Sliding Doors

Norgespremiere: 10.07.1998
Komedie / Romantikk

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Hva ville skjedd hvis livet ditt hadde gått i to vidt forskjellige retninger - i brøkdelen av et sekund? Helen er i ferd med å finne ut hvordan det føles å leve to liv samtidig.
Hva vil skje hvis...?
...Helen (Gwyneth Paltrow) får sparken fra PR-byrået hun jobber i, og på vei hjem ikke rekker t-banen? Da blir hun slått ned og ranet akkurat idet hun skal praie en drosje. Etter en tur innom sykehuset kommer Helen hjem og søker trøst hos samboer Gerry (John Lynch) - uten å ane at han har en hemmelighet.


Eller hva hvis...?
...Helen når t-banen i siste liten? Da møter hun den sjarmerende James (John Hannah). Gleden over møtet blir imidlertid kort. Vel hjemme finner Helen Gerry i sengen, ivrig opptatt med eks-kjæresten Lydia (Jeanne Tripplehorn).

Aldri har romantikk vært så morsomt som når Helen skal løse flokene og finne den store kjærligheten. Spørsmålet blir bare i hvilket liv den finnes...


Om filmen
Alt startet da tv-skuespiller Peter Howitt ruslet i Londons gater og nesten ble påkjørt av en bil. Idet han prøvde å samle seg etter forskrekkelsen tenkte Howitt at livet hans kunne blitt endret i brøkdelen av et sekund om bilen hadde truffet ham. Tankene begynte å svirre og snart var Howitt i gang med et manus som også skulle bli hans debut som regissør av spillefilm.

I begynnelsen var det problematisk å få finansiert prosjektet, men ting løste seg da skuespilleren John Hannah møtte produsenter i Hollywood etter suksessen med "Fire bryllup og en gravferd". Hannah snakket varmt om manuset til "Sliding Doors" ("Livets lotteri") og Sydney Pollack ("Tootsie", "Mitt Afrika", "Firmaets mann") delte begeistringen. Noen dager senere var finansieringen i orden.


Om Peter Howitt
"Livets lotteri" er Peter Howitts debut som regissør og manusforfatter. I England er han allerede kjent som skuespiller, blant annet med "I fars navn", Jim Sheridan-filmen om far og sønn som uskyldig dømmes for terrorhandlinger utført av CIA. Ellers har Hewitt en rekke tv-roller merittlista, hvorav mange for BBC.


Gwyneth Paltrow
Eplet har ikke falt langt fra stammen i Gwyneth Paltrows tilfelle. Faren hennes er Bruce Paltrow, en suksessrik produsent, mens moren er den prisbelønte skuespilleren Blythe Danner. Gwyneth er selv i ferd med å nå stjernestatus, og talentet burde løfte henne ut av skyggen til eks-kjæreste Brad Pitt. Hun har vært travel de siste årene, blant annet med: "Jefferson i Paris" (mot Nick Nolte), "Store forventninger" (mot Ethan Hawke og Robert De Niro), "Emma" (etter Jane Austens roman), "Seven" (mot Brad Pitt og Morgan Freeman) og "Venner og kjærester" (mot David Schwimmer fra "Venner for livet").


John Hannah
spiller James, sjarmøren som forandrer Helens skjebne - bare for å avsløre sin egen hemmelighet. Hannahs karriere fikk et gedigent løft med "Fire bryllup og en gravferd", den umåtelig populære komedien som gjorde Hugh Grant til stjerne. Hannahs innsats ble belønnet med den skotske BAFTA-prisen i kategorien beste skuespiller.


John Lynch
spiller Gerry, Helens forfatterspire av en samboer. For nordmenn er han nok mest kjent for innsatsen i "Cal" (med Helen Mirren) og "I fars navn" (med Daniel Day-Lewis). Lynch har også en fyldig liste med opptredener på scenen og i tv-ruta.


Jeanne Tripplehorn
spiller Lydia, Gerrys elskerinne og eks-kjæreste. Sin spillefilmdebut hadde hun i Paul Verhoevens "Basic Instinct", der Michael Douglas og ikke minst Sharon Stone stjal all oppmerksomhet. Tripplehorn har også vært en del av Kevin Costners omstridte "Waterworld", og hun tumlet omkring i jussens irrganger i "Firmaets mann" mot Tom Cruise.

Fakta

Norgespremiere
10.07.1998
Originaltittel
Sliding Doors
Sjanger
Komedie
Romantikk
Skuespillere
Gwyneth Paltrow
John Hannah
John Lynch
Jeanne Tripplehorn
Zara Turner
Douglas McFerran
Paul Brightwell
Nina Young
Virginia McKenna
Kevin McNally
Terry English
Regi
Peter Howitt
Manus
Peter Howitt
Produsent
Sydney Pollack
Philippa Braithwaite
William Horb
Foto
Remi Adefarasin
Musikk
David Hirschfelder
Nasjonalitet
England
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1t.39m.
Produksjonsår
1998
Produksjonsselskap
Miramax
Paramount
Intermedia Films
Mirage
Distribusjon
Sandrew Metronome

Få med deg disse filmene