En hushjelp til besvær

Norgespremiere: 03.02.2006
11 år
1 t. 43 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Walter Goodfellow, den velmenende sognepresten i prestegjeldet Little Wallop, er så besatt av å skrive den perfekte preken at han er blind for sin kone Glorias flørting med den pågående golfinstruktøren Lance. Han oppfatter heller ikke at datteren Holly har ny kjæreste hver uke, eller at hans unge sønn Petey fungerer som punchingbag for bøllene på skolen.
Gloria føler det som om livet hennes spinner ut av kontroll. Hun er syk av den ustanselige bjeffingen til naboens hund, sitt kjærlighetsløse ekteskap og pubertetsbarnas eskapader - hver kveld ber hun for frelse. En dag blir familien bønnhørt i form av Grace - den sjarmerende og diskrete nye hushjelpen som har sin egen unike definisjon av hvordan et hus skal stelles - og en svært uvanlig metode for å løse problemer.

ROWAN ATKINSON er blant Storbritannias ypperste komikere. Han er nok mest kjent for sine roller som Mr. Bean og Svarte orm, men den ordrappe skuespilleren har også spilt i en lang rekke andre TV-produksjoner og filmer. Blant annet har han spilt i Not The Nine O'Clock News i en årrekke, The Tall Guy, Fire bryllup og en gravferd, Rat Race, Scooby-Doo, Johnny English og Love Actually.

KRISTIN SCOTT-THOMAS er blant annet kjent fra Den engelske pasienten, Fire bryllup og en gravferd, Gosford Park, Random Hearts, Hestehviskeren, Life As A House, Mission: Impossible, Bitter Moon, Under The Cherry Moon og TV-serien Mistralens datter.

MAGGIE SMITH er de seneste årene kjent fra Harry Potter-filmene, og den erfarne skuespilleren har gjennom nesten 50 år spilt for teater, film og fjernsyn. Blant annet har hun vært å se i Othello, Døden på Nilen, Et rom med utsikt, Hook, Sister Act 1 og 2, Førstekoneklubben, Te med Mussolini og Gosford Park.

PATRICK SWAYZE er aller best kjent fra Dirty Dancing-filmene, men han har spilt i en lang rekke andre filmer, blant dem Ghost, Point Break, Donnie Darko, Staying Alive, The Outsiders, Road House og To Wong Foo Thanks For Everything, Julie Newmar, samt TV-serien Nord og sør.

Keeping Mum er regissør NIALL JOHNSONs tredje film, men hans første med stort budsjett. Han har tidligere regissert de to lavbudsjettsfilmene The Big Swap i 1998 og The Ghost Of Greville Lodge i 2000.

Fakta

Norgespremiere
03.02.2006
Originaltittel
Keeping Mum
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Rowan Atkinson
Kristin Scott-Thomas
Maggie Smith
Patrick Swayze
Regi
Niall Johnson
Manus
Richard Russo
Niall Johnson
Produsent
Julia Palau
Matthew Payne
Foto
Gavin Finney
Musikk
Dickon Hinchliffe
Nasjonalitet
England
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 43 min.
Produksjonsår
2005
Produksjonsselskap
Azure Films
Isle of Man Film Commission
Tusk Productions
Distribusjon
Columbia TriStar Nordisk
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne svarte komedien inneholder flere lite nærgående skildringer av drap og bilder av lik. Persontegningen er karikert og satt på spissen. Filmen får derfor 11-årsgrense, med fraråding for underårige.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene