Absolutt Blåmandag

Norgespremiere: 29.01.1999
11 år
KOMEDIE
Absolutt Blåmandag er lagt til min liste

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

- en fuktig komedie anno 1999.
Hvordan morgendagen kan bli,når gårsdagen er søkk vekk.
Av og til gjør man noe man ikke burde gjøre. Ta seg en fredagspils for eksempel - eller ti - sammen med gutta på jobben. Det kan være veldig dumt. Særlig når man lovet samboeren å komme tidlig hjem fordi man skulle besøke svigerforeldrene denne helgen...
Dette får Jon, en ikke helt voksen mann på omkring 40 år, smertelig erfare. I det han ramler dritings inn i leiligheten klokka to på natta, flytter Siri-Lill ut. For nå er det slutt!
Jon elsker Siri og vil ha henne tilbake. Han klarer bare ikke å gjøre det han burde gjøre. Nei, istedenfor å ta seg sammen - rydde opp i leiligheten, vaske og sånt, så går han på byen.
Det skulle han ikke gjort. For lørdag blir plutselig mandag. Og når Jon omsider våkner står det en uteligger og spiller luftgitar i stua hans! Fullstendig fremmede mennesker kommer og går. Blant annet en heks, som sier hun ble brent i 1642 og nå nekter å forlate ham. I tillegg maser Birger, Jons beste venn og Siri-Lills arbeidsgiver, på at Siri må tilbake i frisørsalongen som koker av utålmodige kunder.
Med skjelvende hender og tynnslitte nerver må Jon sette i gang sitt livs redningsaksjon. Men hvordan? Er frodig fantasi og et enormt arsenal av hvite løgner nok? Klarer Jon å berge stumpene av tilværelsen, og fremfor alt forholdet til Siri-Lill, når det er Absolutt Blåmandag?

INGAR HELGE GIMLE
er den selvforskyldt plagede Jon. Han er veteran med en lang rekke teaterstykker, TV-serier og filmer på rullebladet. Har jobbet på Trøndelag Teater, Nationaltheatret, Oslo Nye Teater og Teatret på Torshov. Og har bak seg stykker så forskjellige som Brand, Animal Farm, Brødrene Karamasov, Ronja Røverdatter, En sporvogn til begjær, Arsenikk og gamle kniplinger og Killer Joe. Spilt i filmene: Plastposen, Buicken, De blå ulvene, Kalle og englene, Hører du ikke hva jeg sier, Thranes metode og 1732 Høtten. I løpet av 1999 dukker han også opp i Sofies verden.

BRIT ELISABETH HAAGENSLI
er en av våre best kjente skuespillere fra både scene, film og fjernsyn. På TV har hun underholdt i en rekke sammenhenger, med rollen i serien Fredrikssons Fabrikk som den mest kjente. Som filmskuespiller er hun for mange kjent fra filmene om Pelle og Proffen, basert på Ingvar Ambjørnsens populære bøker. Hun er en dreven revyskuespiller, og har bl.a. også spilt i store oppsetninger av Les Miserables og Grease.
I 1998 ble Brit Elisabeth belønnet med Leif Juster-prisen for revyen Kom som du er.

GARD B. EIDSVOLD
er en meget erfaren filmskuespiller med hovedroller i Havet Stiger, Secondløitnanten, Kjærlighetens kjøtere og Det perfekte Mord. Han har også spilt i Giftige Løgner, Ti kniver i hjertet, Hamsun, Jakten på nyresteinen og Salige er de som tørster, samt en rekke kortfilmer. Av kommende roller kan nevnes den skandinaviske samproduksjonen Magnetisørens femte vinter, som har kinopremiere i februar.

ANETTE HOFF
Ble utdannet fra Statens Teaterhøyskole i 1991, og ble samme høst engasjert ved Den Nationale Scene i Bergen, hvor hun spilte i bl.a. Erasmus Montanus, Hellemyrsfolket, Hamsuns Victoria og Tsjekovs Tre søstre. Ved siden av ytterligere teaterarbeid ved Den Nationale Scene har hun spilt i både TV- og filmproduksjoner, med filmdebut i Lars Bergs Farlig Farvann og rollen som Ellinor i Jan Troells Hamsun. På TV kan hun nå ses i TV2's Hotel Cæsar.

PER CHRISTIAN ELLEFSEN
Ble utdannet fra Statens Teaterhøyskole i 1977, og arbeidet først ved Sogn og Fjordane Teater før han vendte tilbake til Oslo i 1979. Han ble snart engasjert ved Nationaltheatret hvor han bl.a. spilte Peter i Anne Franks dagbok. I 1980 ble han fast ansatt ved Oslo Nye Teater. Blant stykkene han spilte var Det er min vår i høst, Karlsson på taket, Brødrene Karamasov og Dostojevskijs Idioten. Siden 1997 har Ellefsen vært fast ansatt ved Nationaltheatret hvor han debuterte i Goldbergvariasjoner. Han spilte også i Riksteatrets storsuksess Rett i lomma på Chateau Neuf. Rollen som Birger i Absolutt Blåmandag er nesten som spillefilmdebut å regne for Ellefsen, hvis man ser bort fra en mindre rolle i Jon Skolmen-komedien Plastposen mange år tidligere.

PETTER NÆSS
Nærmer seg i likhet med filmens Jon 40 år, og har bakgrunn fra fjernsyn, film og teater. Han har arbeidet som innspillingsleder, rekvisitør og programleder. Siden 1985 har han vært skuespiller og instruktør. For tiden er han engasjert prosjektleder og instruktør på Centralteatret i Oslo.
Med Absolutt Blåmandag regidebuterer han etter et manus
skrevet av den "unge veteranen" Axel Hellstenius.

Fakta

Norgespremiere
29.01.1999
Originaltittel
Absolutt Blåmandag
Sjanger
KOMEDIE
Skuespillere
Ingar H. Gimle
Britt Elisabeth Haagensli
Gard B. Eidsvold
Anette Hoff
Regi
Petter Næss
Manus
Axel Hellstenius
Produsent
Dag Nordahl og Christian Wildhagen
Foto
Svein Krøvel
Nasjonalitet
Norge
Språk
Norsk
Lengde
1t.22m.
Produksjonsår
1998
Produksjonsselskap
Movie Makers AS
Distribusjon
Columbia TriStar Nordisk
Aldersgrense
11 år

Få med deg disse filmene