Den siste revejakta

Norgespremiere: 29.08.2008
15 år
1 t. 24 min.
Drama

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

- Noia er når man tror at noen følger etter deg, men når du veit det, da er det noe annet, ikke sant?, sier Carl i Den siste revejakta. Hippienes tiår går mot slutten og 80tallet nærmer seg med stormskritt. Carl (Kristoffer Joner) og Robert (Nicolai Cleve Broch) er to sløye typer som lever i harmoni med verden rundt seg og lar livet passere i en evig hasjrus. De tjener sine slunkne grunker på småsalg av tjall, og mener selv at de sørger for livsnødvendig påfyll til en lidende befolkning.
Etter tidenes verste tørke i Oslos gater står de to nå foran det siste store kuppet: 45 kg høykvalitets nepalsk hasj skal spres og gjøre Carl og Robert steinrike. Endelig skal drømmen om hippiekollektiv på landet realiseres! Men så dukker Glenn (Kåre Conradi) opp, en finansiell bakmann med ambisiøse jappeplaner. Carl og Robert vekkes fra sin sløve harmoni og må kjempe tilbake. Utstyrt med afghanerpels, ghettoblaster og en sliten Peugeot, står de foran en heseblesende, dramatisk og hysterisk morsom tripp gjennom Oslos underverden og like til Finnskogen.

Den siste revejakta er basert på Ingvar Ambjørnsens kultbok om overgangen fra 70tallets uskyldige idyll til jappetidas beinharde individualisme. Filmen regisseres av Ulrik Imtiaz Rolfsen som tidligere har stått bak filmer som Izzat og Varg Veum - Bitre blomster. Den siste revejakta får premiere 29. august 2008 og er besatt med et stjernelag av norske skuespillere. Hovedrollene spilles av Kristoffer Joner og Nicolai Cleve Broch, mens Kåre Conradi, Bjørn Sundquist, Gard Eidsvold, Linn Skåber, Cecilie Mosli og Robert Skjærstad er andre sentrale karakterer.

Fakta

Norgespremiere
29.08.2008
Originaltittel
Den siste revejakta
Sjanger
Drama
Skuespillere
Kristoffer Joner
Nicolai Cleve Broch
Gard Eidsvold
Kåre Conradi
Bjørn Sundquist m.fl.
Regi
Ulrik Imtiaz Rolfsen
Manus
Thomas Seeberg Torjussen og Mette Marit Bølstad
Produsent
Synnøve Hørsdal
Foto
Gaute Gunnari
Musikk
Knut Reiersrud
Nasjonalitet
Norge
Originalspråk
Norsk
Lengde
1 t. 24 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
Maipo Film & TV
Distribusjon
Nordisk Filmdistribusjon
Aldersgrense
15 år
Egnethet
Ungdom/voksen
Begrunnelse
Skildringer av råe voldshandlinger begått av mennesker i mental ubalanse antas å virke skremmende på underårige. Filmen får derfor 15-årsgrense.

Anmeldelser

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene