Olsenbanden jr Sølvgruvens hemmelighet

Norgespremiere: 02.02.2007
Tillatt for alle
1 t. 34 min.
Familiefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Den nye filmen utspiller seg i Oslo rundt 1960. Rocken svinger i gata og ungene har fått smaken på bananer. Egon Olsen sitter nok en gang i husarrest på barnehjemmet etter en plan som bokstavlig talt gikk i vannet - og ikke bare i vannet, men Bunnefjorden blir aldri det samme etter dette.
Når Egon endelig slipper ut blir han plukket opp av en ny og rik gutt, Preben, som bor i et flott villastrøk på Oslos beste vestkant. Det viser seg at rike Preben har en guffen plan - og før Egon skjønner hva som har skjedd
befinner han seg på flukt, hals over hode, mens villaalarmen ringer vilt.

Egon oppsøker sine gamle venner Kjell og Benny på Oslos østkant, og sammen planlegger de hevn mot Preben. Dette involverer en stor rød sparegris og en gedigen bløtkake. Med litt uflaks ender Egon innelåst i et skap der han får høre Prebens foreldre, Maxmilian von Klem, Monica og deres skumle sjåfør Sørensen, snakke om en verdifull skatt som ligger gjemt i Kongens gruve på Kongsberg. Det dreier seg faktisk om Kongens kronjuveler.

Egon får med seg Kjell, Benny og Dynamitt-Harry til å hjelpe slik at de forhindrer at skatten havner i klørne på Maxmilian von Klem og hans kumpaner. I en halsbrekkende jakt i Kongens mørke gruver på Kongsberg jobber Olsenbanden jr. på spreng for å finne skatten og få den i sikkerhet før skurkene slår kloa i den. Men skurkene slår kloa i banden i stedet og lukker dem inne i en trang gruvegang - 350 meter under jorda..Olsenbanden junior er tilbake på kino over hele landet 2. februar 2007!

Fakta

Norgespremiere
02.02.2007
Originaltittel
Olsenbanden jr Sølvgruvens hemmelighet
Sjanger
Familiefilm
Skuespillere
Ola Isaac Høgåsen Mæhlen
Robert Opsahl
Ole Martin Wølner
Jacob Beranek Hvattum
Maren Eikli Hiorth
Anders Hatlo
Johannes Joner
Regi
Arne Lindtner Næss
Manus
Arne Lindtner Næss
Produsent
Roy Andersson
Foto
Kjell Vassdal
Musikk
Bent Fabricius-Bjerre
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1 t. 34 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Nordisk Film
Distribusjon
Nordisk Filmdistribusjon
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Til tross for noen skumle scener i gruven tillates denne filmen for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene