Sykt lykkelig

Norgespremiere: 05.11.2010
11 år
1 t. 28 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

For Kaja er familien det viktigste i verden. Hun er evig positiv til tross for at hun lever med en mann som helst vil jakte med gutta, og som nekter å ha sex med henne fordi hun "ikke er spesielt attraktiv" lenger. Pytt, pytt. Slik er det bare.

Når så "det perfekte paret" flytter inn i nabohuset, blir det likevel vanskelig å holde følelsene i sjakk. Ikke bare synger disse vellykkede, vakre, spennende menneskene i kor; de har adoptert også - fra Etiopia! Det nye naboforholdet åpner en ny verden for Kaja, som får konsekvenser for dem alle. Og når julen ringes inn, er det klart at ingenting kan bli som før -selv om Kaja gjør sitt beste.

SYKT LYKKELIG er en komedie om utroskap, elgkjøtt, hvite og kullsorte løgner, blowjobs og cottage cheese.


Agnes Kittelsen (Kaja): er utdannet ved Statens teaterhøgskole og er sist sett som Tikken Manus i Max Manus. For denne rollen vant hun Amanda-prisen for beste kvinnelige birolle (2009) og Kanonprisen for beste kvinnelige skuespiller. Agnes har også vært med i TV-seriene Skolen og Brødrene Dal og mysteriet om Karl XIIs gamasjer på NRK, samt i Unni Lindells Honningfellen.

Joachim Rafaelsen (Eirik): er utdannet ved Statens teaterhøgskole. Han spilte sin første filmrolle som 15-åring; Ole i Haakon Haakonsson og har siden spilt i Glasskår, Jeg er Dina, De gales hus, Kodenavn Hunter, En udødelig mann, Sønner, Hawaii, Oslo og Varg Veum - Falne engler. På TV har han spilt i Sejer - Elskede Poona og medvirket i Lekestue på NRK.


Maibritt Saerens (Elisabeth): er dansk skuespiller utdannet fra skuespillerskolen ved Aarhus Teater, og har siden opptrådt både der og ved Det Kongelige Teater i København. Maibritt har spilt i en rekke danske TV-serier, og er for nordmenn mest kjent som Søs i Krøniken som ble vist på NRK.

Henrik Rafaelsen (Sigve): er utdannet ved Teaterhögskolan i Stockholm og er i dag tilknyttet Nationaltheatret. Tidligere har han vært med i oppsetninger både på Det Norske Teatret og Stockholms Stadsteater. I 2005 hadde han tittelrollen i Robert Wilsons oppsetning av Peer Gynt. Han har medvirket i filmene 5 løgner, Izzat, Tommys Inferno og Engelen. Henrik er også aktuell i Limbo som har premiere høsten 2010.

Anne Sewitsky (regi): er nyutdannet fra Den norske filmskolen i Lillehammer og debuterer som spillefilmregissør med Sykt Lykkelig. Hun har tidligere hatt regi på kortfilmen Oh my god! som hun mottok pris for i kategorien Generation Kplus ved Filmfestivalen i Berlin (2009). Hun har også regissert episoder av Himmelblå (NRK) og var med-regissør på TV-serien Koselig med peis som kommer på NRK i 2011.

Fakta

Norgespremiere
05.11.2010
Originaltittel
Sykt lykkelig
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Agnes Kittelsen
Joachim Rafaelsen
Maibritt Saerens
Henrik Rafaelsen
Heine Totland
Regi
Anne Sewitsky
Manus
Ragnhild Tronvoll
Produsent
Synnøve Hørsdal
Foto
Anna Myking
Musikk
Stein Berge Svendsen
Wenche Losnegård
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
norsk
Lengde
1 t. 28 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Maipo AS / MaipoMinimal
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Filmen har en disharmonisk stemning og skildrer voksentematikk og samlivsproblemer som kan virke forstyrrende på 7-åringer. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene