Day" kommer nå Roland Emmerich med filmen der mennesker møter den mest kraftfulle fienden noensinne, naturens krefter. Orkaner, tornadoer , flodbølger og jordskjelv er noen av katastrofene som inntreffer jorden. Spesialeffektene i filmen forventes å bli noe av det mest spektakulære som noen sinne er sett.
Hva om vi står overfor en ny istid?

Dette er spørsmålet som plager klimaforskeren Jack Hall. Halls forskning indikerer at den globale oppvarmingen kan igangsette et plutselig og katastrofalt klimaskifte. Hullene han har drillet i isen på Antarktis viser at det har hendt før, for 10.000 år siden. Nå advarer han myndighetene om at det kan skje igjen, om ikke noen reagerer. Men, advarselen hans kommer for sent

Med The Day After Tomorrow gjenopptar suksessregissøren Roland Emmerich tråden fra sin store triumf Independence Day. Den var å regne for alle katastrofefilmers mor, og The Day After Tomorrow er enda mer imponerende. Her utspiller det seg de utroligste scener!

Katastrofen starter når Hall er vitne til at en isblokk på størrelse med Rhode Island brytes løs fra det antarktiske kontinentet. En serie stadig mer alvorlige værfenomener begynner så å inntreffe rundt på kloden. Hagl store som grapefrukter bombarderer Tokyo, rekordstore orkaner dundrer løs på Hawaii, snøen faller tett i New Delhi, og en serie tornadoer gjør sitt beste for å ødelegge Los Angeles.

En telefon fra Halls skotske kollega, professor Rapson, bekrefter hans bange anelser: Disse ekstreme værfenomenene er symptomer på en massiv global strukturendring. Smeltende polarkapsler gir for mye vann til verdenshavene, og forstyrrer havstrømmene som regulerer klimasystemet. Den globale oppvarmingen har gått så langt at den forårsaker en ny istid. Og alt vil bryte sammen i løpet av en eneste global superstorm.

Samtidig som Jack advarer Det hvite hus om den forestående klimaendringen, befinner hans 17 år gamle sønn Sam seg strandet i New York City der han og noen venner har deltatt i en akademisk skoletevling. Her må han forholde seg til ekstreme oversvømmelser og sterkt dalende temperaturer. Han har gått i dekning i det store biblioteket på Manhattan og klarer å få tak i faren på telefon. Jack har bare tid til å gi sin sønn en kort advarsel: Hold deg innendørs for enhver pris!

Når masseevakueringene sørover starter, vender Jack i stedet nesen nordover til New York for å redde sønnen. Men ikke engang Jack er forberedt på det som er i ferd med å skje - med ham selv, med hans sønn, og med hans hjemplanet.

I Independence Day så vi hvordan Emmerich lot fremmede fra verdensrommet gjøre sitt beste for å ødelegge jordkloden. Denne gangen er fienden enda mektigere: Naturen selv.

DENNIS QUAID vakte senest oppsikt for sin rolle i Far From Heaven, men har bak seg en lang rekke filmer etter et langt liv som skuespiller. Blant hans mange filmer kan vi nevne aktuelle titler som Cold Creek Manor, The Alamo og den forestående nyinnspillingen av The Flight Of The Phoenix, og tidligere filmer som Traffic, Any Given Sunday, The Parent Trap, Wyatt Earp, The Right Stuff, Something To Talk About, Come See The Paradise, Dragonheart, Flesh And Bone, Suspect, Everybody's All-American, D.O.A., Innerspace, The Big Easy, Great Balls Of Fire, Dreamscape, The Long Riders, Cavemen, Enemy Mine og I Never Promised You A Rose Garden.

JAKE GYLLENHAAL er en stigende stjerne, særlig etter sin innsats i kultfilmen Donnie Darko. Han debuterte som 10-åring med en liten rolle som Billy Crystals sønn i City Slickers, og har siden spilt iblant annet Homegrown, October Sky, The Good Girl og Moonlight Mile. Han vil snart bli å se i storfilmene Proof og Brokeback Mountain.

IAN HOLM er blant Storbritannias høyest aktede skuespillere, kjent senest fra rollen som den aldrende Bilbo Lommelun i Ringenes herre-trilogien. Siden slutten av 60-tallet har han notert seg for nesten 100 film- og TV-roller, og har vært å se iblant annet A Midsummer Night's Dream, Frankenstein, Oh! What A Lovely War, Young Winston, The Homecoming, Shout At The Devil, TV-serien Holocaust, Alien, S.O.S. Titanic, All Quiet On The Western Front, Chariots Of Fire, Time Bandits, Greystoke, Brazil, Dance With A Stranger, Henry V, Hamlet, Kafka, Naked Lunch, enda en Frankenstein-film, The Madness Of King George, Big Night, The Fifth Element, The Sweet Hereafter, A Life Less Ordinary, eXistenZ og From Hell.

EMMY ROSSUM vakte nylig oppsikt for sin rolle i Clint Eastwood-suksessen Mystic River. Den unge skuespilleren har også vært å se i en del andre filmer de siste årene, blant annet i rollen som den unge Audrey Hepburn i TV-filmen The Audrey Hepburn Story, i Songcatcher, An American Rhapsody, It Had To Be You og Nola.

SELA WARD er for tiden aktuell i oppfølgeren til Dirty Dancing, Havana Nights. Hun er ellers best kjent som TV-stjerne hjemme i USA, men har også spilt i et knippe kinofilmer, blant annet Runaway Bride, 54, My Fellow Americans og The Fugitive.

Regissør ROLAND EMMERICH er blant det siste tiårets mest suksessrike filmskapere. Hans forrige film var Mel Gibson-suksessen The Patriot, og han har også regissert Stargate, Independence Day og Godzilla det siste tiåret. Den tyskfødte regissørens første amerikanske film var for øvrig Universal Soldier med Jean-Claude Van Damme i 1992, og før det laget han et knippe filmer i hjemlandet.

Fakta

Norgespremiere
28.05.2004
Originaltittel
The Day After Tomorrow
Sjanger
Action
Drama
Skuespillere
Dennis Quaid
Jake Gyllenhaal
Emmy Rossum
Dash Mihok
Jay O. Sanders
Sela Ward
Austin Nichols
Arjay Smith
Tamlyn Tomita
Sasha Roiz
Ian Holm
Regi
Roland Emmerich
Manus
Roland Emmerich
Jeffrey Nachmanoff
Produsent
Roland Emmerich
Mark Gordon
Foto
Ueli Steiger
Musikk
Harald Kloser
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 4 min.
Produksjonsår
2004
Produksjonsselskap
Centropolis Entertainment
Lions Gate
Mark Gordon Co
Distribusjon
Twentieth Century Fox Norway
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne katastrofefilmen inneholder noen scener som kan virke angstskapende på barn under 11 år.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene