The Road

Norgespremiere: 19.02.2010
15 år
1 t. 51 min.
Drama / Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Det eneste de har igjen er hverandre.

Viggo Mortensen spiller hovedrollen i John Hillcoat (The Proposition) sin adaptasjon av romanen "The Road" av Cormac McCarthys (No Country For Old Men), fjorårets pulitzervinner for beste fiksjon.
En far (Viggo Mortensen) og hans sønn (Kodi Smit-McPhee) vandrer ensomme gjennom et øde og forkullet landskap. Ingenting beveger seg, det er intet liv bortsett fra asken i vinden. Himmelen er mørk. Kulden er bitende, nesten uutholdelig, og snøen som faller er grå. Målet deres er kysten, selv om de ikke vet om noe, eller noen i det hele tatt venter på dem der? De har ingenting. Bare en pistol til å forsvare seg med mot de få lovløse sjelene som fortsatt lever, klærne de går i, en handlevogn med noe mat og hverandre. De nekter å gi opp og deres sterke livsvilje er det eneste som får dem til å ikke legge seg ned for aldri mer å reise seg opp igjen.

THE ROAD er filmatiseringen av Cormac McCarthys (No Country For Old Men) bestselgende roman ved samme navn (utgitt med tittelen "Veien" på norsk). I 2007 fikk romanen kanskje den aller gjeveste prisene en fiksjonsroman kan få; Pulitzer-prisen. Filmen er regissert av John Hillcoat som blant annet har laget den kritikerroste The Proposition fra 2005, og har et meget sterkt skuespillerensemble bestående av blant annet Viggo Mortensen, Guy Pearce, Charlize Theron og Robert Duvall.

Fakta

Norgespremiere
19.02.2010
Originaltittel
The Road
Sjanger
Drama
Thriller
Skuespillere
Viggo Mortensen
Charlize Theron
Robert Duvall
Guy Pearce
Kodi Smit-McPhee m.fl.
Regi
John Hillcoat
Manus
Joe Penhall
Produsent
Nick Wechsler
Foto
Javier Aguirresarobe
Musikk
Nick Cave
Warren Ellis
Nasjonalitet
USA
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 51 min.
Produksjonsår
2009
Produksjonsselskap
2929 Productions
Distribusjon
Euforia Film
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Gjennomgående dyster og truende stemning, samt enkelte angstskapende skildringer, gjør at filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Få med deg disse filmene