Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan

Norgespremiere: 17.11.2006
11 år
1 t. 23 min.
Komedie

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Jagshemash!


Sacha Baron Cohen, komikeren bak Da Ali G Show, lar endelig sin dyptpløyende kazakhstanske journalistfigur Borat Sagdiyev få sin egen helaftens kinofilm. Vi følger Borat ut av Kazakhstan, til USA, der han skal lage en dokumentarfilm, og på sin ferd gjennom det amerikanske kontinentet møter Borat virkelige mennesker i virkelige situasjoner - og alt får hysterisk morsomme konsekvenser! Hans mildt sagt usiviliserte oppførsel skaper sterke reaksjoner og avslører fordommer og hykleri i den amerikanske kulturen. I enkelte tilfeller omfavner til og med intervjuobjektene Borats hinsides syn på kjønnsroller og andre raser ved å si seg enig med ham, mens andre forsøker seg med å tilby litt patriotisk veiledning i vestlige verdier. Wa-wa-wee-wa!

Hysterisk. Utrolig. Provoserende. Farlig. Nedbrytende. Borat, en satirisk kazakhstansk journalist-karikatur oppfunnet og portrettert av Sacha Baron Cohen, er omtalt med alle disse ordene - og flere til. Borat ble et fenomen i England og resten av Europa gjennom Baron Cohens TV-show Da Ali G Show, der hans merkelige humor og sylskarpe satire på antisemittisme, kvinnehat og rasisme, kom til liv gjennom denne skapningens bisarre oppførsel og intervjuer.Baron Cohens banebrytende og unike komikk har bragt ham en rekke priser og utmerkelser. Selv den britiske dronningmoren sies å ha vært fan.Allerede lenge før premieren har kritikere antydet at Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan kan være en av de morsomste filmene som noen sinne er laget. Filmens humor og anerkjennelser stammer da også fra et komediens drømmelag - Sacha Baron Cohen, Larry Charles fra Seinfeld og Curb Your Enthusiasm, og Jay Roach, regissøren av Austin Powers-filmene. Baron Cohen og Roach er filmens produsenter, mens Charles har regissert.Produksjonen av Borat - som man da også skulle tro om et prosjekt som kretser så til de grader rundt en spesiell figur - var ulik alt annet. Baron Cohens engasjement overfor rollen har vært usedvanlig intenst, og han forble i rollen gjennom hele innspillingen og har valgt å gjøre all reklame for filmen og alle intervjuer som Borat:- Mitt yrke TV-reporter. Jeg nest mest suksess i hele Kazakhstan, forklarer Borat. - Jeg også jobbet en gang som sigøynerfanger, islager og i datavedlikehold - jeg malte utsidene og fjernet døde fugler fra pipene.Fra disse beskjedne kårene steg Borat i gradene innen kazakhstansk kringkasting, frem til han fikk sin store sjanse. - Et år siden Kazakhstan Informasjonsministerium sendte meg til US og A og lage rapporter som hjelper Kazakhstan, forteller Borat. - Vi vil være som dere. Amerika har mest vakre kvinner i verden - for eksempel Liza Minelli og Elizabeth Taylor. Det også senter for demokrati og porno. Jeg liker! Jeg så spent på gjøre min film!Virkelighetens øvrighetsfigurer i Kazakhstan er ikke like entusiastiske som Borat, og valgte nylig å trykke store annonser i en rekke amerikanske aviser og magasiner for å understreke at landet ikke består av usiviliserte og fordomsfulle analfabeter og bygdetullinger. Såpass gjennomslagskraft har denne filmen - se den selv, du har garantert ikke sett maken!SACHA BARON COHEN har gjort stor suksess med TV-serien Da Ali G Show, der han introduserte Borat i tillegg til tittelfiguren Ali G. Serien avstedkom også kinofilmen Ali G Indahouse. Han gjorde også stor suksess da han lånte stemme til lemurkongen Julien i animasjonsfilmen Madagascar, og spilte en av hovedrollene mot Will Ferrell i suksessen Talladega Nights: The Ballad Of Ricky Bobby.Fakta

Norgespremiere
17.11.2006
Originaltittel
Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan
Sjanger
Komedie
Skuespillere
Sacha Baron Cohen
Jay Roach
Regi
Larry Charles
Manus
Dan Mazer
Sacha Baron Cohen
Peter Baynham
Anthony Hines
Todd Phillips
Produsent
Dan Mazer
Monica Levinson
Jay Roach
Peter Baynham
Sacha Baron Cohen
Foto
Luke Geissbuhler
Anthony Hardwick
Musikk
Richard Henderson
Erran Baron Cohen
Nasjonalitet
England
Språk
Engelsk
Lengde
1 t. 23 min.
Produksjonsår
2006
Produksjonsselskap
Four by Two
Everyman Pictures
Distribusjon
Fox Films AS
Aldersgrense
11 år
Egnethet
Voksen
Begrunnelse
Denne filmen ironiserer over en rekke tabubelagte temaer og inneholder seksualisert dialog og vulgærhumor som kan være problematisk for yngre. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene