Winter's Bone

Norgespremiere: 28.01.2011
15 år
1 t. 40 min.
Drama / Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Ikke et land for unge jenter

Oscarnominert for beste film, for beste kvinnelige hovedrolle (Jennifer Lawrence), for beste mannlige birolle (John Hawkes) og for beste manus basert på en bok! 17 år gamle Ree må finne sin far som nettopp har sluppet ut av fengsel. Han har pantsatt huset hun bor i sammen med sine to yngre søsken og deres apatiske mor. Hvis ikke faren melder seg hos politiet som avtalt, vil familien miste sitt hjem i skogene rundt Ozark Mountains i dypeste Missouri. Her lever folk fra hånd til munn under tøffe forhold med mye kriminalitet. Når Ree ber naboene om hjelp til å lete etter sin far, blir hun avvist med trusler. Det er tydelig at disse vet mer om farens forsvinning enn de vil si, men Ree gir seg ikke i forsøket på å redde familiens hjem.
WINTER'S BONE, basert på Daniel Woodrells roman, viser et stykke av dagens Amerika man ikke er vant til å se på lerretet. Med Ree skaper nykommer Jennifer Lawrence en heltinne av et sjeldent kaliber. Hennes innbitte jakt er løftet opp på et nærmest mytisk nivå, og kan minne om Cormac McCarthys bøker eller klassiske westernfilmer. WINTER'S BONE har en lavmælt intensitet og spenning og byr på et uforglemmelig klimaks.

Filmen vant prisen for beste film og beste manus under fjorårets Sundance-festival. Dette er regissør Debra Graniks andre spillefilm.

Fakta

Norgespremiere
28.01.2011
Originaltittel
Winter's Bone
Sjanger
Drama
Thriller
Skuespillere
Jennifer Lawrence
John Hawkes
Kevin Breznahan
Dale Dickey
Garret Dillahunt
Sheryl Lee
Regi
Debra Granik
Manus
Debra Granik
Anne Rosellini
Produsent
Anne Rosellini
Alix Madigan Yorkin
Foto
Michael McDonough
Musikk
Dickon Hinchliffe
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 40 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Winter`s Bone Productions
Distribusjon
Arthaus
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
En gjennomgående utrygg stemning og enkelte scener som kan virke opprivende på 11-åringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene