Min søster

Norgespremiere: 21.09.2012
11 år
1 t. 33 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

I den kritikerroste Sølvbjørn-vinneren Min søster, med Lea Seydoux og Kacey Mottet Klein i hovedrollene, får vi en sterk skildring av forskjellene mellom fjell og dal - fattig og rik - og ikke minst forholdet mellom bror og søster.

Hver dag reiser 12 år gamle Simon (Kacey Mottet Klein) opp til den overdådige skiverdenen for å "jobbe": Han tar skiheisen opp fra den industrielle dalen hvor han bor med storesøsteren Louise (Lea Seydoux). Der stjeler han utstyr fra rike turister, og selger det til barna nede i dalen med god fortjeneste. Med dette klarer han å holde den lille familiens hode over vannet, mens Louise flakker mellom jobber og kjærester. Hun setter pris på innsatsen til Simon, men blir etter hvert mer og mer avhengig av ham...

Filmskaperen Ursula Meier debuterte med spillefilmen Home i 2008. Filmen høstet gode kritikker, og ble vist i seksjonen Semaine de la Critique i Cannes. Meier ble født i Besançon i Frankrike i 1971, og har både Fransk og Sveitsisk statsborgerskap. Hun har studert film og TV ved Institut des Arts de Diffusion (IAD) i Belgia, og var assisterende regissør på Alain Tanner's filmer Fourbi(1995) og Jonas et Lila, a demain (1999). Min søster(Sister/L'enfant d'en haut) er hennes andre spilllefilm som har høstet gode kritikker verden over.

Fakta

Norgespremiere
21.09.2012
Originaltittel
L'enfant d'en haut
Sjanger
Drama
Skuespillere
Léa Seydoux
Kacey Mottet Klein
Martin Compston
Gillian Anderson
Jean-François Stévenin
Yann Trégouët
Gabin Lefebvre
Dilon Ademi
Magne-Håvard Brekke
Regi
Ursula Meier
Manus
Antoine Jaccoud
Gilles Taurand
Ursula Meier
Produsent
Denis Freyd
Ruth Waldburger
Foto
Agnès Godard
Musikk
John Parish
Nasjonalitet
Frankrike
Sveits
Språk
Engelsk/Fransk
Lengde
1 t. 33 min.
Produksjonsår
2012
Produksjonsselskap
Archipel 35
Vega Film
Distribusjon
Europafilm
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Filmen inneholder enkelte dramatiske scener, og har tematikk som kan virke forstyrrende på barn. Den får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene