Det kvinner vil ha

Norgespremiere: 06.04.2001
Komedie / Romantikk

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Nick Marshall (Mel Gibson)er sønn av en kvinnelig showstjerne fra Las Vegas, og har alltid nytt godt av oppmerksomheten vakre kvinner har gitt ham. I dag er han en suksessrik reklamemann i Chicago med ett ekteskap og en 15 år gammel datter bak seg.
Ekskona skal gifte seg på nytt, og datteren Alex har én prioritet - å miste møydommen til sin tre år eldre kjæreste. Nick er selve "mannemannen". En sjarmerende og ukuelig ungkar som lever på tilværelsens øverste hylle, lytter til Frank Sinatra, og trodde han hadde verden og alle dens kvinner i sin hule hånd.

Nick venter en forfremmelse på jobben og blir fullstendig satt ut når sjefen informerer ham om at jobben ikke blir hans, men går til en kvinnelig søker utenfra. Den i bransjen beryktede "jernkvinnen" Darcy Maguire er håndplukket til å ta den viktige kvinnelige målgruppen på kornet og således få selskapet tilbake i toppen etter noen år med nedgangstider.

Nick drar så hjem til den storslåtte ungkarsleiligheten og forsøker å drukne sorgene i rødvin. En full og forbannet Nick utsettes så for en nærmest bisarr ulykke på badegulvet, og våkner dagen etter med en helt ny egenskap. Han kan høre hva kvinner tenker.

Det han først tror er en forbannelse - hvem vil vel lytte til slikt fjas? - viser seg også som en velsignelse. Nå kan han lett utmanøvrere Darcy. Under møtene på kontoret kan han fremme hennes ideer som sine egne og fremstå som et kreativt geni. Han regner med at Darcys dager i firmaet er talte, og at han kan innta det han ser som sin rettmessige plass i firmaet. Nicks nyvunne innsikt og intuiasjon har også utallige andre fordeler. Han kan til enhver tid vite akkurat hva kvinnene rundt ham helst vil høre, og dermed oppnå hva han vil. En ny og mer følsom Nick er dermed født.

Datteren Alex som er nødt til å bo hos Nick mens moren er bortreist på bryllupsreise med sin nye ektemann, er derimot ikke spesielt fornøyd med farens nye interesse for hennes privatliv. Derimot er faktisk Darcy en smule interessert når hun noterer seg Nicks nye og følsomme side. Hun er tross alt en enslig karrierekvinne uten noen å komme hjem til. Og Nick på sin side føler seg mer og mer tiltrukket av sin rival, noe som bare må ende i forviklinger...


Regissør og produsent NANCY MEYERS debuterte som regissør med nyinnspillingen av The Parent Trap i 1998, men har produsert filmer siden Menig Benjamin med Goldie Hawn i 1980. Hennes øvrige filmer befinner seg i samme tradisjon. Som produsent har hun stått bak Baby Boom, Brudens far 1 og 2 og I Love Trouble. Hun har også vært manusforfatter på disse og andre filmer.

MEL GIBSON trenger ingen annen presentasjon enn å minne om hans mange store suksesser. Blant disse er fire Dødelig våpen-filmer, tre Mad Max-filmer, Maverick, Ransom, Payback og Patrioten. Han lånte nylig stemme til sjefshanen Rocky i Flukten fra hønsegården og har regissert to filmer på egenhånd, The Man Without A Face og oscarsuksessen Braveheart.

HELEN HUNT er heller ikke noe ubeskrevet blad akkurat. Hennes største bedrift er Livets lyse side, som ga henne en Oscar for beste kvinnelige skuespiller. Fra TV-skjermen er hun også svært kjent fra serien Mad About You. På filmfronten for øvrig har hun spilt i bl.a. Twister, Kiss Of
Death, Dr. T. And The Women og Cast Away.

MARISA TOMEI er også Oscar-vinner, det for rollen i My Cousin Vinny der hun spilte mot Joe Pesci. Hun filmdebuterte i The Flamingo Kid, og fikk siden en sentral rolle i TV-serien A Different World, der hun spilte Lisa Bonets romvenninne i denne "offspring"-serien til The Cosby Show. Hennes mange andre filmroller inkluderer Untamed Heart, Only You, The Paper, Chaplin, Four Rooms, Welcome To Sarajevo og Slums Of Beverly Hills.

Fakta

Norgespremiere
06.04.2001
Originaltittel
What Women Want
Sjanger
Komedie
Romantikk
Skuespillere
Mel Gibson
Helen Hunt
Marisa Tomei
Alan Alda
Ashley Johnson
Mark Feuerstein
Lauren Holly
Delta Burke
Valerie Perrine
Judy Greer
Regi
Nancy Meyers
Manus
Josh Goldsmith
Produsent
Nancy Meyers
Foto
Dean Cundey
Musikk
Alan Silverstri
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Produksjonsår
2000
Produksjonsselskap
Icon Entertainment International
Distribusjon
Nordisk Filmdistribusjon

Få med deg disse filmene