Venner for livet

1 t. 29 min.
Barnefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

"If I could only have one food for the rest of my life? That's easy. Pez. Cherry flavoured Pez."

Fire 12 år gamle gutter legger i vei ut i skogen for å spore opp liket av en lenge ettersøkt jevngammel gutt. Dette er den lett makabre rammen rundt en varm, spennende og sjarmerende historie om ungt vennskap og dristighet. Turen inn i skogen blir en slags manndomsprøve for de fire kameratene. De får en tøff men samtidig lærerik inntreden i voksenverdenen.
Stand By Me er en varm, humoristisk og sjarmerende liten film om vennskap og tillit. Fire tolv år gamle gutter legger i vei ut i skogen for å finne liket etter en forsvunnet jevngammel gutt. En annen guttegjeng har tidligere snublet over liket, men siden de befant seg i skogen i et tvilsomt ærend tør de ikke melde fra til politiet.

Stand By Me er basert på Stephen Kings selvbiografiske novelle "The Body", men det er ingen skrekkfilm. Litt skummelt er det riktignok med et vaskekte lik, men filmen sirkler mer omkring temaer som oppvekst og tap av uskyld. De fire guttene er på terskelen til manndom, og turen er en slags konfirmasjon for guttene: Er de tøffe nok til å takle det tøffeste av alt?

Rob Reiner har etterhvert blitt en av de store blockbuster-regissørene i Hollywood, med filmer som Den amerikanske presidenten (1995), North (1994), Et spørsmål om ære (1992), Misery (1990) og Da han møtte henne (1989) på rullebladet. I Stand By Me møter vi også den 15 år gamle versjonen av det døde tenåringsidolet River Phoenix.

Fakta

Norgespremiere
Kommer ikke på kino
Originaltittel
Stand By Me
Sjanger
Barnefilm
Skuespillere
Wil Wheaton
River Phoenix
Corey Feldman
Jerry O'Connell
Kiefer Sutherland
Richard Dreyfuss
Casey Siemaszko
Bradley Gregg
Jason Oliver
Marshall Bell
Frances Lee McCain
Gary Riley
Bruce Kirby
William Bronder
Scott Beach
John Cusack
Regi
Rob Reiner
Manus
Bruce A. Evans
Raynold Gideon
Produsent
Bruce A. Evans
Andrew Scheinman
Raynold Gideon
Foto
Thomas Del Ruth
Musikk
Jack Nitzsche
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 29 min.
Produksjonsår
1986
Produksjonsselskap
Act III/RCA Columbia
Distribusjon
Cinematekene

Få med deg disse filmene