Dagboken

Norgespremiere: 05.11.2004
7 år
2 t. 4 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Noe glemmer du aldri. Spesielt ikke din første kjærlighet. På et pleiehjem for eldre forteller en mann en kvinne om sitt livs store kjærlighet ved hjelp av historier og minner han tidligere har nedfellt, i sin gamle, utslitte notatsbok. Noah (Ryan Gosling) og Allies vei tilbake til hverandre er magisk, enestående og tårevåt, for hjertet vil ha det hjertet vil ha...
På et pleiehjem for eldre forteller en mann en kvinne om sitt livs store kjærlighet. Ved hjelp av historier og minner han tidligere har nedfellt, i sin gamle, utslitte notatsbok.

For lenge siden møttes to unge mennesker, han med røtter i en fri og uformell musikerfamilie, hun med et annet og mer konservativt utgangspunkt. Men dette stoppet ikke Noah og Allie fra å tilbringe en uforglemmelig sommer sammen. Før de igjen måtte skille lag, først for å etterkomme foreldrenes ønsker, deretter som følge av at den andre verdenskrig plutselig gjorde seg gjeldende.

Når krigen er slutt, og soldatene vender hjem, er alt annerledes. Allie er gift med en suksessfull forretningsmann, mens Noah lever alene med sine minner. I et 200-år gammelt hus han bruker all sin kjærlighet på å restaurere. Men når Allie leser en artikkel i lokalavisen om Noahs arbeide, da skjønner hun at hun må ta en viktig avgjørelse, en gang for alle. Om hvilken vei hennes liv og hjerte skal følge...

Fakta

Norgespremiere
05.11.2004
Originaltittel
The Notebook
Sjanger
Drama
Skuespillere
Ryan Gosling
Tim Ivey
Rachel McAdams
Starletta DuPois
James Garner
Gena Rowlands
Sam Shepard
Anthony-Michael Q. Thomas
Joan Allen
James Marsden
Kevin Connolly
Regi
Nick Cassavetes
Manus
Jeremy Leven
Produsent
Lynn Harris
Mark Johnson
Foto
Robert Fraisse
Musikk
Aaron Zigman
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2 t. 4 min.
Produksjonsår
2004
Produksjonsselskap
New Line Cinema
Distribusjon
SF Norge
Aldersgrense
7 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Dette kjærlighetsdramaet har noen voksenkrangler og noen mørke scener som kan virke urovekkende på de aller yngste. Filmen får derfor 7-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene