End of Days

Norgespremiere: 24.11.1999
Action

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Handlingen i End of Days finner sted ved årtusenskiftet. Jericho Cane blir trukket inn i et nett av overnaturlige intriger når han oppdager at menneskehetens skjebne avhenger av en kvinne som er forfulgt av Ondskapen selv. Jericho leter desperat etter en måte å redde verden på, men for å gjøre det, må han gjenfinne troen på seg selv og komme over tapet av sin egen familie.
Mens folk flest forbereder årtusenets siste julefeiring, raser en bølge av merkelig voldsutbrudd over hele verden. På uforklarlig vis eksploderer en restaurant midt i New York City, og mindre branner og trafikkulykker forekommer uten påviselige årsaker. Jericho Cane, en alkoholisert sikkerhetsvakt og forhenværende politimann, stilles overfor en annen underlig forbrytelse. Alle spor i attentatforsøket på en av hans klienter peker i retning av en prest. Men hvilken interesse skulle en prest ha av å drepe en fremstående bankmann? Og hva kan få en prest til å ville drepe i det hele tatt? På hvilken måte er den unge, foreldreløse kvinnen Christine forbundet med saken?

Jericho Cane skjønner snart at han er fanget i et nett av overnaturlige intriger og konspirasjoner som fører til høyeste hold i Pavens Vatikan. I følge satanistiske profetier, skal det Onde hvert tusenår frigjøres fra sitt fengsel for å ta en menneskelig form og lete etter sin utvalgte brud. Hans håp om å skape et kongedømme på jorden avhenger av at en slik djevelsk forening finner sted.

END OF DAYS er en overnaturlig thriller med en hardtslående, men nedbrutt og desillusjonert Arnold Schwarzenegger som raskt viser seg å ha sine egne demoner å kjempes med før han kan ta opp kampen mot det ultimate Onde.

Opptakene til END OF DAYS ble påbegynt i november 1998 i Los Angeles selv om filmens handling utspiller seg i New York. For å skape den nifse og overnaturlige stemningen ble opptakene gjort på undergrunnen, i forlatte sykehus og kirker i tillegg til den berømte New York Street på baksiden av Universal Studios. Ved nyttårstider flyttet hele staben til New York for å bruke feiringen på Times Square som bakgrunn for handlingen, men ikke før i midten av april 1999 var opptakene komplette.

SKUESPILLERNE.

Arnold Schwarzeneggers (Jericho Cane) film karriere begynte i 1977 da han hadde en rolle i den kritikerroste dokumentaren PUMPING IRON, om Mr. Universe konkurransen. Hans prestasjon der gjorde at regissør Bob Rafaelson umiddelbart valgte han til filmen STAY HUNGRY med Sally Field og Jeff Bridges. Men først fire år senere fikk Schwarzenegger sitt virkelige gjennombrudd med John Millius' CONAN THE BARBARIAN, en film som tjente in mer enn 100 mill $ på verdensbasis. I 1983 spilte Schwarzenegger i James Camerons futuristiske thriller THE TERMINATOR som gjorde at hans navn alltid blir forbundet med fryktløse actionhelter. Filmer som COMMANDO, RAW DEAL, PREDATOR, THE RUNNING MAN og RED HEAT fulgte. Etter også å ha vært innom komediesjangeren med filmer som TVILLINGER med Danny De Vito, hadde Schwarzenegger hovedrollen i TERMINATOR 2: JUDGEMENT DAY som tjente inn mer enn 506 mill . Videre har han spilt i bl. ERASER, DEN SISTE ACTIONHELTEN OG TRUE LIES.

Gabriel Byrne (The Man) er ikke bare en begavet skuespiller, men også en Oscarnominert produsent og manusforfatter. Som skuespiller huskes han kanskje best fra THE USUAL SUSPECTS, Bille Augusts FRØKEN SMILLAS FORNEMMELSE FOR SNE og MANNNEN MED JERNMASKEN der han spilte mot blant annet Leonardo DiCaprio. Byrne er kjent for å velge sine prosjekter med omhu deriblant Wim Wenders THE END OF VIOLENCE og Jim Jarmusch's DEAD MAN.

Robin Tunney (Christine) begynte sin karriere i Chicago hvor hun studerte ved Academy of the Performing Arts. Hun har spilt på scenen, i tv-produksjoner og i flere filmer. Nylig avsluttet hun Walter Hills SUPERNOVA der hun blant annet spilte mot James Spader og Angela Basset. Før det, var hun med i Bob Gosses kritikerroste film NIAGRA; NIAGRA. Tunney spilte også i Andrew Flemings THE CRAFT, og for denne filmen mottok hun en MTV Movie Award.

Kevin Pollack har spilt i A FEW GOOD MEN mot blant annet Jack Nicholson, Tom Cruise og Demi Moore, GRETNE GAMLE GUBBER med Walter Matthau og Jack Lemmon og MIAMI RHAPSODY med Sarah Jessica Parker og Antonio Banderas. Han samarbeidet med Gabriel Byrne om THE USUAL SUSPECTS og har også vært å se i Martin Scorseses CASINO.


STABEN.

Etter nærmere 30 år i bransjen har Peter Hyams vært innom det meste. Han begynte som journalist og nyhetsoppleser for tv-kanalen WCBS før han fikk solgt sitt første manus til filmen T.R. BASKIN. Etter dette, forsatte Hyams å forfatte og regissere forskjellige tv-produksjoner før han endelig begynte med spillefilm. Han har tidligere regissert BURSTING; OUR TIME og CAPRICORN ONE og har vært ansvarlig for cinematografien til blant annet RUNNING SCARED og PRESIDIO. Peter Hyams er ansvarlig for både regi og foto i END OF DAYS.

Armyan Bernstein og Bill Borden har produsert END OF DAYS. Bernstein er president i selskapet Beacon Communications som blant annet står bak suksesser som COMMITMENTS, AIR FORCE ONE, A THOUSAND ACRES og THE ROAD TO WELLVILL. Han har erfaring fra mange aspekter av filmbransjen og skrev for eksempel manus til kultklassikeren THANK GOD IT'S FRIDAY med Debra Winger og Jeff Goldblum. Bill Borden har tidligere produsert blant annet EN OFFISER OG EN GENTLEMEN, DESPERADO med Selma Hayek og Antonio Banderas, EXCESS BAGAGE med Alicia Silverstone og Christopher Walken og Spike Lees GET ON THE BUS.


Bli med på End of Days-konkurranse på den norsk websiden:
www.endofdays.as


Offisiell amerikansk side: www.end-of-days.com

Fakta

Norgespremiere
24.11.1999
Originaltittel
End of Days
Sjanger
Action
Skuespillere
Arnold Schwarzenegger
Gabriel Byrne
Robin Tunney
Kevin Pollak
CCH Pounder
Derrick O'Connor
David Weisenberg
Rainer Judd
Miriam Margolyes
Udo Kier
Rod Steiger
Regi
Peter Hyams
Manus
Andrew Marlowe
Produsent
Armyan Bernstein
Bill Borden
Foto
Peter Hyams
Musikk
John Debney
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Produksjonsår
1999
Produksjonsselskap
Buena Vista Int.
Distribusjon
Kommunenes Filmcentral

Få med deg disse filmene