Jenta som lekte med ilden

Norgespremiere: 18.09.2009
15 år
2 t. 10 min.
Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Den andre filmen om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist, basert på Stieg Larssons roman "Jenta som lekte med ilden".
JENTA SOM LEKTE MED ILDEN

I oppfølgeren til ?Menn som hater kvinner? er det Lisbeth Salander som står i sentrum. Hun blir anklaget for trippeldrap og trekkes inn i et nett som fører tilbake til hennes mørke fortid. Michael Nyqvist og Noomi Rapace spiller hovedrollene også i den andre filmen i Millennium-trilogien, og denne gangen er det Daniel Alfredsson som regisserer. Jenta som lekte med ilden vil få kinopremiere samtidig i hele Norden.

MICHAEL NYQVIST (Mikal Blomkvist) er kjent fra Tilsammans, Gubben i graven bredvid, Så som i himmelen, Kautekeino-opprøret, Arn - Tempelridderen, Jerusalem og mange andre filmer.

NOOMI RAPACE (Lisbeth Salander) har spilt blant annet i Daisy Diamond, Du &sJag, Blodsbröder og Capricciosa.

LENA ENDRE (Erika Berger) har spilt i Jerusalem, Lad de små børn, Trolösa, Spring for livet, Musikk for bryllup og begravelser, Gossip, Kristin Lavransdatter, Den gode viljen og mange andre filmer.

PETER ANDERSSON (Nils Bjurmann) spilte også i den første filmen og er videre kjent fra Änglagård-filmene, Siste dans, Carambole, Pusher, Freud flytter hjemmefra, Gossip og mange andre filmer.

ANNIKA HALLIN (Annika Gannini) er kjent fra Arn-filmene, En heks i familien, Menn som hater kvinner og flere andre filmer og TV-serier.

PER OSCARSSON (Holger Palmgren) er kjent fra en lang rekke filmer, blant annet Ronja Røverdatter, Änglagård, Göta Kanal, Sult, Juleoratoriet og en lang rekke andre filmer.

Regissør DANIEL ALFREDSON har tidligere regissert Syndere i sommersol basert på Sigurd Hoels berømte roman, og dessuten blant annet Mannen på balkongen, Varg og Tic Tac. Alfredsson har også regien på den siste filmen i Millennium-triologien, Luftslottet som sprengtes.


YELLOW BIRD ble grunnlagt i 2003 og er i dag et av Skandinavias største selskaper innen utvikling og produksjon av drama for TV og kino. Nylig ble det også opprettet et tysk datterselskap med sete i München. Yellow Bird fokuserer først og fremst på store internasjonale samproduksjoner som bygger på fremgangsrike bøker, eller på figurer fra slike bøker. Foruten Millenniumfilmene produserer Yellow Bird for tiden 13 nye svenske filmer om Henning Mankells kriminalinspektør Kurt Wallander, hvorav den første (Hevnen) hadde kinopremiere i januar i år. Nylig ble også produksjonen av tre engelske Wallander-filmer med Kenneth Branagh i hovedrollen avsluttet. De ble vist på BBC i desember 2008. Tidligere produksjoner inkluderer den første svenske serien på 13 Wallander-filmer med Krister Henriksson i hovedrollen, samt 6 TV-filmer om kriminalinspektør Irene Huss, basert på Helene Turstens bøker.
Yellow Bird er en del av Zodiak Entertainment. www.yellowbird.se

NORDISK FILM er en del av Egmont og ledende innen utvikling, produksjon og distribusjon av film og andre bevegelige medier i de nordiske landene. Virksomheten omfatter film, tegnefilm, reklamefilm, musikkvideoer, video, DVD, TV, samt elektroniske spill. Nordisk Film har de nordiske rettighetene til distribusjonen av Sony PlayStation og eier kinoer i Danmark og Norge. Utover det eier Nordisk Film selskaper innen etterbearbeiding, filmlaboratorier og utleie av broadcast-utstyr. I Sverige produserer selskapet film og TV og distribuerer film, spill og musikk. Nordisk Film omsatte for 352 millioner euro i Norden i 2006 og sysselsetter totalt ca. 1.150 medarbeidere. www.nordiskfilm.com

Fakta

Norgespremiere
18.09.2009
Originaltittel
Flickan som lekte med elden
Sjanger
Thriller
Skuespillere
Noomi Rapace
Michael Nyqvist
Lena Endre
Georgi Staykov
Per Oscarsson
Regi
Daniel Alfredson
Manus
Stieg Larsson
Produsent
Jon Mankell
Peter Nadermann
Foto
Peter Mokrosinski
Nasjonalitet
Sverige
Språk
Svensk
Lengde
2 t. 10 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
Nordisk Film
Sveriges Television
Yellow Bird Films
ZDF Enterprises
Distribusjon
Nordisk Filmdistribusjon
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Enkelte brutale voldsskildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene