Letters to Juliet

Norgespremiere: 10.09.2010
Tillatt for alle
1 t. 45 min.
Drama / Romantikk

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Letters To Juliet er en hjertevarm romantisk komedie. Vi møter journalistspiren Sophia og den vordende restauranteieren Victor på vei fra New York til Italia for å ha ferie, og det er tydelig at de trenger å få litt romantikk tilbake i forholdet - særlig fordi målet deres er byen Verona, der selveste Julie Capulet fra Romeo og Julie stammer fra.
Men Victor er mer interessert i å finne leverandører til restauranten han drømmer om å åpne enn i å pleie forholdet til Sophia, som imidlertid får sitt romantiske påfyll fra annet og uventet hold: Hun blir med en gruppe frivillige som svarer på brev som strømmer til Verona fra hele verden - brev til Shakespeares Julie som søker råd om kjærligheten.

Et av brevene Sophia svarer på er gammelt, fra 1951, og er skrevet av en engelsk kvinne som heter Claire Smith som forelsket seg i en ung italiener i ungdommen, men lot sjansen gå fra seg. Til Sophias store overraskelse inspirerer svarbrevet hennes Claire - som nå er bestemor - til å reise til Verona på jakt etter sin tapte kjærlighet, sammen med barnebarnet Charlie.

Nå som Victor er opptatt med sin kulinariske søken, drar Sophia, Claire og Charlie ut på den vakre italienske landsbygda på leting etter Claires tapte kjærlighet. Underveis blomstrer romantikken på uventede måter, og Sophia befinner seg dermed ansikt til ansikt med de samme rådene hun ga Claire i svarbrevet. Vil hun tørre å gripe kjærligheten eller vil hun - som Claire - tilbringe resten av livet og angre på at hun ikke valgte rett vei?

AMANDA SEYFRIED er ikke ukjent med romantiske filmer. Hun spilte nemlig hovedrollen i Mamma Mia! Hun er også kjent fra blant annet Jennifer's Body, Nine Lives, American Gun og TV-serier som Big Love og Veronica Mars.

GAEL GARCIA BERNAL fikk sitt gjennombrudd i filmen Og mora di også, og har siden spilt blant annet i The Motorcycle Diaries, The Crime Of Father Amaro, Amores Perros og Babel.

VANESSA REDGRAVE er blant Englands mest kjente skuespillere og har blant annet spilt i Mrs. Dalloway, Smillas fornemmelse for sne, Atonement, Howards End, Åndenes hus, Prick Up Your Ears, Agatha, Blowup, Mord på Orientekspressen, Wilde, Lulu On The Bridge, Deep Impact og Girl, Interrupted.

CHRISTOPHER EGAN er kjent fra Eragon, Resident Evil: Extinction, Alpha Male og flere andre filmer.

Regissør GARY WINICK er mest kjent for Charlotte's Web og har også laget filmer som 13 Going On 30 og Tadpole.

Fakta

Norgespremiere
10.09.2010
Originaltittel
Letters to Juliet
Sjanger
Drama
Romantikk
Skuespillere
Amanda Seyfried
Gael García Bernal
Vanessa Redgrave
Franco Nero
Regi
Gary Winick
Manus
Lise Friedman
Jose Rivera
Produsent
Caroline Kaplan
Ellen Barkin
Ron Schmidt
Mark Canton
George Barkin
Foto
Marco Pontecorvo
Musikk
Andrea Guerra
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 45 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Summit Entertainment
Applehead Pictures
Mark Canton
Distribusjon
Nordisk Film Distribusjon AS
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Ingen scener i denne filmen antas å ha en skadelig virkning på barn, derfor blir filmen tillatt for alle.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene