Gazas tårer

Norgespremiere: 05.11.2010
15 år
1 t. 23 min.
Dokumentar

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

Bildene du aldri fikk se

Vibeke Løkkeberg er tilbake med sin første film på 17 år med dokumentaren Gazas Tårer. Det amerikanske bransjebladet Hollywood Reporter har allerede omtalt filmen som "..den ultimate antikrigsfilmen". Vibeke Løkkeberg har i samarbeid med Gazas befolkning lykkes i å dokumentere de dramatiske hendelser som inntraff under Israels bombing av Gaza vinteren 2008/2009 og den desperasjon og maktesløshet som overgrepene resulterte i. Det er gjort et stort innsamlingsarbeid av billedmateriell tatt av befolkningen selv inne i Gaza mens krigen pågikk. For første gang blir vi vitne til handlinger vi tidligere bare har kunnet forestille oss - og som så ofte før, overgår virkeligheten det meste av vår forestillingsevne.
Vibeke Løkkeberg har i samarbeid med Gazas befolkning maktet å sette sammen dette vitnesbyrdet fra innsiden av det fengselet som Gaza i realiteten er. I GAZAS TÅRER får en se hva som egentlig skjedde, skildret via beretninger fra tre barn som opplevde å få sine familier utradert, og ble vitne til drap og lemlestelser som ville være nok til å traumatisere ethvert menneske for livet. Løkkeberg har villet lage en film om disse barna og deres gruoppvekkende skjebner. En slik film vil nødvendigvis ikke være en film om forsoning, men et rasende rop om at denne type gjengjeldelsesaksjoner ikke kan aksepteres av verdenssamfunnet.

Fakta

Norgespremiere
05.11.2010
Originaltittel
Gazas tårer
Sjanger
Dokumentar
Medvirkende
Rasmia Al-Sultan
Yahya Subh
Amira Fat-hi Dawood El Eren
Regi
Vibeke Løkkeberg
Manus
Vibeke Løkkeberg
Terje Kristiansen
Produsent
Terje Kristiansen
Foto
Saed Al Sabaa
Yosuf Abu Shreah
Marie Kleivdal Kristiansen
Musikk
Lisa Gerrard
Marcello De Francisci
Nasjonalitet
Norge
Lengde
1 t. 23 min.
Produksjonsår
2010
Produksjonsselskap
Nero Media
Distribusjon
Tour de Force
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Denne dokumentarfilmen inneholder nærgående skildringer av døde og alvorlig sårede ofre i Gaza. Filmen får derfor 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene