Chicago

Norgespremiere: 28.02.2003
1 t. 53 min.
Drama / Musikal / Romantikk

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

En cocktail av penger, mord, lidenskap og sex. Kjenner du smaken av suksess?

Roxie Hart drømmer om å synge og danse seg ut av sitt fargeløse liv - akkurat som idolet Velma Kelly. Når begge ender i varetekt for mord kan lykken være gjort. Legenden Billy Flynn skal forsvare Roxie, og viraken rundt rettssaken gir stjernestatus. Men dramaet har flere akter ...
Roxanne "Roxie" Hart vil stå i rampelyset på Chicagos musikalscener, synge seg til berømmelse og komme seg vekk fra sin kjedelige mann, Amos. Hun vil bli en stjerne som skinner like sterkt som forførende Velma Kelly.

Roxie øyner håp når hun treffer Fred Casely, en mann som hevder å ha gode kontakter i underholdningsbransjen. Det viser seg at hans talent for underholdning ligger i senga, og Roxie blir så rasende over bløffen at hun dreper Fred med pistol. Amos nekter å ta støyten for sin utro kone, og Roxie må i fengsel. Der møter hun idolet Velma Kelly, som har begått sjalusidrap.

Fengselsdirektøren, korrupte "Mama" Morton, tilbyr Roxie en mulighet som kan gi stjernestatus fremfor dødsstraff. Muligheten heter Billy Flynn, en advokat med tabloide talenter. Han fremstiller Roxie som et gudsord fra landet ført på ville veier av penger og sex.

I tabloidstøyen blir Velma Kelly fortrengt fra førstesidene. Hun ydmyker seg ved å tilby Roxie en rolle i varietetsnummeret sitt, men Roxie sier nei.

Så blir også Roxie gårsdagens nyhet, men begge damene har flere medietriks på lager. Likevel må de ty til den største stjernen for å unngå galgen ...

Mine damer og herrer, Billy Flynn!

Slitesterk historie finner filmformen
Kan en eviggrønn musikal få et nytt og moderne liv på lerretet? Åpenbart. Kritikerne i USA er over seg, og nylig kunne "Chicago" notere seg for tre Golden Globe-statuetter: beste filmmusikal eller komedie, beste kvinnelige skuespiller i filmmusikal eller komedie - Renée Zellweger - og beste mannlige skuespiller i filmmusikal eller komedie - Richard Gere.

Røttene til "Chicago" ligger i en virkelig, skandaløs rettssak på 20-tallet. Basert på denne skrev kriminalreporteren Maurine Watkins teaterstykket "The Brave Little Woman" (1926). Hennes historie om mord og mediemanipulering skulle vise seg å bli tidløs.

To filmatiseringer fulgte: Stumfilmen "Chicago" (1927) og "Roxie Hart" (1942) med Ginger Rogers. I 1975 gjorde Broadway-veteranene John Kander, Fred Ebb og Bob Fosse suksess med en musikalversjon av den glamorøse kriminalhistorien.

I 1994 sikret filmselskapet Miramax rettighetene til en filmversjon av musikalen, og med regissør Rob Marshall som idésprøyte fant Miramax en form som ville fungere på film.

Rob Marshall (regi)
Rob Marshall vant en Emmy-pris for beste koreografi med filmversjonen av "Annie" (1999), som han også regisserte. Han var medregissør og koreograf for den kritikerroste oppsetningen "Cabaret". Marshall har også stått for koreografien i flere andre filmer og Broadway-oppsetninger.

Renée Zellweger (Roxie Hart)
Zellweger er kjent i Norge for å ha norsk mor - og mest kjent ellers i verden for "Bridget Jones' dagbok" (2001), basert på Helen Fieldings svært populære bok om singleliv og 30-årskrise.

Zellweger ble først kjent og prisbelønt for Cameron Crowes "Jerry Maguire" (1996). Hun er også sett i Farrelly-brødrenes elleville "Jeg, meg &sIrene" (2000) og Neil LaButes mørke komedie "Nurse Betty" (2000).

Catherine Zeta-Jones (Velma Kelly)
Zeta-Jones ble Golden Globe-nominert for sin rolle som kona til en narkotikasmugler i Steven Soderberghs "Traffic" (2000). Da hadde hun allerede fektet seg til berømmelse sammen med Antonio Banderas i "Zorro" - Den maskerte hevneren" (1998).

Året etter var hun agent på jakt etter kunsttyven Sean Connery i "Entrapment" og skremt forsøkskanin i "Hjemsøkt". Første gang vi her på berget ble kjent med henne, var hun Mariette Larkin i TV-serien "Livet med Larkins" (1991).

Richard Gere (Billy Flynn)
Richard Gere er en av de store stjernene i sin generasjon. Han ble verdensberømt med tre filmer på starten av 80-tallet: "Den amerikanske gigolo" (1980), "En offiser og en gentleman" (1982) og "Til siste åndedrag" (1983).

I 1990 lagde han kø foran billettlukene med "Pretty Woman", Julia Roberts' gjennombrudd. Til stor glede for fansen møttes de igjen til innsats for regissør Garry Marshall i "Runaway Bride" (1999). Gere er sist sett i kritikerroste "Unfaithful" (2002).

Fakta

Norgespremiere
28.02.2003
Originaltittel
Chicago
Sjanger
Drama
Musikal
Romantikk
Skuespillere
Renée Zellweger
Catherine Zeta-Jones
Richard Gere
Queen Latifah
John C.Reilly
Taye Diggs
Christine Baranski
Lucy Liu
Dominic West
Colm Feore
Deirdre Goodwin
Denise Faye
Mya
Susan Misner
Sebastian Lacause
Marc Calamia m.fl.
Regi
Rob Marshall
Manus
Bill Condon
Produsent
Martin Richards
Foto
Dion Beebe
Musikk
Danny Elfman
John Kander
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 53 min.
Produksjonsår
2002
Produksjonsselskap
Miramax
Distribusjon
Sandrew Metronome

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene