Djevelens advokat

Norgespremiere: 23.01.1998
Drama / Thriller

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Keanu Reeves og Al Pacino er de bærende stjernene i denne vittige og meget spennende thrilleren. Keanu Reeves spiller en ung advokat som er vant til å vinne alle sine rettssaker, Al Pacino er hans mystiske sjef som tilbyr ham alt hans hjerte kan begjære, og litt til.
John Milton (Al Pacino) og Kevin Lomax (Keanu Reeves) Kevin Lomax er en ung forsvarsadvokat fra Florida som har suksess både i rettssalen og utenfor. Uansett hvor motbydelig forbrytelsen er, uansett hvor skyldig den anklagede ser ut til å være, har Kevin Lomax evne til å få juryen til å godta sine argumenter ­ og sette hans klienter fri. Kevin er lykkelig gift med den vakre og sexy Mary Ann, og han har til og med et godt forhold til sin stramme og gudfryktige mor. Alt perfekt for Kevin ­ nesten paradiset på jorden. Men bare nesten.

En dag er Kevin i retten for å forsvare en lærer anklaget for seksuelle overgrep mot en elev. For å vinne saken må Kevin få juryen til å tenke at den unge piken kanskje har løyet. Og Kevin lykkes, selv om han er overbevist om at hans klient er skyldig. Like etter får Kevin besøk av en advokat fra New York som forteller at firmaet han jobber for har blitt oppmerksom på Kevin. Nå ønsker de å treffe ham personlig ­ alle utgifter betalt. Til tross for at moren mener at New York er syndenes hovedstad, tar Kevin med seg Mary Ann til storbyen for å se på hva den har å tilby.

Kevin Lomax møter John Milton, sjefen for og grunnleggeren av Milton, Chadwick, Waters, et mektig og mystisk advokatfirma med forretninger og klienter over hele verden. Milton er jordnær, karismatisk og intelligent. Han forteller at han har holdt et øye med Kevins karriere, og ønsker å ansette ham i firmaet. Kevin aksepterer, bergtatt av den fantastiske leiligheten han blir tilbudt og de vakre kvinnene og mektige mennene han møter i firmaet og i selskapslivet. Så snart Kevin får smaken på å være en rik og innflytelsesrik advokat i New York, er det som om noe i ham forandrer seg. Å vinne er ikke lenger noe mål ­ det blir en besettelse.

Da Mary Ann forteller ham at hun har skremmende opplevelser hun ikke kan forklare og at de andre advokatenes koner ikke er det de gir seg ut for, ignorerer Kevin henne. Selv om Miltons interesse for Kevin er uforklarlig generøs, velger Kevin ikke å sette spørsmålstegn ved den. Så da han plutselig får i oppdrag å forsvare en velstående eiendomsutvikler som er beskyldt for å ha begått tre brutale mord, pirrer utfordringen ham, uten at han blir skremt av sin egen mistanke om at hans klient har begått en enda større forbrytelse.

Så dør Eddie Barzoon, firmaets daglige leder, en grusom død. Mary Ann mister taket på virkeligheten på grunn av sine skremmende visjoner. Samtidig blir Kevin så betatt av en av sine kvinnelige kolleger at han knapt kan tenke. Hele tiden fortsetter John Milton å fortelle sin protegé at livet er fullt av muligheter for den som ikke er redd for å forsyne seg av dem. Men Kevin begynner å bli redd. Kevins liv i paradiset er over, nå er han i ferd med å tre inn i helvetet. Og på plass i porten for å ønske ham velkommen står John Milton.

Fakta

Norgespremiere
23.01.1998
Originaltittel
Devils Advocate
Sjanger
Drama
Thriller
Skuespillere
Keanu Reeves
Al Pacino
Charlize Theron
Jeffrey Jones
Judith Ivey
Connie Nielsen
Craig T. Nelson
Tamara Tunie
Ruben Santiago-Hudson
Debra Monk
Vyto Ruginis
Laura Harrington
Pamela Gray
Regi
Taylor Hackford
Manus
Jonathan Lemkin
Tony Gilroy
Produsent
Arnon Milchan
Arnold Kopelson
Anne Kopelson
Foto
Andrzej Bartkowiak
Musikk
James Newton
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
2t.25m.
Produksjonsår
1997
Produksjonsselskap
Regency Enterprises/Kopelson Entertainment
Distribusjon
Sandrew Metronome

Få med deg disse filmene