Breakfast at Tiffany's

Norgespremiere: 29.09.2011
1 t. 55 min.
Romantikk

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Audrey Hepburn, magisk sjarm, ikoniske kostymer, og litt Truman Capote

Holly Goligthly er eksentrisk New York jetsetter og luksusprostituert på jakt etter en skikkelig riking å gifte seg med. Men inn i etasjen over og inn i livet hennes flytter en ikke altfor suksessrik forfatter, og ting blir ikke riktig helt det samme etter det. Hvem som er den rette for Holly kan du selv få bedømme.
I filmen ble Capotes stilsikre, ganske tvetydige novelle forvandlet til en elegant romantisk komedie, men likevel ikke uten spor av novellens svartere undertone. Holly Goligthly er eksentrisk New York jetsetter og luksusprostituert på jakt etter en skikkelig riking å gifte seg med. Men inn i etasjen over og inn i livet hennes flytter en ikke altfor suksessrik forfatter, og ting blir ikke riktig helt det samme etter det. Hvem som er den rette for Holly, kan enhver kinogjenger se. Poenget her er likevel ikke den happy ending som må komme, men mye underfundig og intelligent moro på veien dit. I tillegg til Audreys sjarm og spilleglede har filmen et minneverdig utvalg utsøkte kostymer (Edith Head m.fl.) som har fått ikonisk status. Hepburns kjole på den kjente plakaten med det lange sigarettmunnstykket (kjolen ble ikke engang brukt i filmen) ble nylig solgt for fem millioner.
Et av Henry Mancinis aller mest kjente temaer "Moon River", naturligvis behørig oscarbelønnet, kom til å følge Audrey Hepburn videre i karrieren som hennes eget musikalske signaturtema.

Fakta

Norgespremiere
29.09.2011
Originaltittel
Breakfast at Tiffany's
Sjanger
Romantikk
Skuespillere
Audrey Hepburn
George Peppard
Patricia Neal
Mickey Rooney
Regi
Blake Edwards
Manus
George Axelrod
Produsent
Martin Jurow
Richard Shepherd
Foto
Franz Planer
Musikk
Henry Mancini
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 55 min.
Produksjonsår
1961
Produksjonsselskap
Paramount
Distribusjon
Cinematekene

Bilder

Få med deg disse filmene