102 dalmatinere (no. versjon)

Norgespremiere: 26.12.2000
1 t. 41 min.
Familiefilm / Barnefilm

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Fortsettelsen av "101 dalmatinere" med Glenn Close og Gérard Depardieu!

Akkurat når det syntes trygt å komme ut av kennelen, så dukker Cruella de Vil opp igjen, og nå er hun ikke alene. Glenn Close vender tilbake som den uforlignelige og onde Cruella. Denne gang har hun selskap av Gérard Depardieu som sin medsammensvorne. Han spiller moteskaperen Jean Pierre Le Pelt. Sammen skaper de kaos i en uskyldig hundeverden i Walt Disney Pictures' levendefilm, 102 DALMATINERE.
Handlingen
Walt Disney Pictures satser enda en gang på komedie, fantasi og høyt tempo i etterfølgeren til den store 1996-suksessen "101 dalmatinere". I den nye filmen blir Cruella løslatt fra fengselet pga. god oppførsel under løfte om at hun aldri mer skal ha noe med pels å gjøre. Men hun klarer ikke å holde sitt løfte lenge og er snart i gang med å planlegge hvordan hun skal skaffe seg sin dalmatinerpels.

Tre år etter at hun stjal hunder i London, er Cruella helt forandret. Hun er ikke lenger fiksert på pels eller blendet av dalmatinere, men er blitt dyrerikets nye redning og hundens beste venn.

Alle forbløffes av Cruellas utrolige forvandling, alle unntatt hennes hundeelskende tilsynsverge, Chloe Simon (Alice Evans). Hun tror ikke på den et sekund. Hennes skepsis forsterkes når Cruella med fullt mediaoppbud går inn og kjøper en hundekennel som har økonomiske vanskeligheter.

Kennelens snille og godtroende sjef, Kevin Shepherd (Ioan Gruffudd), er begeistret for den nye eieren og også betatt at Cruellas tilsynsverge. Chloe er på sin side også interessert i ham, men så kommer politiet og arresterer Kevin for tyveriet av flere dalmatinerhvalper.

Overfor dette tilsynelatende sikre beviset må Chloe motstrebende godta at Cruella virkelig er forandret og at hun tok feil da hun stolte på Kevin. Men så forsvinner plutselig Chloes egne dalmatinerhvalper - Pongo og Perdys barnebarn Lille Dipper, Domino og Oddball. Alt er kanskje likevel ikke som det synes å være.

Cruella er så hemmelighetsfull at det mer enn antyder en annen forklaring. Det samme gjør hennes nye vennskap med den franske buntmaker og moteskaper Jean Pierre Le Pelt. Men er de skyldige i de verste forbrytelser, eller blir Cruella anklaget for noe hun ikke har gjort?

Godt hjulpet av sine hundevenner og av verdens eneste flygende "hund", prøver imens Kevin å bevise sin uskyld og hjelpe Chloe å redde sine hvalper, men det ser ut som tiden enda en gang løper ut for hundesamfunnet.

Noen stjeler hvalper, men hvem?


Om produksjonen
Walt Disney Pictures presenterer 102 DALMATINERE i samarbeid med Edward S. Feldman. Filmen er regissert av Kevin Lima etter manuskript av Kristen Buckley & Brian Regan og Bob Tzudiker & Noni White, basert på boka "Ett hundre og en dalmatinere" av Dodie Smith. Produsent er Edward S. Feldman og koprodusenter Paul Tucker og Patricia Carr.


Glenn Close
(Cruella de Vil) kom fra teater til film i 1982 da hun spilte rollen som Jenny Fields in George Roy Hills "Garps bok". For den prestasjonen fikk hun både stor anerkjennelse og en Oscar-nominasjon for beste birolle. Denne debuten ble etterfulgt av nye Oscar-nominasjoner for hennes roller i Lawrence Kasdans "Gjenforeningen" og Barry Levinsons "Den beste". Deretter spilte hun mot Jeff Bridges i Richard Marquands thriller "Kniven er det eneste vitne" som advokaten som blir forelsket i sin klient.

To år senere, i 1987, sendte hun frysninger nedover ryggen på utro ektemenn som Alex Forrest i Adrian Lynes "Farlig begjær", en rolle som ga henne en ny Oscar-nominasjon, denne gang for beste hovedrolle. Året etter sikret hun seg sin femte Oscar-nominasjon mot John Malkovich i Stephen Frears "Farlige forbindelser".

Glenn Close har også spilt mot Mel Gibson i Franco Zeffirellis "Hamlet", med Jeremy Irons i "Von Bülow-mysteriet" og med Irons og Meryl Streep i "Åndenes hus".

Sist hadde Close hovedrollen i Rodrigo Garcias "Things You Can Tell Just by Looking at Her". Hun jobbet også med Kevin Lima da hun ga Kala sin stemme i Walt Disney Pictures animasjonsfilm "Tarzan".

Closes teaterkarriere begynte i New York i 1974 da hun spilte en sesong med Phoenix Repertory Company. Deretter arbeidet hun på regionteatre og på teatre "on and off" Broadway. I 1980 ble hun nominert til en Tony for sin hovedrolle i Broadway-musikalen "Barnum". Fire år senere vant hun en Tony da hun spilte mot Jeremy Irons i Tom Stoppards "The Real Thing". En tredje Tony-nominasjon fikk hun for sin prestasjon som Norma Desmond i Andrew Lloyd Webbers musikal "Sunset Boulevard".

Glenn Close har også sunget inn plater. For innspillingen fra Broadway-dramaet "The Real Thing" ble hun nominert til en Grammy. Nylig spilte hun inn en juleplate sammen med Placido Domingo.

Close er stolt over å sunget nasjonalsangen åtte ganger for New York Mets på Shea Stadium.


Ioan Gruffudd
(Kevin Shepherd) er en av Storbritannias kommende stjerner, både i film og fjernsyn. Foruten hovedrollen i 102 DALMATINERE har han også medvirket i bl.a. "Another Life" og "Very Annie Mary", samt de Oscar-nominerte "Titanic" og "Oscar Wilde".

I fjernsyn har Gruffudd spilt rollen som John Feeley i BBCs serier "Warriors" og "Hornblower". Rollen som Horatio Hornblower sikret ham prisen som beste skuespiller i 1999 Biarritz International Television Festival og serien en Emmy for beste miniserie.


Alice Evans
(Chloe Simon) fullførte sine universitetsstudier i moderne språk i England før hun flyttet til Paris og begynte sin utdannelse som skuespiller. I denne perioden medvirket hun i fem spillefilmer og mange TV-serier. Blant filmene er Claude Lelouchs "Une pour toute" og Michel Blancs "Mauvaise passe". Medvirkning i den amerikanske TV-serien "Highlander", TV-show som "Le Ragazze dei Piazza di Spagna" i Italia og "Au Coeur de la Loi" i Frankrike har gitt henne internasjonal erfaring.

Alice Evans ble født i New Jersey, USA, men vokste opp i London. Nå bor hun vekselvis i Paris og London.


Tim McInnerny
(Alonso) vender tilbake som Cruellas trofaste tjener, en rolle han også spilte i den første dalmatinerfilmen.

Mellom sine to portretter av den mishandlede og kuede tjener har Tim spilt Hugh Grants beste venn, Max, i Richard Curtiz' "Notting Hill", foruten rollen som Tony Hawes i James Deardens "Rogue Trader".

Tim McInnerny debuterte i David Hares "Whetherby", en film hvor han spilte mot Vanessa Redgrave. Filmen vant Gullbjørnen ved filmfestivalen i Berlin. Det gjorde også "Richard III" som Tim likeledes var med i. Ellers har Tim medvirket i "Eventyr - en sann historie" av Charles Sturridge og "Soga om Eirik Viking" av Terry Jones.

I fjernsyn har Tim hatt store roller i tre serier av "Sorte orm" med Rowan Atkinson.

Endelig skal nevnes at Tims omfattende karriere også omfatter arbeid i teateret, hvor han har gjort så forskjellige ting som tittelrollen i "Hamlet" og Frank'N'Furter i "Rocky Horror Show".


Gérard Depardieu
(Jean Pierre Le Pelt) er en av Frankrikes mest elskede skuespillere. Hans karriere spenner over 100 filmer siden 1965. Mange vil huske ham som pukkelryggen fra "Jean de Florette - kilden i Provence" eller som den langnesede "Cyrano de Bergerac" - for den fikk han Cannes-festivalens pris for beste skuespiller i 1990. Filmen fikk en rekke franske Cesar-priser og Golden Globe for beste utenlandske film.

Depardieu har også hatt hovedroller i amerikanske filmer, f.eks. "Ferie med forviklinger" og "Grønt kort - adgang USA", den siste fikk han en Golden Globe for.

I løpet av sin lange karriere har Depardieu spilt alle slags roller i alle typer filmer. En av de siste vi husker var som den råsterke Obelix i "Asterix og Obelix".

Fakta

Norgespremiere
26.12.2000
Originaltittel
102 Dalmatians
Sjanger
Familiefilm
Barnefilm
Skuespillere
Glenn Close
Gérard Depardieu
Ioan Gruffudd
Alice Evans
Tim McInnerny
Ben Crompton
Carol Macready
Jim Carter
Ron Cook
David Horovitch
Timothy West
Ian Richardson
Regi
Kevin Lima
Manus
Bob Tzudiker
Brian Regan
Noni White
Kristen Buckley
Produsent
Edward S. Feldman
Foto
Adrian Biddle
Musikk
David Newman
Nasjonalitet
USA
Språk
Norsk dubbing
Lengde
1 t. 41 min.
Produksjonsår
2000
Produksjonsselskap
Walt Disney Pictures
Distribusjon
Buena Vista International

Få med deg disse filmene