The Raven

Norgespremiere: 18.05.2012
15 år
Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

I denne tøffe thrilleren slår Edgar Allan Poe (John Cusack - Being John Malkovich) seg sammen med en ung detektiv fra Baltimore (Luke Evans - Immortals) for å slå kloa i en gal seriemorder som bruker Poes egne fortellinger som utgangspunkt for en rekke brutale drap. Filmen er regissert av James McTeigue (V For Vendetta), og blant de andre skuespillerne er Alice Eve (Sex And The City 2), Brendan Gleeson (Harry Potter) og Oliver Jackson-Cohen (Faster).
Når likene av en mor og en datter blir funnet ille tilredt i 1800-tallets Baltimore, gjør detektiv Evan Fields en overraskende oppdagelse: Forbrytelsen er prikk lik et fiktivt mord beskrevet i grotesk detalj i den lokale avisen - som del av en samling fortellinger ført i pennen av den unge forfatteren Edgar Allan Poe som sliter for å få anerkjennelse. Mens Poe blir forhørt av politiet skjer nok et grufullt drap - også det inspirert av en av hans historier.

Når det demrer for Fields at en seriemorder går løs og benytter Poes historier som bakteppe for sine blodige herjinger, ber han forfatteren selv om hjelp for å få slutt på angrepene. Men når det ser ut som noen som står Poe nær vil bli morderens neste offer blir innsatsen enda høyere, og forfatteren av detektivfortellingene må benytte seg av eliminasjonsmetoden - og all sin kløkt - for å løse gåten før det er for sent.

Fakta

Norgespremiere
18.05.2012
Originaltittel
The Raven
Sjanger
Thriller
Skuespillere
John Cusack
Alice Eve
Luke Evans
Brendan Gleeson
Kevin McNally
Regi
James McTeigue
Manus
Ben Livingston og Hannah Shakespeare
Produsent
Jesus Martinez Asencio
Aaron Ryder
Trevor Macy
Richard Sharkey
Marc D. Evans
Foto
Danny Ruhlmann
Musikk
Lucas Vidal
Nasjonalitet
USA
Språk
Amerikansk
Produksjonsår
2012
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon AS
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Nærgående skildringer av groteske drap gjør at denne filmen får 15-årsgrense. Filmen frarådes derfor underårige.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene